Patru alimnte pe care poti sa le mananci la orice ora. Secretul consta in alimente satioase, care nu ingrasa. Astfel, organismul isi primeste cantitatea de nutrienti si vitamine de care are nevoie, dar nu ajunge sa-si "depoziteze rezerve de energie". Iar in aceste conditii, tu poti sa consumi, la orice ora din zi, aceste alimente fara sa te ingrasi. Studiile arata ca prin introducerea nautului sau a boabelor de fasole in alimentatie avem tendinta de a manca mai putin, datorita proteinelor care ne dau senzatia de satietate. De asemenea, nautul ne scade si pofta de a consuma chipsuri, popcorn sau alte gustari nesanatoase. Asa ca, poti consuma cu incredere o portie de humus, chiar si seara cand te ia foamea, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Obiceiuri care iti distrug colonul. Colonul - sau intestinul gros - este o parte importanta a organismului tau, fiind si cel prin care se elimina resturile alimentelor cu toxine, apa, saruri si nutrienti. Anumite obiceiuri pot distruge buna functionare a colonului, iar in timp te poti confrunta cu numeroase probleme de sanatate. Este foarte important sa mananci sanatos si sa ai grija de tine nu doar pentru piele stralucitoare, par bogat si unghii puternice, ci pentru intreg organismul, inclusiv pentru colon. In intestinul gros se gasesc miliarde de bacterii - ce compun flora intestinala - care ajuta la buna functionare a acestuia, iar obiceiurile rele pot determina un dezechilibru al florei intestinale. Fructele si legumele proaspete sunt bogate in fibre, ce ajuta tractul digestiv si eliminarea materiilor fecale. Daca nu ti-ai facut un obicei din a manca fructe si legume proaspete, risti sa devii constipata, iar constipatia poate determina aparitia disfunctiilor la nivelul colonului. Ca sa nu iti distrugi colonul, ar trebui sa mananci fructe si legume proaspete zilnic, macar o data pe zi, anuntaLibertatea.

Fumatul in primele trei luni de sarcina, risc major pentru bebelusi. Pentru femeile care fumeaza in primele trei luni de sarcina, riscul ca bebelusii sa se nasca cu malformatii congenitale ale inimii este de la 20 pana la 70 la suta mai mare, precizeaza un studiu realizat de Centrele de Control si Prevenire a Imbolnavirilor din Statele Unite (CDC). In opinia directorului medical al CDC, Adolfo Cornea, principalul autor al studiului, cercetarea a dovedit in premiera ca exista o asociere intre obisnuinta mamelor de a fuma in primul trimestru de sarcina si malformatiile congenitale ale inimii bebelusilor. Aceste afectiuni, care obstructioneaza fluxul de sange din partea dreapta a inimii spre plamani, necesita o interventie chirurgicala, pentru ca bebelusul sa poata supravietui, informeazaClick.

Super-spaghetele - reduc riscul bolilor cardiovasculare. Doua universitati italiene in colaborare cu Universitatea Granada din Spania au facut o descoperire uimitoare in domeniul gastronomiei. Ele au creat niste super-spaghete, care sunt cu mult mai sanatoase si care chiar ajuta la reducerea bolilor cardiovasculare. Acest tip de paste sunt elaborate din faina functionale, adica, procedura folosita la obtinerea acestei faini permite divizarea produsului macinat in diferite fractiuni fara sa-i altereze proprietatile, explica Cercetatorul sef, Ana Maria Gomez Caravaca pentru Agerpres. "Comparand produsul final obtinut cu produsele deja prezente pe piata, am observat ca pastele noastre sunt mai bogate in beta-glucan", a explicat autoarea principala a studiului care a precizat ca aceste "super-spaghete" pot reduce riscul bolilor cardiovasculare. Cercetarile au permis obtinerea a doua tipuri de paste - una bogata in antioxidanti si una bogata in proteine, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum recunosti colica renala. Colica renala este un tip de durere foarte puternica si pentru ca radiaza in toata zona spatelui si abdomenului, poate fi confundata usor cu alte afectiuni. Vezi cum recunosti colica renala. Atunci cand o infectie afecteaza rinichii, sau cand acestia dezvolta pietre sau nisip, apare colica renala, o durere ascutita, intensa, care poate fi confundata usor cu afectiuni ale coloanei vertebrale sau ginecologice. Durerea (acuta sau cronica) prezenta in cazul colicii renale apare in zona lombara (partea de jos a spatelui, deasupra fundului), sau intre cea mai de jos coasta si fese. In functie de cauza, colica renala poate radia spre pelvis si zona inghinala, coaste, in sus, sau in toata zona abdominala. Unii oameni care sufera o colica renala pot avea febra, durere la urinare, sange in urina, stare de greata si chiar voma, anuntaLibertatea.