​Semne ca nu trebuie sa mai mananci lapte. Laptele este un aliment delicios, insa s-ar putea ca organismul tau sa nu il tolereze. Vezi cum iti dai seama ca nu trebuie sa mai mananci lapte. Semnele intolerantei la lactoza pot fi usoare sau severe, in functie de organism, si sunt resimtite la 30 de minute din momentul in care ai consumat produse lactate. Aceasta problema apare deoarece corpul tau nu are suficienta lactaza, enzimea care dizolva si absoarbe lactoza, zaharul gasit in produsele lactate. Daca aceasta substanta nu este digerata cum trebuie, provoaca o serie de simptome neplacute in colon si in tot organismul. Specialistii atrag atentia asupra unor semne clare de intoleranta la lactoza, care includ diaree care dureaza mai mult de cinci zile, pierderea inexplicabila in greutate, voma, scaune negre sau cu sange, durere de stomac sau febra persistenta. Mergi la medicul de familie daca ai aceste simptome, iar el te va indruma catre un gastroenterolog, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Pericolele de pe plaja pentru ochi si cum trebuie sa te protejezi. Daca ochelarii de soare iti tin parul ca o bentita mai mult timp decat ar trebui sa iti protejeze ochii , nu esti singura. Foarte multe persoane nu folosesc ochelarii de soare la plaja Ochelarii de soare sunt cruciali la plaja deoarece, ca orice parte a corpului, razele UV iti pot distruge ochii. Photokeratita este o arsura a suprafetei ochilor provocata de soare. Dauna nu este permanenta, dar primele simptome sunt ochii umflati, uscati si iritati. Nu merita! Ochelarii de soare ieftini nu blocheaza razele UV si au acelasi efect ca si cand nu ai purta ochelari deloc. Investeste bani intr-o pereche de ochelari de calitate cu lanetile polaroid care blocheaza razele UV si iti protejeaza ochii Crema cu protectie solara speciala pentru ochi ar trebui sa nu lipseasca din geanta. Conform specialistilor, cancerul de piele se gaseste si pe pleoape, anuntaDoctorulZilei.ro.

13 semne ca ai putea avea tulburare obsesiv-compulsiva. Este boala secolului 21 si este foarte posibil sa o ai si tu. Iata cum iti poti da seama! 1. Nu calci niciodata pe linii. 2. Nu dai mana cu oamenii din jur deoarece ai frica de microbi. 3. Nu suporti ca obiectele din jurul tau sa nu stea asa cum le-ai asezat tu. 4. Te speli pe maini foarte des. 5. Ai tendinta de a te trage de podoaba capilara, motiv pentru care iti cade parul. 6. Verifici un lucru de mai multe ori (daca ai incuiat usa, daca ai scos din priza televizorul etc.). 7. Tinzi sa numeri obsesiv diverse lucruri (banii, obiectele pe care le detii etc.). 8. Ai ganduri care te fac sa te simti anxios. 9. Ai tendinta de a face tot felul de lucruri nedorite, dar obligatorii (ca niste ritualuri). 10. Vrei sa controlezi totul in jur, esti rigid, perfectionist. 11. Ai superstitii legate de forme, culori si numere. 12. Esti caracterizat de rigiditate morala si etica excesiva. 13. Esti perfectionist, informeazaLibertatea.

Simptomul comun care anunta cancerul. Descoperirea cancerului la timp este primul pas spre vindecare, de aceea trebuie sa mergi la medic atunci cand observi ca se intampla ceva ciudat cu organismul tau. Specialistii au observat ca pacientii cu boli maligne au mainile umflare mai des si se ingrasa fara motiv, potrivit healthyandnaturallife.com. Chiar daca aceste schimbari nu sunt mari, pot fi observate de bolnavi si nu ar trebui ignorate. Sunt si alte simptome pe care femeile le ignora, dar care pot ascunde cancerul. Dificultatile de respiratie este unul dintre primele semne de cancer la plamani, de aceea trebuie sa te adresezi medicului daca simti ca respiri greu dupa un efort minim. Tusea care dureaza mai mult de trei saptamani poate ascunde, de asemenea, leucemii sau tumori pe plamani. Infectiile frecvente sau febra inexplicabila apar, de asemenea, in boli de sange sau limfoame. Balonarea sau marirea abdomenului apare in cancerul ovarian, dar sondajele arata ca femeile ignora aceste semnale si nu merg la medic, scrieUnica.ro.