Motivele pentru care expertii recomanda sa mancati paine la fiecare masa. Painea, aliment ce ofera energia necesara creierului si sistemului nervos, trebui inclusa zilnic in dieta pentru mentinerea unui stil de viata sanatos. Un document grafic prezentat in cadrul campaniei "Pan Cada Dia" (Paine in fiecare zi), cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, marcata la 7 aprilie, include sapte beneficii ale consumului de paine, potrivit cotidianului spaniol ABC, care le prezinta. Painea figureaza la baza piramidei alimentare. Apartine grupului cerealelor si este un aliment complet sub aspect nutritional. Ea ofera energia necesara creierului si sistemului nervos. Specialistii recomanda 5-6 ratii zilnice de hidrati de carbon. O buna modalitate de a acoperi aceasta necesitate este aceea de a consuma paine la fiecare masa, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ce alimente sa nu consumi niciodata reincalzite. Lipsa timpului te oblige sa gatesti in weekend pentru mai multe zile, insa specialistii avertizeaza ca acest obicei nu este tocmai sanatos. Vezi ce alimente nu trebuie consumate niciodata reincalzite. Cipercile. Ciupercile trebuie consumate atunci cand sunt gatite, potrivit worldhealthinfo.net. Daca, totusi, vrei sa mananci si a doua zi, este indicat sa le lasi reci, pentru ca altfel risti sa te intoxici. Respecta aceasta regula indiferent de felul de mancare cu ciuperci pe care il ai. Cand reincalzesti ciupercile, se produc anumite schimbari in proteinele lor si chiar isi modifica gustul, putand aparea indigestii, informeaza Unica.ro.

5 ponturi ca sa nu te imbolnaveasca... mesele de Paste. Zilele libere, mancarurile gustoase, reuniunile de familia si cu prietenii sunt dusmanii oricarei persoane care tine dieta sau care care are probleme cu digestia. De aceea, este bine sa nu cazi in capcana acestei sarbatori si sa nu renunti la bunele obiceiuri. Cozonac, pasca, prajituri: la micul dejun. Este de inteles daca nu poti sa renunti la cozonaci, pasca sau prajituri, insa... mananca-le la micul dejun, alaturi de fructe proaspete, si nu la finalul mesei. Daca, in schimb, adori carnea, evita sa consumi preparate din carne dimineata. Pastreaza-le pentru pranz. Integral in Libertatea.ro.

Cine sunt oamenii care nu se pot bucura de muzica. Considerata un limbaj universal, cu efect terapeutic si nu numai (pe www.psychologies.ro gasesti nenumarate articole despre beneficiile muzicii), muzica este o bucurie pe care anumiti oameni nu o pot experimenta, indiferent cat de mult incearca sau isi doresc. Ei se numesc anhedonici muzical, de la "anhedonie" - incapacitatea de a simti placere din lucruri fundamentale. Exista o serie de explicatii pentru aceasta pierdere a sensibilitatii fata de muzica. De exemplu, nu le place muzica pentru ca le este foarte greu sa o perceapa corect (asa-numita amuzie este un simptom de depresie) sau sistemul de recompensa functioneaza diferit.

Ati tinut post? Iata ce trebuie sa aveti in vedere. Trecerea de la alimentatia de post la cea obisnuita trebuie sa se faca treptat, iar consumul de alimente traditionale pe baza de miel trebuie sa fie moderat, mai ales pentru persoanele care au tinut post, recomanda Recomandarile medicilor se indreapta, in special, catre persoanele cu diferite afectiuni. Astfel, bolnavii care sufera de diabet nu trebuie sa intrerupa tratamentul indicat, iar printre alimentele pe care ar trebui sa le ocoleasca cei care au probleme cu inima se numara cele bogate in grasimi si sare, scrie doctorulzilei.ro.