Care este cel mai puternic antibiotic natural si la ce te ajuta. Turmericul, cunoscut si sub numele de curcuma, este un condiment asiatic cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antifungice, antivirale, antibacteriene si anticancerigene, despre care, din pacate, nu se vorbeste atat de mult precum ar trebui. Curcumina, substanta principala din turmeric, cea care ii da si culoarea, e atent cercetata de zeci de ani de catre specialistii de pretutindeni, spunandu-se despre ea ca ar fi un adevarat miracol al naturii, cu numeroase beneficii pentru sanatatea umana. Cu un continut bogat in minerale si vitamine, turmericul detoxifica ficatul, imbunatateste functiile respiratorii, poate trata infectii minore sau diverse ciuperci ale pielii si poate preveni o multitudine de tipuri de cancer. Daca vrei sa te bucuri si tu de beneficiile turmericului, afla ca in combinatie cu miere pura, acesta formeaza cel mai puternic antibiotic natural cunoscut pana in prezent. Tot ce trebuie sa faci e sa amesteci 100 de grame de miere cu o lingura de turmeric si sa cate o lingurita din amestec in fiecare dimineata si seara, timp de o saptamana, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Motivul pentru care femeile traiesc mai mult decat barbatii. Se cunoaste ca femeile traiesc mai mult decat barbatii in general, insa care este explicatia logica pentru un astfel de rationament. Niste cercetatori au analizat rapoartele dintre femei si barbati din anii 1800. In acea perioada, mortalitatea a scazut atat in randul barbatilor cat si in randul femeilor. Dar, incepand cu anii 1880, rata mortalitatii a scazut foarte mult, iar efectul a fost o dezechilibrare intre raportul dintre femei si barbati. Dupa anii 1990, in randul femeilor, rata mortalitatii in randul barbatilor era dubla fata de cea a femeilor. Motivele sunt bolile cardiovasculare, care sunt mai dese in randul barbatilor decat in randul femeilor. Intre 1880 si 1919 aceasta era cauza principala in cazul moratsitatii ridicate la barbati, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cat de eficiente sunt tratamentele impotriva obezitatii? Strategiile actuale de lupta impotriva obezitatii sunt extrem de ineficiente si nu ii ajuta pe majoritatea pacientilor obezi sa piarda din greutate sau sa isi mentina pierderea in greutate, arata un studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la King's College din Londra. Cercetatorii britanici au demonstrat ca programele de pierdere in greutate si exercitiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea in greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia in urmatorii cinci ani, relateaza Agerpres. Sansa unei persoane cu o obezitate moderata (cu indicele de masa corporala IMC intre 30 si 35) sa ajunga la o greutate corporala normala dupa tratament este de 1 la 210 pentru barbati si 1 la 124 la femei. Pentru pacientii cu obezitate severa (IMC mai mare de 40), sansele sunt chiar mai mici: 1 la 1290 pentru barbati si de 1 la 677 pentru femei, informeazaLibertatea.

O femeie demonstreaza cat de simplu este sa renunti la mancare procesata. Alimentele procesate sunt pline de ingrediente ascunse, care iti pun sanatatea in pericol. O femeie din SUA a decis sa renunte la aceste produse, iar timp de un an de zile a consumat doar mancare naturala. Afla povestea ei. Megan Kimble s-a decis sa renunte la mancare procesata si a scris, apoi, o carte despre asta, numita "Neprocesat". Pentru ca a inceput aceasta cura de detoxificare pe cand avea un salariu mic, a fost nevoita sa gaseasca metode ingenioase de a se hrani doar cu alimente naturale, potrivit yahoohealth.com. "Nu a fost usor. Dar am inteles ca, pe masura ce ma voi obisnui si imi voi da seama care sunt mancarurile mele preferate, totul va deveni automat", a spus Kimble, care recomanda sa incepi o astfel de dieta cu pasi mici. La inceput, inlocuieste un singur aliment procesat cu unul natural, vezi cum te simti, apoi fa schimbarea treptat si tine cont de cateva sfaturi, scrieUnica.ro.

Cinci metode sa te trezesti repede dimineata fara cafea. Trezirea de dimineata, pare pentru unii oameni, cea mai dificila sarcina a zilei. Cand alarma ceasului suna iti vine sa te afunzi si mai mult in asternuturi, insa, cu aceste metode inedite te poti trezi fara cafea. Cafeaua este folosita adesea ca o metoda sigura si delicioasa de a te trezi, insa exista si alte metode. Iata care sunt acestea Trage draperiile. Lumina soarelui actioneaza ca un declansator care ii spune creierul ca este timpul sa se trezeasca. Astfel, ritmul natural al corpului de trezire este activat Automasaj - este tendinta naturala a omului sa maseze o zona dureroasa, insa, daca iti masezi cateva puncte cheie - tamplele, punctul dintre degetul mare si index, la baza gatului Hidrateaza-te - cu un pahar cu apa cu gheata pentru a stimula tractul intestinal si a suprima sentimentul de oboseala, anuntaDoctorulZilei.ro.