Ce sa mananci ca sa nu te trezesti noaptea Ce mananci inainte de culcare iti influenteaza calitatea somnului. Afla ce trebuie sa consumi, ca sa nu te trezesti noaptea. Mierea naturala este considerata un aliment perfect pentru a fi consumat inainte de culcare, potrivit worldhealthinfo.net. Chiar daca este foarte dulce, iti ajuta organismul sa se refaca in timpul noptii. Contine cantitatea ideala de fructoza si glucoza si iti ajuta ficatul sa isi indeplineasca functiile. Daca mananci miere inainte de culcare, ficatul tau va avea resurse sa functioneze bine in timpul noptii. Specialistii recomanda sa consumi doua lingurite de miere naturala, pentru a nu permite creierului sa reactioneze cand iti scade nivelul de glucoza, scrie Unica.

Utile - Colaj FotoFoto: Colaj foto

Tu cat de des speli lenjeria de pat? Vezi ce se ascunde in patul tau! Daca dormi suficient, inseamna ca iti petreci cel putin sapte ore pe zi in pat, deci ar fi bine ca acesta sa fie cat mai curat. Iata ce se ascunde in lenjeria de pat si cat de des trebuie sa o speli. Daca ai putea sa vezi toate lucrurile microscopice care se ascund in patul tau, cu siguranta te-ai speria. Celule moarte. De pe pielea ta se desprind zilnic aproximativ un milion de celule moarte, multe din ele in timpul somnului, deci este clar ca lenjeria de pat este plina de ele. Sebum. Aceasta grasime naturala a pielii se secreta si noaptea, deci ajunge si pe lenjerii. Transpiratie. De cele mai multe ori este destul de cald in patul tau, asa ca noaptea transpiri, chiar daca nu iti dai seama, scrie Libertatea.

Sportul, sanatatea si imbatranirea Stim cu totii cat de benefic este sportul si cat de bine te simti, atat fizic cat si psihic, dupa o sesiune de exercitii. Ni se spune inca de mici sa facem sport regulat, mai ales pentru ca in felul acesta avem deja grija de noi la batranete. Sportul si antrenamentul cardio ne pot proteja de anumite tulburari cognitive, care apar pe masura ce inaintam in varsta. Odata cu trecerea timpului, arterele corpului nostru incep sa se intareasca si sa se ingusteze, de la inima catre creier, astfel ca exercitiile fizice facute zilnic, chiar si timp de zece minute, previn imbatrinirea prematura a creierului si te vor face sa fii si in forma, scrie Psychologies.

Ce risca copiii care petrec mult timp in fata televizorului Un studiu desfasurat pe durata a 30 de ani in Marea Britanie a aratat ca acei copii care isi petrec serile uitandu-se la televizor au sanse foarte mari ca la maturitate sa aiba un stil de viata sedentar si probleme de sanatate, precum diabet si afectiuni cardiovasculareLa sfarsitul unei zile foarte aglomerate, pentru multi parinti este foarte usor sa ia copilul si sa il aseze pe o canapea in fata televizorului, pentru a-l tine ocupat, dar oamenii de stiinta avertizeaza ca astfel ajuta la inducerea unui obicei care ii va urmari pe micuti pe toata durata vietii, informeaza dailymail.co.uk. Studiul efectuat de cercetatori din Marea Britanie, cu o durata de 30 de ani, bazat pe informatiile obtinute de la 6.000 de participanti, arata ca modalitatea de petrecere a timpului liber in perioada copilariei poate influenta sanatatea individului timp de decenii, in perioada maturitatii. Astfel, copiii care petrec mult timp in fata televizorului vor deveni, cel mai probabil, adulti sedentari, lipsa de miscare avand implicatii negative asupra sanatatii lor, scrie Click.

Cum sa adormi intr-un minut Un somn linistit este cheia pentru o viata sanatoasa. Daca ai insomnii sau pur si simplu nu te poti odihni, iti spunem un truc care te va ajuta sa adormi intr-un minut. Daca nu reusesti sa adormi, respira pe nas pentru patru secunde, tine-ti respiratia pentru sapte secunde, apoi expira pe gura timp de opt secunde. Potrivit cercetatorilor citati de nova937.com, acest exercitiu are un efect asemanator substantelor chimice asupra creierului, incetinind bataile inimii si ajutandu-te sa adormi. Este indicat, de asemenea, sa ai telefonul si alte dispozitive electronice cat mai departe de tine, pentru a nu-ti distrage atentia. Cercetatorii sustin ca oamenii foarte stresati sau anxiosi nu respira cum trebuie. Cand inspiri timp de patru secunde, te fortezi sa inhalezi mai mult oxigen. Cand iti tii respiratia pentru sapte secunde, apoi expiri timp de opt secunde, elimini dioxidul de carbon din plamani, scrie Unica.