Cum scapi de durerea de spate in 60 de secunde. Durerea de spate poate aparea din cauza unor traumatisme, a unor infectii, tumori sau a pozitiei nepotrivite. Chiar daca, de cele mai multe ori, durerea de spate are o cauza fizica, in unele cazuri poate fi vorba si de stres. Cand treci printr-o perioada tensionata, muschii se contracta, iar durerea de spate este foarte mare. Insomnia sau lipsa somnului poate, de asemenea, sa contribuie la aparitia unei astfel de probleme. Cand ai dureri de spate care dureaza mai mult de 2-3 zile, trebuie sa mergi la medic. Pana ajungi, insa, la specialist poti incerca un truc care te scapa de durere in 60 de secunde, potrivit prevention.com. Este un exercitiu de respiratie care, practicat cu regularitate, iti mai calmeaza durerea. In momentul in care observi ca te doare spatele, intinde-te sau stai intr-o pozitie confortabila si atinge-ti dintii din fata cu varful limbii. Expira pe gura, scotand un usor suierat, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Semnele de alarma care anunta preinfarctul. Preinfarctul sau angina pectorala instabila reprezinta o urgenta medicala, pentru ca poate evolua rapid spre un infarct miocardic acut. Principala manifestare a anginei este durerea in piept, provocata de placile de aterom. Acestea dezvolta complicatii, blocand vasele care iriga cordul. Te poti gandi ca ai angina pectorala daca prezinti macar unul din urmatoarele semne sau simptome: dureri in piept, in spatele sternului, care pleaca spre membrul superior stang, madibula, dinti sau chiar spre spate; durerea este ca o apasare, greutate, arsura sau chiar ca o gheara care te strange in piept; o data cu aparitia durerii ai senzatia de moarte imediata si devii agitata; ai greturi si varsaturi, anuntaDoctorulZilei.ro.

Sapte semne ca ai probleme cu tiroida. O romanca din opt sufera de afectiuni ale glandei tiroide. Pacientele merg la doctor, de cele mai multe ori, cand bolile sunt in stadiu avansat si tratamentul este extrem de complicat. De aceea, e bine ca femeile sa fie la curent cu semnele care indica o suferinta a celei mai mari glande a sistemului endocrin. Oboseala constanta. Ai bifat opt ore de somn profund, ti-ai baut cafeaua, te-ai hidratat, ai mancat corect si nici nu ai facut un efort fizic considerabil si cu toate acestea te simti mai mereu apatica si obosita? E posibil ca vinovata sa fie glanda tiroida. Te confrunti cu tulburari menstruale. De multe ori in spatele acestor probleme sta o patologie tiroidiana. Ar trebui sa iti pui semne de intrebare, spre exemplu, daca menstruatia nu apare niciodata la intervale regulate, informeazaLibertatea.

Cum te ajuta pudra de talc sa fii mai frumoasa. Banala pudra de talc, pe care o gasim la orice farmacie si care costa sub 10 lei, poate face minuni pentru frumusete! Majoritatea femeilor stiu ca pudra de talc se foloseste pentru a preintampina aparitia iritatiilor la bebelusi. Insa si noi o putem folosi cu succes in ritualurile noastre de beauty, pentru ca are o multime de intrebuintari, este accesibila si foarte eficienta. Uite cateva dintre lucrurile pe care le poti face cu pudra de talc: Aplica, cu ajutorul unui betisor de urechi, putina pudra pe cosurile aparute recent. Vei remarca in dimineata zilei urmatoare ca acestea sunt aproape vindecate. Putina pudra de talc presarata pe gene, inaintea aplicarii de mascara iti va alungi vizibil genele, scrieUnica.ro.

Opt alimente care devin toxice daca le reincalziti. Unele alimente isi schimba compozitia si isi pierd proprietatile nutritive, multe dintre ele devenind toxice daca sunt reincalzite. Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Acest lucru este valabil si in cazul in care au fost preparate supe sau mancaruri ce contin ciuperci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Datorita schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi practic inexistente, anuntaDoctorulZilei.