Testul simplu care iti spune daca ai anemie. Cel putin o data pe an este indicat sa iti faci analizele generale, dar pana ajungi la medic, poti afla si acasa daca suferi de o boala. Vezi cat de simplu este testul care iti spune daca ai anemie. Anemia este, de obicei, cauzata de lipsa de fier si unul dintre principalele semne de boala este oboseala excesiva. Un test de sange iti spune clar daca ai aceasta afectiune, insa iti poti da seama si acasa daca iti lipsesc anumiti nutrienti. Pur si simplu uita-te la mana. Pune-o in fata ta si intinde degetele usor in spate. Daca liniile lor sunt rosii, nu ai anemie, insa daca sunt albe, s-ar putea sa ai o lipsa de fier, scrie Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cum recunosti pestele proaspat. Iata cateva trucuri de care sa tii cont! Cui nu-i place pestele proaspat? Dar, proaspat cu adevarat. Ei bine, nu orice gospodina poate sa recunoasca pestele proaspat. Iata cateva sfaturi de care sa tineti cont! Ochii pestelui proaspat trebuie sa aiba corneea perfect transparenta, convexa si cu pupilele negre. La pestele mort de mai mult timp corneea se deterioreaza, devine concava si isi pierde din transparenta. Cristalinul incepe sa se opacizeze, astfel incat ochii devin tulburi. Branhiile pot fi si ele un bun indiciu. Daca sunt rosii, cu lamele bine diferentiate, atunci pestele este proaspat. Daca au aspect de gelatina maro, renunta la el, scrie Libertatea.

Cum iti scoti relatia din impas. Tabelul rezolvarilor sentimentale si sexuale. Cand ai probleme in cuplu, iata ce trebuie sa faci! 1. Decide daca merita. Este trist, dar unele relatii pot sa ajunga intr-un stadiu in care e prea tarziu sa mai faci ceva pentru a le salva. Fa-ti timp sa analizezi relatia si gaseste adevarata cauza a conflictului sau a despartirii. Este vina ta sau a partenerului? Daca relatia este abuziva, fizic sau emotional, este cel mai bine sa pui punct si sa-ti gasesti pe altcineva. Daca nu, trebuie sa fii dispusa sa urmezi pasii urmatori. 2. Identifica problema. Este greu sa remediezi o situatie cand nu ai toate datele problemei si nu stii exact ce anume a mers prost. Discuta cu partenerul si vezi daca este si el dispus sa incerce sa rezolve situatia. Daca si partenerul vrea sa salveze relatia, este recomandat sa incercati metoda numita "Plus Delta", informeaza Lyla.ro.

Cum sa ai abdomenul plat intr-o singura zi. Stim cat de greu este sa slabesti intr-o perioada scurta de timp, insa exista cateva trucuri care te vor ajuta sa ai burta plata intr-o singura zi. Vezi care sunt. Bea apa calda cu lamaie. Apa calda cu lamaie, bauta la prima ora, iti revigoreaza metabolismul si sistemul digestiv si lupta impotriva inflamatiei. Este cea mai simpla metoda de a te energiza, asa ca poti inlocui cafeaua cu aceasta bautura. Apa calda cu lamaie iti da senzatia de satietate si iti taie poftele nesanatoase care ar putea aparea in timpul zilei. Renunta la gluten sau la lactate. Multe persoane au intoleranta la anumite alimente fara sa stie. Cel mai bun mod in care poti afla daca te numeri printre acestea este sa elimini intr-o zi alimentele care au gluten sau lactatele si sa vezi cum te simti. Daca vezi ca nu mai esti balonata sau ca te simti mai bine, le poti elimina permanent din dieta. Integral pe Unica.ro.

Dr. Mihaela Bilic: Copii mult prea "bine crescuti". Toata lumea stie ca educatia se face in primii 7 ani de viata. Tot asa si profilul nutritional, diversificarea alimentatiei, formarea gusturilor. Un copil asa cum il cresti asa il ai. Numai ca din punctul de vedere al siluetei ar fi bine ca parintii sa nu se straduiasca sa aiba un copil "bine crescut". Conceptul conform caruia copiii grasi si frumosi sunt si sanatosi este demult depasit. As spune ca in prezent idealul este exact pe dos: un copil slabanog este mai activ, mai istet, mai usor de integrat, asta spre disperarea bunicilor care nu pot accepta ideea ca bine hranit nu insemna MULT. Chiar daca ne nastem cu o anumita predispozitie genetica pentru ingrasare, nimeni nu se naste obez. Un copil se ingrasa daca este indopat cu mancare, nu pentru ca a mostenit gena obezitatii. Citeste articolul in intregime pe CSID.ro.

Trucul care-ti desfunda chiuveta in 2 minute! Ai tot ce-ti trebuie in camara. Chiuveta din bucatarie se infunda foarte usor cu resturi de alimente, cu grasime si zat de cafea. Foloseste o sita deasupra scurgatorului sa impiedici resturile de mancare si firimiturile sa ajunga in scurgere si ai grija, saptamanal, sa cureti tevile. Iata cele mai bune solutii!Grasimea este principalul inamic al chiuvetei. Ea se depune pe peretii tevilor si retine detergentul solid, zatul de cafea si firimiturile pe care le arunci la chiuveta. De aceea, este bine sa torni apa clocotita in scurgatorul de la chiuveta, in fiecare saptamana, pentru a antrena depunerile de grasime. Adauga si otet in apa clocotita, sa scapi de mirosurile neplacute pe care le emana teava, potrivit Libertatea.

Cu copiii la psiholog: ce presupune asta. Parinti care se plang de copii indisciplinati, care nu vor sa fie cuminti, care mint sau care nu se concentreaza la lectii... Toate acestea sunt, insa, niste comportamente-semnal din partea copiilor. Cum pot fi decodate? Pana unde e normal si de unde trebuie inceputa terapia? Cateva raspunsuri de la doua doamne psihoterapeut. Psychologies: Cu ce probleme vin parintii la terapie, legate de copiii lor? Adriana Costisanu Savu: Problemele sunt diverse. In linii mari, putem enumera: probleme de comunicare, probleme de comportament, intarzieri in dezvoltare, probleme de adaptare sociala, abuz fizic si emotional, performante sociale, emotionale si intelectuale scazute. Daca vorbim despre copiii mici (pana in preadolescenta), avand in vedere ca joaca este principala lor activitate, cea mai indicata forma de psihoterapie este terapia prin joc, in felul acesta ei se exprima cel mai bine. Interviul integral pe Psychologies.ro.