Cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru organismul tau. Cel mai simplu mod de a ramane sanatoasa este sa crezi ca sta in puterile tale sa fii astfel. Vezi cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru organismul tau. Meditatia nu este o activitate atat de pretentioasa si de greoaie precum ai crede si oricine poate sa o faca. Inainte sa o consideri un moft, gandeste-te ca beneficiile sale sunt stiute de sute de ani, iar oamenii care au dus cele mai lungi vieti au recunoscut ca o practica. Nu trebuie neaparat sa spui o mantra, este de ajuns sa stai 20 de minute pe zi complet relaxata, concentrandu-te pe tine si pe dorintele tale. Vei vedea ca in momentul in care va deveni un obicei, nu vei mai fi atat de stresata. Studiile au aratat ca meditatia elimina stresul, te ajuta sa dormi mai bine, iti scade tensiunea arteriala, imbunatateste imunitatea si functionarea sistemului cardiovascular, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Pilula care protejeaza femeile impotriva cancerului de col uterin. Utilizarea pilulei contraceptive ofera protectie pe termen lung impotriva cancerului uterin si, cu cat folosirea ei este mai indelungata, cu atat femeile beneficiaza de o reducere mai mare a riscului de a dezvolta aceasta maladie, au anuntat miercuri cercetatorii britanici, citati de Reuters. Intr-o analiza amanuntita a tuturor dovezilor disponibile, oamenii de stiinta britanici au estimat ca aproximativ 400.000 de cazuri de cancer uterin au fost prevenite de celebra pilula contraceptiva, in tarile dezvoltate, in ultimii 50 de ani, dintre care 200.000 doar in ultimul deceniu. "Puternicul efect protector al contraceptivelor orale impotriva cancerului endometrial - ce persista timp de decenii dupa stoparea administrarii pilulei - inseamna ca femeile care au folosit pilula in jurul varstei de 20 de ani sau chiar mai devreme continua sa profite de beneficiile pastilei si la varsta de 50 de ani sau chiar mai tarziu, atunci cand cancerul are o frecventa mai mare", a precizat Valerie Beral, prefosor la Universitatea Oxford din Marea Britanie, coordonatoare a studiului, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune bauturi pentru slabit. Afla ce trebuie sa consumi daca vrei sa scapi rapid de kilogramele in plus! Kilogramele in plus sunt un factor de risc in aparitia diabetului, a obezitatii si a bolilor de inima. Daca vrei sa slabesti fara sa te infometezi, consuma aceste bauturi extrem de hranitoare si delicioase. Alimentele bogate in proteine intaresc musculatura si te ajuta sa-ti mentii buna functionare a sistemului digestiv. Daca ai o alimentatie echilibrata si consumi unul sau mai multe dintre aceste bauturi ca gustari sau in locul cinei sau a micului dejun, procesul de ardere a grasimilor este accelerat. Astfel, vei slabi vazand cu ochii, informeazaClick.

Planta care iti prelungeste viata. Obligeana este eficienta in tratarea a numeroase boli, potrivit cuisineandhealth.com. Este indicata pentru cei care au probleme cu ficatul sau cu aparatul digestiv, ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi, calmeaza palpitatiile, regleaza secretia bilei, scade febra si trateaza bronsita sau pneumonia, imbunatateste circulatia si este foarte benefica in tratarea reumatismului si a gutei. In plus, obligeana imbunatateste puterea de concentrare si memoria, trateaza angina, te scapa de respiratia urat mirositoare, gingivita sau alte infectii ale gurii si purifica sangele.Pentru bolile sistemului nervos este indicat uleiul de obligeana. Daca vrei sa te lasi de fumat, poti mesteca obligeana uscata, pentru ca elimina dorinta de a consuma nicotina. Nu te ingrijora ca ar putea avea un gust neplacut, pentru ca seamana cu scotisoara. Cel mai usor mod de a consuma, insa, obligeana este sub forma de ceai. Tine cont ca orice tratament alternativ trebuie discutat cu medicul de familie, scrieUnica.ro.

Trei obiceiuri care distrug dintii. Consumarea sucurilor dulci si acidulate si scrasnitul dintilor sunt doar cateva dintre obiceiurile care te pot lasa stirb. Bauturile acidulate afecteaza smaltul dintilor din cauza zaharurilor pe care le contin. Astfel, smaltul devine mai sensibil si e predispus la afectiuni cum sunt cariile sau eroziunile dentare produse prin scaderea PHului si demineralizarea dintilor. Pentru a reduce efectul nociv al bauturilor carbogazoase, spe cia listii recomanda sa le con sumati in timpul meselor pentru ca saliva sa poata neutraliza efectul acizilor. "Daca aceste bauturi sunt consumate frecvent in afara meselor principale, smaltul din tilor nu mai are timpul necesar producerii remineralizarii si astfel se produce caria dentara", avertizeaza Sabina Miu, medic stomatolog. Puteti evita aparitia cariilor printr-o igiena cat mai riguroasa realizata prin periaj si folosirea apei de gura, care reechilibreaza PH-ul, anuntaDoctorulZilei.ro.