Ceaiul de busuioc: Beneficii si indicatii terapeutice. Busuiocul este o planta aromatica cu multe aplicatii atat culinare, cat si religioase si terapeutice. In India, busuiocul este folosit in medicina ayurvedica de mii de ani ca tratament pentru stresul zilnic. Busuiocul este considerat sacru de catre hindusi si se gaseste adesea plantat in jurul altarelor indiene. Numele indian pentru busuioc, "tulsi", inseamna "cel incomparabil" si medicina ayurvedica foloseste frunzele, tijele si semintele de busuioc pentru vindecarea diferitelor afectiuni. Ceaiul de busuioc este folosit ca adjuvant in raceala si gripa, gripa porcina, diabet, astm bronsic, otite, dureri de cap, deranjari stomacale, boli cardiovasculare, febra, hepatite virale, malarie, stres si chiar tuberculoza, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Bea doua pahare din aceasta licoare pentru a te proteja de diabet si boli de inima. Sucul de merisoare este o licoare minune care te protejeaza de diabet si boli de inima. Doza recomandata de medici este de 2 pahare pe zi pentru protectie Sucul de merisoare contine polifenoli, niste compusi care actioneaza si sustin sistemul defensiv al organismului. Pentru a demonstra beneficiile sucului de merisoare, cercetatorii au pus doua grupuri de oameni sa bea suc de merisoare pentru cateva luni, respectiv un placebo, apoi le-au facut niste analize de sange. Concluziile studiului au aratat ca dupa opt saptamani riscul de boli de inima a scazut cu 10%, iar de diabet cu 15%, anuntaDoctorulZilei.ro.

Remedii naturiste pentru ovare inflamate. Inflamatia ovarelor este o problema comuna in randul femeilor. Vezi cum poti calma durerea cu ajutorul remediilor naturiste. Inflamatia ovarelor sau anexita se caracterizeaza prin senzatia de caldura si durere in zona inferioara a abdomenului. Uneori durerea este intermitenta, alteori constanta, iar in cazuri rare poate cobori pe coapse. Cand devine cronica, aceasta afectiune scade considerabil posibilitatea de a ramane insarcinata, potrivit householdphysician.com. Orice durere din zona pelvina trebuie sa te trimita la medic, dar pe langa tratamentul recomandat de specialist poti incerca si metode naturiste care calmeaza durerea si disconfortul, informeazaLibertatea.

Exercitii pentru brate subtiri si tonifiate. Cine spune ca doar barbatii au voie sa aiba bicepsii bine definiti? Partea buna la aceste exercitii pentru brate este ca nu necesita ore intregi la sala. Practic, ori de cate ori faci miscari asemanatoare flotarilor, sau te impingi de la sau spre un perete cu bratele, iti lucrezi tricepsii. La fel, ori de cate ori ridici obiecte din fata, flexezi bratele sau faci miscari asemanatoare vaslitului, iti lucrezi bicepsii. Daca iti place sa faci sport pe muzica, incearca sa dansezi cu gantere de 0,5 kg - 2 kg in maini. Este un truc foarte simpatic si daca nu le scapi din mana, ganterele (poti face gantere din doua sticle de apa de 0,5 l) iti vor tonifia bratele mai mult decat cateva zeci de flotari, scrieUnica.ro.

De ce revine cistita si ce este bine sa consumi ca sa previ aparitia. Cistita este o infectie urinara obisnuita in randul femeilor. Simptomele variaza de la o senzatie de usturime in timpul mictiunii, dureri la nivelul abdomenul inferior si mictiuni dese. Cercetatorii au analizat urina de la mai multe persoane, pentru a descoperi ca urina acida este un mediu propice pentru ca bacteriile sa se inmulteasca. "Ceretarile noastre au anuntat faptul ca urina este alcatuita si din molecule care stau la baza produselor pe care le consumam. Pentru a nu avea urina acida ci mai aproape de PH-ul apei un bun produs pe care sa il consumam sunt merisoarele" este de parere profeswor Henderston. Merisoarele regleaza PH-ul organismului si implicit a urinei. De asemenea, consumul de suc de merisoare si antibioticele prescrise de medic pentru diagnosticul de cistita reprezita metoda eficienta pentru a preveni recurenta bolii, anuntaDoctorulZilei.ro.