Dieta cu ulei de cocos iti micsoreaza talia Uleiul de cocos, recunoscut pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate, ar trebui sa se regaseasca in bucatariile tuturor celor care vor sa dea cateva kilograme jos. Uleiul de cocos contine o forma unica de grasimi saturate, cunoscute ca trigliceride cu lant mediu (MCT). Spre deosebire de alte grasimi saturate, MCT sau acizii grasi energizeaza organismul si nu ingrasa. Un studiu publicat in 2011 de National Center for Biotechnology Information Pharmacology a constatat o reducere in circumferinta taliei de 2,5 cm dupa o cura de patru saptamani cu 30 ml de ulei de nuca de cocos luat pe zi. Participantii la test nu au facut exercitii fizice si nu au tinut vreo dieta restrictiva. Cu toate acestea, ei au pierdut o cantitate substantiala de grasime abdominala, prin simpla adaugare a uleiului de nuca de cocos in dieta lor, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Ingrijirea antirid Dupa o anumita varsta, linii fine sau mai pronuntate, ridurile, ajung sa fie o constanta a tenului nostru. Cu toate astea, exista modalitati de prevenire si ingrijire care ne asigura o piele tanara timp indelungat. Stresul oxidativ apare atunci cand moleculele pierd electroni ce pot crea radicali liberi. Cantitatile crescute de radicali liberi, fiind foarte reactive chimic, pot distruge celulele si pot deteriora ADN-ul, care formeaza codul genetic celular, structurile proteice si lipidice. Zilnic, suntem expusi factorilor de mediu care actioneaza constant, aducand radicali liberi, dar si factori toxici, in interiorul celulelor noastre. Iar pielea este primul organ expus la toti acesti factori de mediu, informeaza Psychologies.

Cum sa cureti rapid parul de pe covoare si mocheta Parul de animale sau parul care iti cade in mod natural de la stres, medicamente si poluare se aduna in unele tesaturi si se curata destul d egreu cand dai cu aspiratorul? Vezi cum sa cureti rapid parul de pe covoare si mocheta, cu cateva trucuri si solutii DIY. Carpa umezita O carpa din bumbac, umezita bine si frecata peste covorul sau mocheta pline de par ar trebui sa rezolve problema. Indiferent daca este vorba de par de pisica, par de caine sau par lung de om, umezeala din carpa va atrage toate firele buclucase. Palme umezite: Daca nu ai incredere in carpe, poate ar trebui sa incerci cu propriile maini. Pune apa calduta intr-un lighean si umezeste bine palmele, inainte de a trece cu mana peste suprafata covorului plin de par. Repeta procedeul pana ai curatat tot parul, nu va dura foarte mult, scrie Libertatea.

Cum sa iei tensiunea arteriala cu un fir de par Desi nu are precizia unui tensiometru electronic, aceasta metoda inedita te ajuta sa iti faci o idee despre tensiunea ta si daca nu crezi in eficienta ei, macar este distractiva, ca truc de impresionat prietenii si familia la petreceri. Ca sa iei cuiva tensiunea cu un pendul ai nevoie de: Un fir lung de par (persoanele cu parul lung sunt incurajate sa foloseasca un fir propriu, pentru mai multa acuratete energetica); O rigla de cel putin 20 cm lungime; O verigheta sau un inel cat mai simplu, fara pietre sau forme neregulate. Cum sa iei tensiunea arteriala cu un fir de par si o rigla: Gaseste pulsul la incheietura mainii stangi si pune rigla cu indicatorul zero pe locul unde se simte pulsul. Tine bratul intins si nu misca rigla, scrie Unica.

Vodca face minuni in casa! Te scapa de mucegai! Cu siguranta, fiecare om are ratacita prin casa o sticla de vodca. Aceasta este buna atat pentru a fi bauta rar si cu masura, dar acesta poate avea si niste uitilizari uimitoare si foarte utile in casa. Desi poate fi greu de crezut, aceasta poate fi folosita pentru a pastra florile mai mult timp, pentur a scapa de mucegai sau chiar sa cureti pietrele pretioase sau sa scapi de mirosurile neplacute. Pastreaza florile taiate mai multa vreme: s-a demonstrat stiintific ca florilor le place votca. Amesteca o lingurita sau doua de vodca si o lingura de zahar cu apa din vaza, iar florile se vor pastra proaspete pentru mult timp. Curata ochelarii: mai ales ochelarii de soare capata o sclipire cu totul speciala, de nou, daca sunt frecati cu o carpa moale din bumbac pe care ai pus o lingurita de bautura, scrie Libertatea.