Dieta cu ananas Ananasul proaspat este sarac in calorii (50 kcal/100 g), dar bogat in minerale si vitamine esentiale pentru buna functionare a organismului. Ananasul contine o enzima proteolitica numita bromelina, care ajuta la digestia hranei, prin descompunerea proteinelor din alimente. Bromelina are si efect antiinflamator, anticoagulant si anti-cancer. Studii recente arata ca un consum regulat de ananas previne artrita, indigestia si infectiile cu viermi paraziti intestinali. Ananasul proaspat este si o buna sursa de antioxidanti naturali, mai ales vitamina C (100 de grame de ananas contin 80% din doza recomandata de vitamina C intr-o zi). Corpul are nevoie de vitamina C pentru a sintetiza colagen. Acesta este o proteina structurala din componenta vaselor de sange, a pielii (efect anti-rid), a organelor si chiar oaselor. Integral pe Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Atac la plantele tale! Cum le salvezi de daunatorii care le napadesc vara Paduchele lanos. Cand sunt atacate de acest paduche, plantele arata ca si cum ar fi presarate cu scame de vata. Din cauza lui, frunzele se ingalbenesc si cad si toata planta sufera. Ce ai de facut: cumperi, de la o fitofarmacie, Reldan; prepari o solutie conform indicatiilor din prospect si pulverizezi pe planta, dupa schema indicata; apoi indepartezi paduchii stergand usor zonele afectate cu un tampon de vata inmuiat in apa. Afidele. Frunzele incretite, deformate si lastarii incovoiati, care cu timpul se usuca sunt "opera" afidelor, niste gandacei verzi sau negri, care inteapa plantele (ii poti vedea cu ochiul liber, in actiune). Ce ai de facut: afidele verzi le vei combate prin tratamente cu Actara, iar in cazul celor negre vei putea folosi, in afara de Actara, si Decis. Integral pe Libertatea.

Cele mai consumate 8 alimente care dau dureri de cap (1) Ciocolata - Specialistii internationali au ajuns la concluzia ca 22% dintre durerile de cap sunt cauzate de consumul de ciocolata. Ciocolata contine cofeina si un compus numit feniletilamina, care contracta vasele de sange, determinand aparitia durerilor de cap. In plus, cacaua care intra in compozitia ciocolatei protejeaza celulele nervoase care provoaca durerile de cap. (2) Vinul rosu - Sulfitii care sunt folositi drept conservanti ai vinului sunt vinovati de aparitia durerilor de cap. Pe langa sulfiti, mai exista si taninurile care stimuleaza cresterea nivelului de serotonina in creier. In plus, consumul de alcool determina cresterea circulatiei sanguine catre creier si deshidratarea, ambii factori declansatori ai durerilor de cap. Integral in Avantaje.

Frica sanatoasa si frica bolnava, cum le diferentiem Frica de emoti - Ne dorim atat de mult sa evitam suferinta, incat blocam cu orice pret emotiile negative. Doar ca acest lucru are un mare dezvantaj: in momentul in care incercam sa paralizam emotiile, nu o putem face selectiv. Starea de bine de la sfarsitul unei zile vine din emotiile pozitive pe care le percepem, si pentru ca suntem amortiti, nu avem cum sa mai simtim emotiile pozitive care sunt mult mai calde si mai subtile. Curajul asumarii responsabilitatii - Frica cea mai mare si care se afla la baza tuturor fricilor de suprafata este frica de moarte. Din pacate, cei mai multi dintre noi ne temem atat de tare incat avem impresia ca daca nu vorbim despre ea, nu exista. Este de preferat sa acceptam moartea ca prezenta constanta pentru a fi mai constienti de propria noastra viata. Irvin Yalom, psihoterapeut american si autor a numeroase volume, spune ca "moartea ca proces fizic ne distruge, dar ideea de moarte ne salveaza", scrie Psychologies.

Semne ca bei prea mult alcool Un pahar de vin pe zi are numeroase beneficii pentru sanatate, insa s-ar putea ca aceasta teorie sa te faca sa consumi un pic mai mult decat ai nevoie. Vezi cum iti dai seama ca bei prea mult alcool. Devii neinfricata - Nu te mira daca vezi o persoana timida dansand pe bar dupa cateva cocktail-uri. Alcoolul te scapa de inhibitii, te face sa te pui in situatii jenante si sa iei decizii gresite, potrivit specialistilor. Nu te mai poti opri din baut - Ti s-a intamplat vreodata sa spui ca bei un pahar-doua de alcool si, inainte sa iti dai seama, ajungi la patru-cinci? Un indiciu ca bei prea mult este ca nu iti cunosti limitele. Ca orice alta boala, problemele cu alcoolul apar treptat, de aceea este bine sa iti evaluezi obiceiurile pe care le ai la bautura. Consumul de alcool devine o prioritate - Daca ti se intampla sa ajungi la birou mai tarziu, pentru ca esti mahmura, inseamna ca ai o problema cu alcoolul si ar trebui sa limitezi consumul, scrie Unica.