Cum iti intaresti sistemul imunitar in 15 secunde. Un sistem imunitar puternic te tine departe de bolile cronice. Afla cum iti poti intpri organismul in 15 secunde. Terapia chineza recomanda o metoda simpla pentru intarirea sistemului imunitar: o atingere usoara a apei rece cu talpile goale. Chiar daca un dus fierbinte este mai confortabil, apa rece are numeroase beneficii, potrivit naturalhealthcareforyou.com. Studiile au aratat ca oamenii care fac zilnic cate un dus rece de 2 minute racesc mult mai rar. In plus, apa rece imbunatateste circulatia sangelui, inlatura oboseala si stimuleaza productia norepinefrinei, o substanta care are proprietati antidepresive, noteaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Flori care nu trebuie plantate langa legume. O gradina de legume marginita de straturi de flori sau randuri de legume presarate cu flori sunt o priveliste incantatoare. Nu intodeauna insa legumele si florile fac casa buna si din acest motiv este indicat sa fiti atenti la aceasta asociere. Mai jos va prezentam cateva flori care nu trebuie plantate langa legume. In primul rand, evitati sa plantati flori cu bulb langa legume. De exemplu, flori precum narcisele sau lalelele contin alcaloizi, substante care pot provoca dureri de burta, ameteala si convulsii, iar bulbul acestor flori contin cea mai mare concentratie de alcaloizi, informeaza casepractice.ro.

Ce se intampla cu adevarat cand mananci paine. Painea este considerata un aliment de baza pentru romani, insa de cele mai multe ori acest produs nu este mancat corect. Specialistul in nutritie Serban Damian iti recomanda ce tip de paine este bine sa alegi si in ce cantitate, astfel incat sa nu te ingrasi. Unii specialisti in nutritie sunt de acord cu includerea painii chiar si in timpul dietelor de slabire. Din punctul de vedere al dr. Serban Damian, "painea nu ar trebui sa fie eliminata complet din alimentatia persoanelor care vor sa scada in greutate, ci doar redusa cantitativ, avand in vedere ca aduce un aport caloric important. Totusi este un aliment hranitor, care contine o cantitate utila de carbohidrati, fibre si vitamine, in special B-uri. Painea este gustoasa si satioasa, completeaza alimentele bogate in proteine (carne, lactate), dar si pe cele bogate in carbohidrati (legume, salate)", spune medicul nutritionist, scrie Libertatea.ro.

Dieta cu hrisca. Hrisca este un superaliment fara gluten, care a fost uitat in ultimele decenii, cand oamenii si-au completat dieta cu cereale ca graul si secara. Hrisca nu face parte din familia cerealelor, dar are multe proprietati asemanatoare cu acestea. Vezi cum se consuma si cum te ajuta sa slabesti. Hrisca (Fagopyrum esculentum) nu se aseamana deloc cu graul, porumbul, sau secara, ci este o planta dicotiledonata (mai aproape de fasole decat de grau), din care noi folosim semintele. Ca familie de plante, hrisca se inrudeste cu rubarba, macrisul sau fallopia japonica. Integral in Unica.ro.

Nu pune la suflet rautatile celor din jur. Viata este plina de surprize frumoase, dar si de momente neplacute care iti pot strica toata buna dispozitie. Cand cel mai raspandit sfat este "nu pune la suflet", cum sa-l urmezi in interactiuni toxice? Orice comportament are la baza un motiv, constient sau inconstient, care de cele mai multe ori nu are legatura cu tine, ci cu experientele de viata ale persoanei respective, cu felul in care acesta isi percepe propria existenta si incearca sa se adapteze. Asa ca, atunci cand esti ranita de actiunile rauvoitoare ale celor din jurul tau, gandeste-te la urmatoarele lucruri, scrie psychologies.ro.