Indulceste gustul cafelei printr-un truc simplu: cojile de ou. Cojile de ou au invariabil acelasi sfarsit dupa ce le este consumat continutul: ajung la cosul de gunoi. Dar daca ne-am putea folosi si de aceasta parte pe care pana acum o consideram... indispensabila. Cand vei citi ce intrebuintari ingenioase au cojile de ou, te vei gandi de doua ori inainte sa le arunci la pubela. Si asta pentru ca stratul care protejeaza albusul si galbenusul are o sumedenie de proprietati care iti pot face viata mai usoara. Cafeaua isi schimba gustul si devine mai dulce, daca adaugi o coaja de ou rajnita foarte fin in.. filtrul de cafea. Daca preferi cafeaua la ibric, inainte sa fierbi apa, adauga o lingurita din aceasta pulbere. Cafeaua va avea un gust mai dulce, iar aroma ei va fi potentata, datorita proprietatilor din coaja de ou, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce se intampla daca amani sa mergi la toaleta? Daca nu dam ascultare organismului si nevoilor sale, oare ce alte semnale ne-am invatat sa ignoram? Mancam cand ne e foame, bem cand ne este sete, dormim atunci cand suntem obositi sau ne intindem cand corpul a amortit. Insa, atunci cand trebuie sa ajungem la toaleta, de foarte multe ori intervine amanarea, rusinea, uitarea si chiar lenea. Uretrele, tuburile care se "hranesc" din fiecare rinichi si se varsa in vezica urinara, nu au supape pentru a impiedica revarsarea surplusului. Rinichii functioneaza pe un sistem care implica o retea delicata de capilare si "tubulete", iar excesul de lichid ii va face mult mai putin eficienti in filtrarea sangelui. Rinichii pot fi afectati de presiunea exercitata de vezica urinara. Zona cea mai supusa riscului este regiunea centrala de colectare a rinichilor, pelvisul renal si calicele renale care se pot dilata si da nastere bolii numite hidronefroza, anuntaDoctorulZilei.ro.

Raceala la ovare, simptome si tratament. Boala numita popular "raceala la ovare", nu este la fel de banala ca raceala adevarata si in timp poate duce la infertilitate. Iata cum se manifesta si cum te poti trata. Noi ii spunem "raceala la ovare", medicii ii spun anexita sau, mai nou, boala inflamatorie pelvina. In ciuda denumirii populare, nu are nicio legatura cu raceala pe care o cunoastem toti, manifestata prin stranut, tuse sau dureri de gat si, dupa unii medici, nu are absolut nicio legatura cu frigul. Adevaratul vinovat este o infectie bacteriana sau de alta natura, care ajunge la ovare, trompele uterine sau chiar uter. De obicei, este o boala cu transmitere sexuala, de exemplu chlamydia sau gonoreea. Din pacate, aceste boli au simptome destul de vagi, care sunt ignorate. Intre timp, infectia avanseaza si din vagin ajunge la colul uterin, uter si ovare. O infectie care sa duca la raceala poate aparea si in urma avortului, nasterii sau altei interventii medicale, informeazaLibertatea.

Zece secrete pentru un par superb. Se stie deja ca vantul si razele soarelui pot afecta frumusetea parului. De aceea, este nevoie de protectia unor produse speciale. Iata ce-trebuie sa faci ca sa ai un par superb: Foloseste produse de ingrijire a parului speciale. Acestea contin ingrediente care-ti hidrateaza parul, redau stralucirea si-l protejeaza impotriva efectelor nedorite ale soarelui. Daca parul se electrizeaza dupa samponare, poti preveni acest lucru aplicand la final un balsam usor. Ai parul gras? Apeleaza la un ser pentru varfuri pe care sa-l aplici dupa uscarea acestuia, informeazaLibertatea.

Cum iti prepari acasa o lotiune de corp din trei ingrediente la indemana. Femeile au devenit mai constiente de faptul ca produsele naturale sunt mult mai bune pentru pielea si corpul lor. De teama parabenilor, conservantilor, formaldehidelor, parfumurilor si a altor "ingrediente" cu nume imposibil de pronuntat, atentia lor a inceput sa se indrepte, mai nou spre retete de produse de ingrijire facute in casa. Si... cu cat mai usor procesul tehnologic, cu atat mai bine. Daca esti o persoana mai comoda sau poate... ai doua maini stangi si te temi sa demarezi un atsfel de proiect de infrumusetare, pentru ca ti s-ar parea imposibil, iata o formula simpla prin care iti poti prepara lotiunea de corp. Singura. Acasa la tine. Din trei ingrediente. Si, da! Este posibil, anuntaUnica.ro.