Afla de ce te balonezi, ca sa stii cum te tratezi! Patru cauze de luat in seama. Balonarea este una dintre cele mai frecvente simptome ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare, însă odată ce i-a fost detectată cauza, aceasta poate fi tratată foarte ușor. Creșterea nivelului de acid în intestine este extrem de comună și este deseori cauzată de un tratament prelungit cu antibiotice. În cazul în care eșt genul de persoană care a fost tratată frecvent cu antibiotice încă din copilărie, pentru infecții banale ale urechii sau gâtului, infecții urinare sau pentru acnee (cum ar fi tetraciclina), acestea alterează flora intestinală, așa cum toată lumea știe. Tocmai de aceea, posibilitatea să fie mai balonată decât alte persoane este mult mai mare. Este important să urmezi un tratament de reechilibrare a florei interstinale și să fii extrem de atentă la alimentație: produse fără zahăr, suplimente împotriva acidității și probiotice, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Te dor sanii? Iata la ce afectiuni ar trebui sa te gandesti. In general, durerea sanilor este provocata de cateva afectiuni minore, insa, durerea trece de la sine in cateva zile. Daca durerea nu trece in cateva zile, atunci este timpul sa te duci la medic. Sindromul premenstrual. Schimbarile de estrogen din organism iti fac sanii mult mai sensibili si te vor durea. Acest lucru este normal, deoarece, asta anunta venirea ciclului menstrual. Dupa prima zi de menstruatie durerea ar trebui sa se diminueze. Ai facut prea multe flotari. Daca ai inceput antrenamentul pentru piept, poate ca ai facut cateva flotari in plus. Aceasta durere nu este de fapt de sani, ci mai degraba, de muschii care se afla sub tesutul mamar. Ia un antiinflamator si pune comprese calde pe sani pentru a diminua durerea, anuntaDoctorulZilei.ro.

Metoda simplă prin care afli dacă greutatea ta este sănătoasă. Numeroase studii au demonstrat că grăsimea din jurul taliei crește riscul de boli de inimă sau diabet, iar obezitatea poate provoca deces prematur. Este important să ai grijă de tine și să nu lași kilogramele în plus să te copleșească. Un test de 30 de secunde te ajută să afli care este greutatea sănătoasă pe care ar trebui să o ai. Acesta ar fi un prim pas în a afla ce măsuri să iei mai departe, pentru a rămâne sănătoasă. Testul care îți spune dacă ai o greutate sănătoasă Pasul 1: taie o bucată de sfoară de lungimea înălțimii tale. Pasul 2: îndoaie sfoara în două. Pasul 3: înfășoar-o în jurul taliei. Pasul 4: vezi cum te cuprinde soara. Mai rămâne loc după ce o înfășori? Dacă da, înseamnă că greutatea ta este bună. Dacă nu, ești expusă unui risc mai mare de a suferi de boli de inimă sau diabet, informeazaLibertatea.

Samburii minune care omoara celulele canceroase. Samburii de caise sunt un "desert" natural care ne trimit cu gandul la anii copilariei, insa au si o serie de beneficii. Vitamina B17, pe care o contin, are proprietati anticangerigene, conform oamenilor de stiinta. Cum actioneaza vitamina B17, pe care o contin samburii de caise? Aceasta vitamina contine benzaldehida, hidrocianida si molecule de glucoza. Pentru ca acestea sa poata fi eliberate, acestea trebuie sa vina in contact cu o enizma numita betaglicosidaza, enzima pe prezenta in celulele cangerigene in numar de 3.000 de ori mai mare decat in celulele normale. Principiul de functionare este simplu, sustin cercetatorii. Celulele cancerigene au nevoie de o mare cantitate de energie, sau glucoza, pentru a se putea dezvolta si creste. Cand iei vitamina B17, celulele cancerigene absorb glucoza din vitamina, in vreme ce enizma betaglicosidaza ajuta la eliberarea de benzaldehida si hidrocianida, distrugand astfel celulele afectate, scrieUnica.ro.

Dieta cu calorii negative face minuni pentru sedentari. Slabesti mancand. Niciun aliment nu are "zero" calorii. Totusi, a fost dovedit stiintific ca alimente bogate in proteine si anumite legume, fructe si mirodenii au proprietati "miraculoase" intrucat, pentru a le digera, organismul "arde" mai multe calorii decat contin ele. De exemplu, pentru a digera un desert care contine 400 de calorii, organismul consuma doar 150 de calorii, restul de 250 de calorii se depoziteaza. Insa, daca mananci un aliment care contine 100 de calorii, dar organsimul consuma pentru a-l digera 150 de calorii, rezulta arderea a 50 de calorii doar mancand. "In mod normal, 100 de grame de broccoli contine 25 de calorii, dar este nevoie de 80 de calorii pentru a fi digerat, ceea ce inseamna 55 de calorii pierdute (6 grame de grasime). Exista peste 100 de astfel de alimente, printre care ceapa, telina, morcovul, varza, ananasul, lamaile, capsunile, grepfrutul, dar si usturoiul, busuiocul, cimbrul, menta etc.", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, conformDoctorulZilei.