Cum iti scazi colesterolul folosind capsuni. Capsunii te ajuta sa scazi nivelul colesterolului si sa reduci considerabil riscul aparitiei bolilor de inima, indiferent daca sunt proaspeti sau inghetati. Vezi cum actioneaza. Capsunii te ajuta sa scazi colesterolul, daca ii incluzi in alimentatia zilnica, potrivit unor studii recente. Aceste fructe contin o cantitate importanta de flavonoide, substante care imbunatatesc functiile celulelor care captusesc vasele de sange. Cercetatorii au constatat ca 500 de grame de capsuni, consumati zilnic, timp de o luna, scad nivelul de colesterol si trigliceride si previn aparitia chegurilor de sange. Si nu trebuie sa astepti vara, pentru a tine aceasta cura, deoarece aceleasi rezultate le obtii si daca mnanci aceste fructe congelate. Un consum zilnic de capsuni, sub orice forma, scade colesterolul cu pana la 10%, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Planta aromata care te protejeaza de infectii. O ai in bucatarie. Exista o planta aromata pe care toate femeile o au in bucatarie si este vorba de scotisoara. Aceasta te protejeaza de infectii, conform ultimelor descoperiri ale ceretatorilor. Dr. Milton Schiffenbauer de la New York School of Career and Applied Studies a comparat efectele scortisoarei cu alte extracte botanice(ceapa, piper, cacao, sofran). Acestia au gasit ca scotisoara este singurul condiment care actioneaza impotriva infectiilor pe cand celelalte nu. Conform cercetatorilor. acestia au amestecat un virus cu scotisoara si au vazut cum acesta a fost distrus in proportie de 99,9% in doar 10 minute. "Aceste rezultate ne fac sa credem ca o dieta bazata pe o lingurita sau doua de scotisoara pe zi ne protejeaza impotriva racelilor, gripelor sau herpesului" este de parere dr. Milton, anuntaDoctorulZilei.ro.

Ce este vaginita bacteriana si cum o recunosti. Vaginita bacteriana este o infectie vaginala, caracterizata prin inflamarea valvelor si a colului uterin. Afla mai multe despre aceasta afectiune si cum o recunosti. Vaginita bacteriana poate afecta femeile de orice varsta, indiferent daca si-au inceput viata sexuala sau nu. Specialistii nu stiu, cu exactitate, ce provoaca aceasta boala, dar anumiti factori, precum sexul neptrotejat sau spalaturile vaginale dese, cres riscul aparitiei acestei infectii. In vagin traiesc numeroase bacterii "prietenoase" si "neprietenoase". Cele bune controleaza cresterea celor rele, iar cand are loc un dezechilibru al florei vaginale, apare vaginita bacteriana. In unele cazuri, boala dispare de la sine, dar cand simptomele persista, trebuie sa mergi la medic, pentru ca in lipsa tratamentului, pot aparea complicatii, informeazaLibertatea.

Cum te ajuta terapia japoneza cu apa. Apa este esentiala unei bune functionari a organismului, iar japonezii ii acorda o importanta deosebita. Vezi cum o consuma ei, pentru a trai mult si a ramane sanatosi. Medicina traditionala japoneza sustine ca cel mai sanatos obicei este sa bei un pahar cu apa imediat cum te trezesti, iar cercetatorii au demonstrat eficienta sa, potrivit healthyfoodadvice.net. Terapia cu apa da rezultate excelente in tratarea diabetului, gastritei, durerilor de cap, astmului, bronsitei, epilepsiei, problemelor cu inima, colesterolului, problemelor menstruale si a altor probleme grave de sanatate. Dimineata, cand te trezesti, inainte sa te speli pe dinti, trebuie sa bei aproximativ 600 de ml de apa calduta. In urmatoarele 45 de minute nu ai voie sa mananci si sa bei nimic altceva. In plus, in perioada in care urmezi tratamentul trebuie sa bei apa calduta in timpul celor trei mese principale si la 15 minute dupa fiecare masa. In 30 de zile, vei observa o ameliorare a starii de sanatate si iti vei curata organismul de toxine, scrieUnica.ro.

Dieta de doua zile cu castraveti combate retentia de apa si inflamatia, principalele cauze ale kilogramelor in plus. Castravetii au un continut mare de apa (95%), enzime, vitamine (A, B1, B2 si C), sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc, mangan si iod. O cura cu aceasta leguma este extrem de indicata deoarece este un bun depurativ, ajutand la evacuarea apei retinute, dizolvarea acidului uric si urati si la eliminarea substantelor toxice din organism. In plus, are efect antiinflamator. Orice persoana stie ca intr-o cura de slabire cel mai important lucru este sa elimini si nu sa depui. Castravetele este leguma perfecta pentru curatarea tractului digestiv, pentru ca stimuleaza si usureaza tranzitul intestinal, o problema des intalnita la multe femei, mai ales in perioadele de dieta, dar si in timpul sarcinii si al menopauzei. Fiind saraca in calorii, doar 10 kcal la 100 de grame, aceasta leguma poate fi consumata in orice cantitate doriti. In plus, este foarte satioasa. Castravetele mai are proprietatea de a ajuta la subtierea depozitelor de grasime de pe abdomen, anuntaDoctorulZilei.ro.