Cum iti dai seama ca ai deviatie de sept Deviatia de sept ingreuneaza respiratia, iar in cazuri grave poate bloca una dintre nari. De cele mai multe, aceasta problema nu este insotita de simptome, insa sunt cazuri cand pot aparea semnale ca ceva nu este in regula. Infundarea unei nari sau chiar a ambelor poate semnala o deviatie de sept. Acest simptom este mai vizibil cand esti racita sau cand suferi de alergii. Suprafata nazala poate fi foarte uscata, cand ai septul deplasat, si pot aparea hemoragii. Sforaitul sau dificultatile de respiratie in timpul noptii sunt un alt semn al acestei afectiuni. Cand deviatia de sept este severa, pot aparea si dureri faciale. Daca observi ca ai nasul infundat si nu iti trece cu medicamente, daca ai hemoragii nazale frecvente ori infectii dese ale sinusurilor, ar trebui sa mergi la medic. In unele cazuri, medicamentele te pot ajuta sa scapi de problemele provocate de deviatia de sept, insa de cele mai multe ori este nevoie de interventie chirurgicala, scrie Unica.

Utile - Colaj FotoFoto: Colaj foto

Ce este gandirea outside the box Creativitatea si inteligenta sunt deseori denumite gandire outside the box. Desi nu multi stiu ce inseamna. Pe scurt, inseamna sa nu gandesti in tipare comune, in ceea ce s-a gandit si s-a facut deja. Nicaieri nu este acest fapt mai important decat in afaceri, nu? Acolo unde gandirea outside the box poate aduce bani. Interviu cu Alain Cardon, coach international la Metasysteme Coaching & Consulting. Alain Cardon: Este dificil sa gandesti diferit. Pentru cei care o fac in mod curent, poate ca este simplu. Este mai degraba o chestiune de antrenament. Exista moduri de a actiona si de a functiona care devin obiceiuri. Un obicei poate fi acela de a functiona intr-o maniera creativa. Asta poate deveni un fapt curent. Este vorba de a gandi si reflecta asupra lucrurilor intr-o maniera diferita si de a te amuza facand asta. Incetul cu incetul, acest fapt devine un comportament de zi cu zi. Daca vorbim de degenerarea creierului, de exemplu", scrie Psychologies.

Invata sa conduci economic Pretul carburantului a crescut in ultima perioada, iar previziunile nu sunt deloc optimiste la acest capitol. Astfel, daca vreti sa va deplasati in continuare cu autoturismul personal, dar vreti sa faceti si economie, cel mai bine este sa invatati sa conduceti eficient. Sorin Ene, pilot profesionist de drift si fondatorul primei scoli de drift din Romania, ne-a explicat cum trebuie sa conduceti ca sa faceti economie la carburant. Turatia motorului e importanta. "In cazul unui motor pe benzina aspirat, schimbarea de treapta trebuie sa depaseasca pragul de 1800 rpm, iar regimul de exploatare sa nu depaseasca pragul de 5200-5400 rpm. Pe cand in cazul motoarelor diesel sau benzina cu turbo, pragul trebuie sa depaseasca 1500 rpm", ne-a spus Sorin. Atentie in rampa si la depasiri: "Cand motorul e in sarcina mare - la urcarea unui deal sau in depasire, trebuie tinut intre turatia de mijloc (3000 rpm) si turatia maxima (4500 rpm)", integral pe Libertatea.ro.

Ce boli poti sa ai daca albul ochilor are alta culoare Ochii nu sunt doar oglinda sufletului, ci si o fereastra catre starea ta de sanatate. Afla ce boli poti sa ai, daca albul ochilor are alta culoare. Cand albul ochilor este roz - Daca albul ochilor devine roz sau rosu, este posibil sa suferi de conjunctivita. Afectiunea este cauzata, de obicei, de infectii virale sau bacteriene, dar poate fi provocata si din cauza unor substante chimice sau alergeni. Cand albul ochilor este rosu - Cand tot albul ochilor este rosu, s-ar putea sa suferi de uveita, o inflamatie a tractului uveal cauzata, de obicei, de traumatisme sau rani ale ochiului. Aceasta afectiune poate fi provocata si de boli inflamatorii localizate in alte parti ale corpului. Daca, pe langa ochiul rosu, mai ai si alte simptome, precum durere, vedere incetosata si sensibilitate la lumina, ar trebui sa mergi urgent la medic, scrie Unica.

Remedii homemade pentru unghii fragile! Ne place sa experimentam cu unghiile noastre si nu prea suportam sa nu avem oja pe ele. Insa, nu realizam ca toate actiunile noastre nu au efecte intocmai benefice asupra unghiilor, daunandu-le. Pentru a trata unghiile fragile si distruse de oja, lacuri, substanta pentru inlaturarea lacului de unghii sau acetona, iti dezvaluim cateva trucuri simple: 1. Ulei de masline si lamaie - O mixtura din ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie poate face minuni pentru unghiile tale! 2. Ulei din arbore de ceai si Vitamina E - O lingura de ulei din arbore de ceai, amestecata cu cateva picaturi de Vitamina E, nu iti va face unghiile doar mai puternice, ci si te va tine departe de infectii! 3. Masajul O metoda simpla si absolut necostisitoare este masajul! Ai citit bine! Integral pe Elle.ro.