Matreata se ia de la o persoana la alta? 5 mituri despre par. Cum scapi de matreata e una dintre nedumeririle care sta pe buzele multora. Unul dintre miturile care circula este acela ca se ia de la o persoana la alta. Adevarat sau fals? 1. Rezolvi varfurile despicate cu un balsam Fals. Singura tehnica prin care poti scapa de varfurile deteriorate este foarfeca. Balsamul are rolul de a imbunatati aspectul parului, insa aceasta metoda este doar pentru moment. Prin urmare, varfurile parului trebuie tunse periodic. 2. Parul va creste mai repede daca este tuns regulat FALS. Cresterea parului nu este influentata de tuns. Insa, este recomandat sa tunzi varfurile pentru ca parul tau sa aiba un aspect Masanatos, scrie Libertatea.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Dr. Oz: Cum scapi de bufeuri. Doctor Oz stie cel mai bine ce sa faci ca sa reduci simptomele neplacute ale menopauzei. Bufeurile sunt foarte neplacute si exista mici trucuri care te scapa de chin. Vitamine in doze mici Doctor Mehmet Oz recomanda sa iei vitamine si minerale in doze mici, din surse omologate si echilibrate, ca sa nu provoci dezechilibre hormonale sau de alta natura in corp. Cea mai buna sursa de vitamine, minerale si oligoelemente ramane hrana sanatoasa, dar, in doze mici, suplimentele de multivitamine sunt binevenite, scrie Unica.ro.

In ce zi e bine sa ne cantarim. O echipa de cercetatori de la Universitatea de Tehnologie Tempere (Finlanda) lanseaza o noua provocare pentru cei care au ca scop real pierderea in greutate: daca vrei sa slabesti mult, cantareste-te zilnic; daca vrei sa te mentii, cantareste-te o data pe saptamana, dar numai in ziua de miercuri, intrucat, analizand fluctuatiile de greutate pe parcursul unei saptamani, kilogramele corecte (si cele mai putine) sunt inregistrate, conform studiilor, numai in ziua de miercuri, scrie revista Psychologies.ro

Verdeturi-minune care curata ficatul de toxine, va scapa de kilogramele in plus si aduc colesterolul in limite normale. Papadia, leurda, stirul, stevia sunt doar cateva dintre plantele "minune" excelente pentru detoxifiere si slabit. Sunt bogate in vitamine, minerale, scad colesterolul, intaresc imunitatea si au foarte putine calorii. Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba, felul doi. Papadia detoxifieaza si protejeaza ficatul Ca orice alta planta, papadia poate sa isi gaseasca locul in mancare. Are aceleasi proprietati ca si verdeturile, fiind bogata in vitamine. Da un gust deosebit salatelor, datorita gustului sau putin amarui, scrie doctorulzilei.ro.

Ai baut cam mult? Vezi cum sa-ti revii din betie in timp record. Dr. Cristina Balanescu, medic principal specializat in medicina alternativa, ne sfatuieste sa apelam la ele cu toata increderea. Plante care te dezmeticesc Ardei iute in ceai de anghinare: 200 g de ardei iute, tocat, se pun in 100 ml de alcool, se lasa la macerat 7-8 zile, dupa care se strecoara si se pastreaza intr-un recipient din sticla, bine inchis; - cum prepari ceaiul de anghinare: in 200 ml de apa se pune 1 lingurita de anghinare, se fierbe 10 minute si se strecoara, se lasa la racit si se consuma dupa mesele principale, adaugandu-se picaturile de ardei iute. Pedicuta: infuzie din 5 g de planta la 150 ml de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, se consuma dimineata, la o ora dupa micul dejun, scrie Libertatea.ro.