Utile: Indulceste gustul cafelei printr-un truc simplu: cojile de ou; Cum iti prepari acasa o lotiune de corp din trei ingrediente la indemana; Ce se intampla daca amani sa mergi la toaleta?
Ce se intampla daca amani sa mergi la toaleta? Daca nu dam ascultare organismului si nevoilor sale, oare ce alte semnale ne-am invatat sa ignoram? Mancam cand ne e foame, bem cand ne este sete, dormim atunci cand suntem obositi sau ne intindem cand corpul a amortit. Insa, atunci cand trebuie sa ajungem la toaleta, de foarte multe ori intervine amanarea, rusinea, uitarea si chiar lenea. Uretrele, tuburile care se "hranesc" din fiecare rinichi si se varsa in vezica urinara, nu au supape pentru a impiedica revarsarea surplusului. Rinichii functioneaza pe un sistem care implica o retea delicata de capilare si "tubulete", iar excesul de lichid ii va face mult mai putin eficienti in filtrarea sangelui. Rinichii pot fi afectati de presiunea exercitata de vezica urinara. Zona cea mai supusa riscului este regiunea centrala de colectare a rinichilor, pelvisul renal si calicele renale care se pot dilata si da nastere bolii numite hidronefroza, anunta DoctorulZilei.ro.
Raceala la ovare, simptome si tratament. Boala numita popular "raceala la ovare", nu este la fel de banala ca raceala adevarata si in timp poate duce la infertilitate. Iata cum se manifesta si cum te poti trata. Noi ii spunem "raceala la ovare", medicii ii spun anexita sau, mai nou, boala inflamatorie pelvina. In ciuda denumirii populare, nu are nicio legatura cu raceala pe care o cunoastem toti, manifestata prin stranut, tuse sau dureri de gat si, dupa unii medici, nu are absolut nicio legatura cu frigul. Adevaratul vinovat este o infectie bacteriana sau de alta natura, care ajunge la ovare, trompele uterine sau chiar uter. De obicei, este o boala cu transmitere sexuala, de exemplu chlamydia sau gonoreea. Din pacate, aceste boli au simptome destul de vagi, care sunt ignorate. Intre timp, infectia avanseaza si din vagin ajunge la colul uterin, uter si ovare. O infectie care sa duca la raceala poate aparea si in urma avortului, nasterii sau altei interventii medicale, informeaza Libertatea.
Zece secrete pentru un par superb. Se stie deja ca vantul si razele soarelui pot afecta frumusetea parului. De aceea, este nevoie de protectia unor produse speciale. Iata ce-trebuie sa faci ca sa ai un par superb: Foloseste produse de ingrijire a parului speciale. Acestea contin ingrediente care-ti hidrateaza parul, redau stralucirea si-l protejeaza impotriva efectelor nedorite ale soarelui. Daca parul se electrizeaza dupa samponare, poti preveni acest lucru aplicand la final un balsam usor. Ai parul gras? Apeleaza la un ser pentru varfuri pe care sa-l aplici dupa uscarea acestuia, informeaza Libertatea.
Cum iti prepari acasa o lotiune de corp din trei ingrediente la indemana. Femeile au devenit mai constiente de faptul ca produsele naturale sunt mult mai bune pentru pielea si corpul lor. De teama parabenilor, conservantilor, formaldehidelor, parfumurilor si a altor "ingrediente" cu nume imposibil de pronuntat, atentia lor a inceput sa se indrepte, mai nou spre retete de produse de ingrijire facute in casa. Si... cu cat mai usor procesul tehnologic, cu atat mai bine. Daca esti o persoana mai comoda sau poate... ai doua maini stangi si te temi sa demarezi un atsfel de proiect de infrumusetare, pentru ca ti s-ar parea imposibil, iata o formula simpla prin care iti poti prepara lotiunea de corp. Singura. Acasa la tine. Din trei ingrediente. Si, da! Este posibil, anunta Unica.ro.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?