Stii sa recunosti semnele unui infarct? Bolile de inima reprezinta si la ora actuala principala cauza de deces in Romania. Pentru a preveni sau a identifica atacul de cord, este necesar sa cunosti simptomele acestuia pentru a apela in timp util la serviciile de urgenta. 1.Durerea la nivelul umarului sau al maxilarului Inaintea unui atac de cord, o parte din suferinzi resimt durere in zona gatului sau au impresia ca aceasta a iradiat catre maxilar, barbie sau urechi, in timp ce alti pacienti resimt durerea numai in umar, antebrate sau coate. Alarmante sunt durerile care apar si dispar brusc, nu cele care persista. 2.Disconfortul digestiv Exista si pacienti care s-au plans de disconfort la nivelul stomacului. Daca atacul de cord este preintampinat de manifestari ce mimeaza o afectiune digestiva (de exemplu, greata sau varsaturi), confuzia bolnavului si, din pacate, in unele cazuri, chiar si a medicului este mare, scrie Libertatea.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

10 efecte secundare comune ale pilulei contraceptive. Pilula reprezinta o forma de contraceptie hormonala ce poate fi in principiu, de doua tipuri: pilula contraceptiva ce contine estrogen si cea care contine progesteron. Pe langa acestea, exista si pilulele combinate ce contin atat estrogen cat si progesteron.In fiecare an, aproximativ 8% dintre femei ajung sa aiba o sarcina nedorita din cauza administrarii neregulate a pilulelor (de obicei deoarece uita sa ia pilula). Sangerarea intermenstruala In primele trei luni ale administrarii pilulei cele mai multe femei experimenteaza sangerari intermenstruale, dar acestea dispar de regula o data cu cea de a treia cutie de pilule. In timpul acestei perioade, efectul pilulei nu este afectat de aceste sangerari daca pilulele au fost administrate corect, scrie CSID.ro

Lectie de anatomie emotionala. Stim deja ca emotiile se exprima si la nivel corporal, iar Universitatea din Aalto, Finlanda, o confirma: dincolo de diferentele culturale, un taiwanez, un finlandez, un suedez au aceleasi senzatii fizice atunci cand sunt veseli, anxiosi, mandri, indragostiti sau tristi. Pe baza marturiilor unui numar de 701 de voluntari, cercetatorii finlandezi au elaborat o adevarata harta a corpului emotional. Astfel, furia sau frica se repercuteaza in piept, fara indoiala din cauza accelerarii respiratorii si cardiace. Mandria se concentreaza la nivelul fetei, iar dezgustul provoaca greata, altfel spus, spasme ale gatului si burtii, scrie revista Psychologies.ro.

Alimente care iti intaresc sistemul digestiv. O digestie buna tine departe problemele de sanatate. Sfecla rosie Sfecla rosie este bogata in vitamine si minerale si este foarte benefica pentru sanatate, potrivit worldhealthinfo.net. Studiile au aratat ca previne constipatia si calmeaza indigestiile, asa ca include-o in alimentatie. Cartofii dulci nu sunt doar deliciosi, ci contin cantitati mari de fibre, asa ca sunt foarte usor de diferat. Studiile au aratat ca previn aparitia ulcerului, deoarece sunt bogati in vitamina B. Ghimbirul este folosit de sute de ani pentru tratarea problemelor sistemului digestiv, ne sfatuieste Unica.ro.

Care e medicamentul pentru tuse, interzis copiilor! Poate avea efecte grave. Medicamentele impotriva tusei sau a racelii care contin codeina sunt contraindicate copiilor sub 12 ani si nu sunt recomandate adolescentilor cu probleme respiratorii, a anuntat Agentia Europeana a Medicamentului (EMA). Codeina este transformata de ficat in morfina, insa organismul anumitor persoane efectueaza aceasta conversie prea repede, lucru care poate avea efecte grave, cum ar fi problemele respiratorii, potrivit Libertatea.ro.

Ce minuni poate face pentru organism o cura cu usturoi verde? Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale curative, fiind considerat in unele bucatarii drept regele condimentelor. In compozitia acestuia se regasesc o serie de vitamine (A1, B1, B2 si C), substante minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar si anumite substante anticancerigene. Spre deosebire de cateii de usturoi, care au si ei diverse proprietati curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent si mai putin iute. Pentru ca organismul sa beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat in stare proaspata sau adaugat in preparate la sfarsit, fara a-l fierbe, potrivit doctorulzilei.ro.