Ingrediente-cheie pentru ingrijirea parului primavara. Trecerea de la frig la cald are o serie de efecte daunatoare asupra parului, fibra capilara se deshidrateaza, iar parul isi pierde luciul natural. De asemnenea, caciulile, palariile electrizeaza parul, fapt ce duce la accelerarea aparitiei varfurilor despicate. In plus, primavara parul are tendinta sa cada mai mult. Am vrut sa aflam care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru ingrijirea parului primavara si am cerut sfatul unui specialist. Cristina Rosca, hair stylist si Brand Educator Keune, ne-a spus care sunt ingredientele cheie care functioneaza cu siguranta, daca ne confruntam cu par casant, tern, electrizat, cu tendinta de cadere, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Encefalita poate lasa sechele pe viata. Boala infectioasa se poate transmite de la om la om pe cale aerogena, digestiva, prin contact. Mai sunt si cele cu transmitere vectoriala, cum sunt West Nile si encefalita de capusa. Corneliu Petru Popescu (40 de ani), medic primar boli infectioase la Spitalul Clinic "Dr. Victor Babes", din Capitala, asistent universitar la Catedra de Virusologie - UMF Carol Davila, a explicat pentru cititorii revistei noastre care sunt riscurile encefalitei, o boala a sistemului nervos central, care apare pe tot parcursul anului, dar care poate fi si sezoniera, anuntaDoctorulZilei.ro.

Amestecul din mar si morcov pentru curatarea ficatului. Daca ficatul este curat are loc o imbunatatire a starii de spirit, dispare iritabilitatea, apare un flux de energie pozitiva si dorinta de a actiona, de a trai viata la maximum, un efect important care duce la intinerirea intregului organism. Iata un regim cu mar, morcov, lamaie si miere pentru curatarea ficatului. Se rad sau se toaca in robot un mar, un morcov si o lamaie. Se adauga o lingura de miere de albine. Amestecul se mananca dimineata, la pranz si seara, timp de 3 zile. Se beau apa sau ceaiuri din plante. Nu se mananca nimic altceva. In ziua a 4-a se introduc in meniu cartofi, paine integrala sau graham si orice suc proaspat stors. Din ziua a 5-a treceti la regimul obisnuit, evitand prajelile, grasimile si favorizand fructele si legumele crude. Timp de 21 de zile, seara, inainte de culcare, beti incet 6 lingurite de apa fierbinte, dupa care frecati corpul cu un prosop umed. Imbracati-va in pijamale uscate si culcati-va, informeazaLibertatea.

Iaurtul, alimentul care regenereaza tenul. Poate ca nu stiai, dar banalul iaurt de la micul dejun poate face minuni pentru tenul tau. Bogat in vitamine si minerale, precum vitamine din complexul B, calciu, acid lactic si zinc, iaurtul hraneste pielea, ii ofera luminozitate si este un aliat de nadejde in lupta cu acneea. Daca te-ai saturat de toate problemele tenului tau, oricare ar fi ele, incearca sa-ti cureti tenul cu iaurt si renunta, macar pentru o perioada, la produsele cosmetice. Pur si simplu aplica iaurt simplu pe o discheta demachianta, curata-ti fata cu el si, dupa 15-20 de minute, spala-te pe fata cu apa calduta. Proprietatile iaurtului te vor ajuta sa ai pielea hidratata, luminoasa si curata, scrieUnica.ro.

Sapte boli care se agraveaza primavara. Daca in sezonul rece v-ati alimentat gresit, este posibil sa fiti mai predispusi racelilor si gripelor de primavara ori depresiei sezoniere. Principalele sfaturi ale medicilor: incercati sa va refaceti resursele de vitamine si minerale, petreceti cat mai mult timp in aer liber si faceti miscare. Iarna, aportul de vitamine si minerale scade substantial, din cauza consumului de alimente sarace in proprietati nutritive sau ca urmare a unor diete nesanatoase. Chiar daca nu au fost determinate, cu exactitate, mecanismele cerebrale implicate in aceasta tulburare de sezon, neurologii arata ca este vorba despre o implicare a nivelului de serotonina ("hormonul fericirii"), melatonina (hormonul somnului) si cortizol (hormonul stresului), anuntaDoctorulZilei.ro.