Cum tratezi cicatricea dupa cezariana ca sa se vindece rapid si frumos. Nasterea prin cezariana implica o perioada de recuperare mai mare decat in cazul unei nasteri naturale si este bine sa stii ce sa faci pentru a trata corespunzator cicatricea ramasa dupa incizie, pentru a se vindeca rapid si frumos. Ideea ca nasterea prin cezariana este o modalitate mai putin dureroasa de a aduce un copil pe lume este un mit. Interventia chirugicala presupune o incizie la nivelul peretelui abdominal si o alta in peretele uterin. Chiar daca, de cele mai multe ori, mama nu simte durerile din timpul travaliului, ca la nasterea naturala, perioada post-operatorie este una critica si incizia trebuie sa fie ingrijita corespunzator. Iata ce poti face pentru o vindecare rapida. In prima zi dupa nastere, cand efectul calmantelor dispare, durerile sunt cele mai puternice. De cele mai multe ori asistenta sau medicul le sfatuieste pe mamici sa foloseasca mana sau o pernuta pentru a presa (nu foarte tare) inciza in timp ce tusesc, rad sau stranuta, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Bolile cu transmitere sexuala se inmultesc vara. Cum le recunosti? Bolile cu transmitere sexuala se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie in sezonul estival. Potrivit unui sondaj efectuat in America, o persoana din trei ia o boala venerica in timpul verii, iar 30% din cei infectati nici macar nu stiu, pentru ca nu au simptome. Se transmit prin contact sexual vaginal, oral sau anal si se trateaza destul de greu. Riscul de a le contacta creste odata cu numarul partenerilor. Negii genitali. Sunt excrescente mici, cauzate de un virus din grupa HPV, care apar in zona genitala sau anala. Virusul se ia si prin atingerea pielii, nu doar prin contact sexual. Sunt mici si netezi (adesea inobservabili) sau mari, roz si striati, provoaca mancarimi. "Tratamentul poate fi medicamentos (local) sau chirurgical: crioterapie ("inghetarea" negilor), electrocauterizarea sau operatia cu laser. Totusi, virusul va ramane in organism, iar negii pot reaparea", explica medicul dermatolog Oana Clatici, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum slabesti cu dieta cu ceai verde si lapte. Dieta cu ceai verde si lapte este o metoda simpla de a slabi rapid si a-ti pregati corpul pentru vara. Ai grija, insa, sa o tii in weekend sau cand nu esti nevoita sa iesi din casa. Dieta cu ceai verde si lapte este recomandata mai ales celor care vor sa scape de excesul de apa din organism. Nu ai voie, insa, sa o tii decat cel mult doua zile intr-o luna. In urma acestei cure, vei slabi aproximativ 2 kilograme pe zi, dar este obligatoriu sa discuti cu medicul tau inainte sa o tii. Daca vrei sa te apuci de dieta cu ceai verde si lapte, ai nevoie de doua linguri de frunze de ceai verde si 1,5 l de lapte degresat. Fierbe laptele si lasa-l sa se raceasca pana la 70 de grade, apoi adauga frunzele de ceai verde, informeazaLibertatea.

Cum elimini acidul uric din articulatii. Acidul uric este o substanta ce rezulta din degradarea acizilor nucleici, iar atunci cand este in exces, se depune pe articulatii, declansand guta. Vezi cum poti il poti scadea. Sucul de castraveti scade temperatura organismului, este alcalin si ajuta la eliminarea acidului uric din articulatii, potrivit healthylivinghouse.com. Daca suferi de guta, este indicata o cura de detoxificare pe baza de castravete, ghimbir si telina, care te va ajuta sa elimini toxinele. Pentru aceasta bautura, ai nevoie de un castravete de marime medie, doua bucati de telina, o felie de lamaie si un cm de radacina de ghimbir. Spala ingredientele, taie-le si adauga-le in blender. Bea sucul obtinut o data sau de doua ori pe zi, scrieUnica.ro.

Supararile si stesul - inamicii tacuti ai sanatatii inimii. Stresul, despartirile, divortul, pierderea cuiva drag, furia ne afecteaza tacut nu numai starea de spirit, optimismul si calitatea vietii dar si buna functionare a inimii. In popor se folosea adesea vorba "s-a imbolnavit de inima rea" pentru a descrie in cuvinte simple modul in care suferinta si indurerarea sunt resimtite in zona inimii. "Din punct de vedere fizic, emotiile negative activeaza prompt efectul de "raspuns in fata unui atac" in cadrul caruia hormonii de stres - adrenalina si cortizolul - cresc ritmul respiratiei si ritmul cardiac si favorizeaza un impuls de energie necesar reactiei la factorii stresori. De asemenea, creste presiunea sangelui ca urmare a comprimarii vaselor de sange. Toate aceste schimbari supun inima unui efort suplimentar de face fata schimbarilor resimtite in organism", explica Monica Burcea, psihoterapeut si trainer formator, anuntaDoctorulZilei.ro.