Cele mai periculoase ingrediente pe care le poti pune in cafea. Cafeaua are numeroase beneficii pentru sanatate, insa daca o amesteci cu ingredientele gresite, pierzi toate proprietatile sale. Vezi ce sa nu pui niciodata in cafea. Cafeaua iti imbunatateste memoria si starea de spirit, iti mentine inima sanatoasa si scade riscul de diabet. Devine, insa, nociva atunci cand o amesteci cu ingrediente nesanatoase. Multe persoane inlocuiesc frisca sau laptele cu grasimi hidrogenate, precum margarina, insa aceste ingrediente nu au ce cauta in cafea, potrivit yahoohealth.com. La fel de periculos este si siropul de porumb, pe care unii il folosesc in locul zaharului. De cate ori vei amesteca bautura ta preferata de dimineata cu astfel de substante, vei creste riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare sau a diabetului. Daca lactatele ti se par nesanatoase sau nu iti fac bine, incearca sa adaugi in cafea lapte de migdale sau de cocos, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Terapia care vindeca tulburarea cu spectru autist. In ultimii 10 ani tulburarea cu spectru autist (TSA) a devenit o problema din ce in ce mai mare.La nivel international 1 din 65 de copii sunt diagnosticati cu TSA, iar in Romania exista aproximativ 15 000 de cazuri, conform specialistilor de la Asociatia Help Autism. Tot mai multi parinti nu recunosc simptomele unei astfel de boli, iar daca le recunosc, primul instinct este sa le nege .Tulburarea de spectru autist este o boala inselatoare deoarece, apare din senin, uneori, chiar si in cazul fratilor gemeni. Am vorbit cu Cosmin Rotarescu, voluntar la Help Autism din 2010 si care ne-a relatat emotionat povestea lui: "Am incercat cum am putut sa ajut acesti copii fara sa stiu ca dupa cativa ani am sa ajung iin situatia de imi ajuta propriul meu copil diagnosticat cu autism! Am alergat in stanga si in dreapta, la diversi medici care nu stiau sau nu puteau face nimic". Lipsa medicilor specializati intr-un tip de terapie care ar putea sa ajute la integrarea copilului in societate alimenteaza disperarea parintilor. In Romania, dupa terminarea Facultatii de Psihologie nu exista un master pentru a deveni coordonator in terapia ABA, anuntaDoctorulZilei.ro.

Vrei sa fii sanatos? Ingrijeste-ti corect dantura. Chiar daca nu constientizam, legatura dintre dantura si toate organele corpului este foarte stransa. Nu intamplator, in multe tari din Occident, vizita la doctor incepe cu verificarea danturii. Cel mai simplu, pentru a avea mai putine probleme dentare, este sa le previi. O vizita la stomatolog trebuie facuta o data la 6 luni, chiar daca nu te doare nimic. Sunt cateva reguli generale pe care trebuie sa le respecti: spala-te de 2-3 ori pe zi pe dinti, minimum 3 minute; foloseste pasta de dinti, apa de gura si ata dentara; periaza-ti si limba, pentru a indeparta toate resturile de mancare; schimba-ti periuta de dinti la trei luni; limiteaza dulciurile; renunta la fumat. Prima vizita la un medic stomatolog consta in: detartraj, radiografie panoramica, verificarea starii dintilor, propunerea unui plan de tratament, evaluarea lucrarilor care se vor efectua si sfaturi personalizate de ingrijire a danturii, in functie de problemele pe care le ai, informeazaLibertatea.

Singura metoda prin care iti prelungesti viata. Alimentatia este extrem de importanta cand vine vorba de sanatate, iar cercetatorii sustin ca oamenii care mananca mai putin duc vieti mai lungi decat cei care mananca mult. Vezi cum iti poti pelungi viata prin infometare. Nu inseamna ca trebuie sa te infometezi zilnic, ci sa alternezi zilele in care mananci normal cu cele in care mananci putin, potrivit cercetatorilor citati de dailymail.co.uk. Un grup de specialisti americani a constatat ca acest stil de viata iti imbunatateste puterea de concetrare si te ajuta sa slabesti. In plus, reprezentantii Institutului National pentru Imbatranire sustin ca aceste concluzii au fost trase dupa ce au observat ca animalele care au primit mai putine calorii intr-o zi au trait de doua ori mai mult decat cele care mancau mai mult. Acest stil de viata a fost testat si pe oameni si s-a constatat ca protejeaza inima, sistemul circulator si creierul, scrieUnica.ro.

Tiroida pe intelesul tuturor. Care sunt cele mai frecvente boli tiroidiene, cum se trateaza si cine are risc crescut de cancer de tiroida? Cele mai frecvente boli ale tiroidei sunt legate de secretia hormonala care este fie prea mare (hipertiroidism), fie prea mica (hipotiroidism). "Tratamentul este initiat si urmarit de medicul endocrinolog si tine cont de statusul functional al tiroidei", afirma prof.dr. Constantin Dumitrache. Femeile si persoanele varstnice sunt cele mai expuse riscului de cancer tiroidian. Cancerul la femei este de trei ori mai frecvent decat la barbati; doua din trei cazuri de cancer se regasesc la persoane cu varste intre 20 si 55 de ani. Tot in Doctorul Zilei puteti citi despre motivele psihologice ale ingrasarii, despre noutatile revolutionare in tratarea bolilor articulare si despre donarea de trombocite, metoda care poate salva viata bolnavilor de cancer, anuntaDoctorulZilei.ro.