Asocierea consumului de apa cu o viata sanatoasa a devenit un lucru pe care aproape nimeni nu-l mai neaga. Dar v-ati intrebat vreodata daca intr-adevar trebuie sa bem atata apa? Este adevarat ca apa este vitala pentru functionarea organismului. Numai ca pe parcursul timpului au aparut tot felul de mituri, pe care specialistii britanici le demonteaza, sustine Gardianul.

Daca mancam destule legume si fructe bogate in apa, nu mai este nevoie de prea mult lichid, contrar prejudecatilor unor oameni, care, considera ca trebuie sa consume si lichid la masa. Nu avem o digestie mai buna odata cu o cantitate mai mare de apa consumata. De fapt, pacientii care spun ca beau foarte multa apa nu au o digestie prea buna, ne informeaza specialistii.

Orice cosmetician spune va spune ca este nevoie de 2 litri de apa pentru a avea o piele matasoasa si tanara. Numai ca dermatologii sustin ca ceea ce conteaza este ceea ce bem si nu cat bem. Apa din corpul nostru nu este trasferata in piele.

Este adevarat ca daca nu suntem hidratati corespunzatori, creierul nostru pierde din capacitatea de concentrare, care scade cu 10 la suta in cazul unui creier deshidratat. Specialistii spun, insa, ca nu trebuie decat sa consumam necesarul normal de apa si ca nimic in plus nu ne va face sa ne concentram mai bine. Putem sa luam in considerare si consumul de lapte degresat, care pe langa hidratare ne ajuta si la cresterea nivelului de calciu din organism.