Cinci mituri despre infectia urinara. Infectiile urinare se numara printre cele mai comune afectiuni, asa ca nu este de mirare ca au aparut multe mituri despre ea. Vezi care sunt cele mai raspandite si de ce nu este bine sa le crezi. Igiena precara provoaca infectii urinare. Multe persoane cred ca daca faci o infectie urinara, inseamna ca nu respecti regulile de igiena, potrivit everydayhealth.com. Adevarul este, insa, ca poti suferi de aceasta afectiune si daca ai grija sa faci totul ca la carte. Totusi, este foarte important sa te stergi din fata in spate, deoarece daca actionezi invers, poti aduce bacterii din zona anusului. Sunt, insa, multe femei care respecta acest obicei si tot fac infectii urinare, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Top opt alimente pe care sa le consumi in aceasta toamna ca sa slabesti. Toamna este cel mai bogat anotimp al anului, in ceea ce priveste trufandalele. Sunt numeroase, delicioase si in plus de asta te ajuta sa slabesti. Iata ce sa consumi din plin in toamna asta ca sa tii sub control kilogramele Rodia. Este delicioasa si sunt foarte multe retete la care se poate folosi. Bogata in fibre, rodia iti va tine de foame si te va impiedica sa mananci in plus. Perele. Reprezinta fructul perfect pe care il poti savura, fara sa iti faci griji ca te va balona. In plus de asta, perele reprezinta unele dintre cele mai bogate fructe in fibre. Merisoarele. Chiar daca se folosesc ca sos pentru garnitura, merisoarele contin acid ursolic, care accelereaza arderile metabolice, anuntaDoctorulZilei.ro.

Semne mai putin cunoscute, care indica o boala de rinichi. De cele mai multe ori, afectiunile renale evolueaza lent, treptat, fara a se manifesta in vreun fel. Sau, daca dau semne, acestea se pot confunda foarte usor cu simptomele altor boli. Nu ignora nicio modificare a starii de bine, mai ales cand vine vorba despre rinichi! Atunci cand apare cate o durere, in oricare parte a corpului, ce nu pare sa cedeze nicicum o vreme, chiar si dupa ce incercam sa ne "doftoricim" la domiciliu, ne facem curaj, in sfarsit, sa ajungem la medic. Din nefericire, majoritatea afectiunilor serioase, greu de tratat, nu se manifesta vizibil si nici nu se simt. Simptomele se confunda usor cu ale altor boli si, uite-asa, ne trezim cu probleme grave de sanatate, uneori chiar imposibil de tratat. Rinichiul face parte din acea categorie de organe interne care prefera sa nu "strige in gura mare" cand sufera de ceva. Pe de alta parte insa, este posibil sa primim semnale din partea rinichilor sau a intregului aparat urinar, fara sa existe vreo afectiune in acea regiune. Asa se face ca, daca nu luam legatura cu un specialist, riscam sa ne agravam iremediabil starea de sanatate, informeazaLibertatea.

Testul Szondi: Descopera latura ascunsa a personalitatii tale! Testul Szondi este un test psihologic care dateaza din 1935 si a fost numit asa dupa creatorul sau, psihiatrul ungar Leopold Szondi. Testul este considerat a fi unul dintre cele mai importante teste de personalitate proiectiva si se spune despre el ca ar reusi sa scoata la iveala latura ascunsa, negativa, a fiecarui om. Pe scurt, teoria lui Szondi era ca oamenii sunt atrasi intrinsec de cei asemanatori lor. Chiar daca in prezent testul Szondi nu mai este considerat relevant de specialisti, in anii '40-'50 acest test era foarte folosit in psihologia est-europeana. In esenta, testul consta intr-o serie de 48 de imagini cu femei si barbati, toti fiind pacienti bolnavi mintal. Cel care rezolva testul trebuie sa aleaga doua imagini care i se par atractive si doua care i se par infricosatoare. Conform teoriei lui Szondi, imaginile alese de catre cel care rezolva testul scot la iveala adevarata lui personalitate, deoarece imaginile i-ar oglindi propria patologie, scrieUnica.ro.

Cum sa slabesti cu ciocolata si banane? Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca poti sa scapi de kilogramele in plus cu doua alimente pe care majoritatea curelor de slabire le exclud: banane si ciocolata. Iata ce a scris pe pagina sa de facebook: "Notiunea de slabit pare incompatibila cu notiunea de placere. Ei bine, cand facem lucrurile la extrem, cand suntem rigizi si dictatori, organismul sufera. Slabitul se face pe baza legilor fizicii, presupune o balanta energetica negativa, sa mancam mai putin decat consumam. Si daca tot mancam putin, daca tot ne chinuim, de ce sa fie si fara gust? Doar nu credeti ca v-ati ingrasat pentru ca ati mancat 2 bucatele de ciocolata, ar fi prea simplu sa fie ea de vina. Daca va interziceti cu desavarsire ciocolata, atunci sigur o sa mancati una intreaga odata ce terminati dieta. Si culmea e ca 2 bucatele de ciocolata v-ar usura slabitul". Integral peDoctorulZilei.ro.