Alimente care iti curata organismul de nicotina. Fumatul este foarte periculos pentru sanatate, de aceea este important sa renunti la acest obicei. Si pentru ca vrem sa te ajutam, iti prezentam o lista de alimente care te ajuta sa elimini nicotina din organism. Nicotina iti creste tensiunea si iti ataca plamanii, iar efectele ei raman in organism ani de zile dupa ce te-ai lasat de fumat. Un stil de viata sanatos si anumite alimente te ajuta, insa, sa iti cureti organismul, potrivit cuisineandhealth.com. Broccoli este o sursa importanta de vitaminele C si B5. Fumatul reduce nivelul de vitamina C din organism si iti lasa plamanii vulnerabili, de aceea trebuie sa consumi broccoli. Portocalele sunt, de asemenea, bogate in vitamina C. Aceste fructe nu numai ca iti vor proteja plamanii si iti vor curata organismul de nicotina, dar iti vor intari metabolismul si te vor ajuta sa scapi de stres. Pentru ca efectul sa fie vizibil, trebuie sa le consumi constant, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta japoneza te ajuta sa slabesti si intarzie imbatranirea. Specialistii in materie spun ca nu trebuie neaparat sa gatesti mancare japoneza pentru a te bucura de beneficiile acestei diete. Pur si simplu mananca mai multe fructe, legume si peste. Studii recente au demonstrat ca secretul lor consta tocmai in peste si fructe de mare, si, pe langa acestea, portiile mai mici si placerea de a sta la masa. Deoarece la ei nu prea exista termenul de "a manca pe fuga", ci doar placerea de a manca incet si de a se bucura de fiecare aroma. Sub dictonul "Serveste portii mai mici si mananca incet!", japonezii (in special femeile japoneze) nu urmeaza diete drastice de slabire. Este adevarat ca japonezele sunt minione in mod natural, cu o structua osoasa fina si delicata. Naomi Moriyama, autoarea cartii "Japanese Women Don't Get Old or Fat" ("Femeile din Japonia nu imbatranesc si nu se ingrasa"), spune despre dieta japoneza ca este "iPod-ul alimentelor" si, in speta, al siluetei de vis, anuntaDoctorulZilei.ro.

Intarzierea menstruatiei cand mergi la mare. Ce trebuie sa stii. Multe femei vor sa isi intarzie menstruatia atunci cand au planificat un concediu la mare fix in acea perioada a lunii. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie explica toate detaliile necesare, ca sa ramai sanatoasa. Medicii recomanda femeilor care vor sa isi intarzie menstruatia pentru a se simti bine la mare sa inceapa o folie de pilule contraceptive cu o luna inainte de respectivul concediu. "Pilulele anti baby dau atrofie endometriala, care usureaza reprogramarea datei menstruatiei. In loc sa faca pauza dupa 21 de zile, se va lua inca o folie, fara pauza si astfel se amana menstruatia pana dupa concediu la mare. Cand ne-am intos, se pot opri pilulele si in a doua-cincea zi, apare menstruatia", spune Ruxandra Dumitrescu, informeazaLibertatea.

Ce boli vindeci cu folia de aluminiu. Folia de aluminiu nu este indicate pentru gatit, insa nu este cazul sa o arunci. Afla ce afectiuni poti trata cu ajutorul ei. Durerea musculara sau de oase iti poate da peste cap activitatea zilnica, iar calmantele nu sunt tocmai indicate, din cauza efectelor adverse pe care le au. In loc sa dai fuga la farmacie cand treci prin astfel de momente, iti propunem sa folosesti folia de aluminiu. Pune-o pe zona inflamata si ar trebui sa scapi de discomfort, potrivit cuisineandhealth.com. Aceasta metoda este folosita de sute de ani, in medicina traditionala chineza si rusa. Folia de aluminiu calmeaza orice tip de durere: cervicala, de spate, de brate, de picioare, de articultii etc. Acest remediu este eficient si in tratarea gutei. Tot ce trebuie sa faci este sa invelesti degetul mare in folie de aluminiu si sa il bandajezi. Tamaduitorii chinezi recomanda aceaasta terapie timp de 10-12 zile. Aplic-o zilnic pe zona afectata si las-o sa actioneze peste noapte. Fa o pauza de 1-2 saptamani, iar daca durerea nu trece, repeta tratamentul, scrieUnica.ro.

Apendicita: Antibiotice sau operatie? Cum o tratam. Cand apendicele este inflamat si se umfla cu puroi inseamna ca trecem printr-o criza de apendicita, iar acesta trebuie indepartat chirurgical de urgenta. Cu toate acestea, un studiu a vrut sa observe daca apendicul neinflamat poate fi tratat cu antibiotice. "Aproape 73% dintre pacientii cu apendicita acuta care nu prezenta complicatii au fost tratati cu antibiotice" au spus autorii in concluzia studiului lor. Apendicul este o parte a colonului care nu este implicata in procesul digestiei. Nu serveste niciunui scop, de aceea, o data inlaturat pacientul poate trai toata viata fara el. O data inflamat, aceste este perculos si foarte multi doctori sunt de parere ca el trebuie insaturat. Apendicectomia este tratamentul chirurgical de baza pentru aceasta afectiune si una din cele mai simple operatii. Majoritatea oamenilor se recupereaza bine dupa astfel de operatii, insa, exista si complicatii, anuntaDoctorulZilei.ro.