Ce fructe te pot ajuta sa slabesti pana la sfarsitul verii Zmeura - Inca o mai gasesti in piete si pretul ei a scazut destul de mult in ultima perioada. Zmeura e bogata in antioxidanti, vitamine si fibre si face minuni pentru sanatatea ta. Daca nu o gasesti proaspata, cu siguranta ca vei gasi zmeura congelata la supermarket. Afinele - E sezonul lor si merita sa faci o cura cu afine. Ce inseamna asta? Inseamna sa consumi timp de 10 zile, cel putin 200 gr de afine pe zi. Vei simti beneficiile imediat - afinele iti dau mai multa energie, stimuleaza digestia si tranzitul intestinal si - dupa cum s-a demonstrat stiintific - ajuta la diminuarea stratului adipos din jurul abdomenului. Pepenele rosu - Super hidratant, plin de vitamine si minerale, pepenele rosu este un adevarat super aliment al verii, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Suc natural pentru hipertensiune Hipertensiunea este principala cauza a accidentelor vasculare cerebrale si a atacurilor de cord. Tinuta sub control, aceasta afectiune nu este insa periculoasa. Pentru acest suc ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 pere coapte, 4 lamai verzi, 5 tije de telina, 2 cesti de legume verzi (salata verde, spanac, patrunjel etc), un ananas (facultativ). Mixeaza toate aceste ingrediente, fara a indeparta semintele din pere. Pastreaza sucul in frigider pana il consumi tot. Perele sunt bogate in vitaminele B2, C si E, in potasiu si cupru, necesare bunei functionari a celulelor corpului nostru. La randul ei, telina este diuretica, ajutand astfel organismul sa elimine toxinele. De asemenea, este un bun detoxifiant al tubului digestiv. Legumele verzi sunt bogate in acid folic, care previne atacurile vasculare cerebrale si afectiunile cardiovasculare, scrie Avantaje.

Secretul bunicii: Cum sa scapi de molii definitiv De la bunica stim ca cea mai eficienta otrava impotriva moliilor este naftalina. Dar aceasta miroase urat, este deosebit de toxica si nu trebuie sa ajunga la indemana copiilor. Astazi, naftalina nu mai este recomandata decat in cazul in care sunt prea multe molii si nu reusesti sa scapi de ele. De asemenea, insecticidele special concepute impotriva moliilor sunt eficiente, dar nu este recomandat sa le folosesti prea des, mai ales intr-o casa cu copii. Mult mai sigure si la fel de eficiente sunt plantele aromatice, cu un parfum persistent, pe care moliile nu le suporta, precum levantica, rozmarinul, menta sau piperul. Pune frunze uscate din aceste plante sau boabe de piper proaspete in saculeti din material subtire si pune-le printre haine. Combinatia lor are un efect si mai puternic, iar dulapurile tale vor capata un parfum delicat si deosebit, scrie Libertatea.

A cazut telefonul in apa? Cum il poti salva In primul rand, nu te panica. Ca sa garanatezi ca smartphone-ul tau va functiona chiar si dupa ce s-a udat, trebuie sa actionezi rapid, asa ca nu sta sa te gandesti cati bani ai dat pe el sau ce iti vor face parintii. Scoate-l repede din apa. Apoi foloseste prosoape de hartie pentru a usca cat mai bine telefonul care a cazut in apa. Pasul urmator este sa iei smartphone-ul si sa il pui intr-o punga cu orez sau cereale uscate, care vor absorbi restul de umezeala din gadget. TekDry si DryBox folosesc legile fizicii pentru a salva smartphone-urile clientilor in mai putin de 20 de minute. Mai exact, telefoanele care au cazut in apa sunt introduse intr-un container care se depresurizeaza, dispozitivul fiind in vid. Apoi, se aplica un pic de caldura, iar din cauza combinatiei de presiune scazuta si a temperaturii mai ridicate, apa incepe sa iasa din aparat si sa fiarba, evaporandu-se rapid, scrie Playtech.

Cu tableta sau fara? In principiu, este bine. Studiile arata ca acei copii care au avut acasa acces la computer/tableta in anii dinainte de scoala, ulterior s-au integrat mai usor in scoala, au avut performante mai bune. De altfel, in unele tari asiatice, Coreea de Sud, de exemplu, activitatea de predare si verificare se bazeaza mult pe tablete. Copiii nu mai au caiete, ci tablete legate wireless la un server al clasei sau al scolii. Pe aceste tablete se face prezenta, se prezinta materialele didactice, se fac temele etc. In ce priveste telefonul, este o alta discutie. Nu este indicat sa vorbeasca la mobil (cel putin nu excesiv) in anii copilariei, pentru ca, in aceasta perioada, creierul lor este mai sensibil la radiatii electromagnetice. Integral pe Psychologies.ro.