5 greseli periculoase pe care le faci cand te detoxifici. Curele de detoxificare sunt foarte populare, insa trebuie facute numai sub indrumarea medicului. Vezi care sunt cele mai periculoase greseli pe care le faci cand vrei sa iti cureti organismul de toxine. Incepi detoxificarea dintr-o data Este foarte important sa iti pregatesti organismul, inainte sa incepi cura de detoxificare. Renunta treptat la cafea, alcool si alimente procesate, pentru ca daca incepi totul intr-o singura zi, iti va fi foarte greu sa tii cura. Ai nevoie de aproximativ 3 zile sa te pregatesti, potrivit theheartysoul.com. Inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde si include tot mai multe fructe si legume in alimentatie, scrie Unica.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Esti stresata? Vezi ce probleme digestive poti sa ai! De ce ai fluturi in stomac. Expresia "fluturi in stomac" nu este intamplatoare, ci a aparut pentru ca sistemul digestiv este atat de sensibil la stres incat orice emotie iti poate da cel putin o senzatie ciudata in stomac, daca nu mai rau. Asta se intampla deoarece sistemul digestiv este foarte sensibil si plin de terminatii nervoase, la fel ca si creierul, motiv pentru care mai este numit si "micul creier". Pe langa faptul ca poti avea "fluturi in stomac", emotiile puternice, atat pozitive, cat si negative, pot duce la diaree, crampe, sau alte tipuri de dureri. Pe termen lung, stresul prelungit duce la balonare, flatulenta, constipatie, scrie Libertatea.ro.

Ce minuni poate face pentru organism o cura cu nuci tinuta toamna. Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici. Datorita bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu american efectuat recent. Cercetarile moderne au aratat ca nuca este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit, scrie doctorulzilei.ro.

Ceasca de sanatate. Kefirul, hrana longevivilor. Kefirul este un aliment viu, o bautura miraculoasa pentru organism, deoarece contribuie la absorbtia mai usoara a aminoacizilor si a calciului, fiind si un "depozit" de vitamine din Complexul B. Totodata, aceasta bautura nutritiva reechilibreaza flora intestinala, distruge bacteriile nocive si le stimuleaza pe cele sanatoase care traiesc in intestin. Prin reechilibrarea florei intestinale, kefirul ajuta la eliminarea toxinelor, a excesului de grasimi si a acidului uric, potrivit Click.ro.

Sase intrebuintari alternative ale orezului. Daca aveti dureri de spate sau in alte zone ale corpului, turnati orez crud intr-o soseta curata si apoi legati-o la capat. Introduceti apoi soseta in cuptorul cu microunde si incalziti timp de un minut. Daca vreti sa fie mai fierbinte, lasati soseta si orezul din ea inca 30 de secunde, apoi aplicati pe zona cu probleme. Urmand aceiasi pasi, folositi o astfel de soseta cu orez in ea pe post de compresa, lasand-o la congelator timp de aproape o ora. Daca v-ati udat telefonul din greseala, nu disperati! Scoateti-i bateria, apoi introduceti-l intr-un bol cu orez pana cand dispozitivul este acoperit integral de boabele albe. Lasati-l acolo peste noapte astfel incat orezul sa absoarba umiditatea din telefon, potrivit casepractice.ro.

Ce vindeci cu seminte de susan. Beneficiile semintelor de susan au fost studiate si in ultimii 20 de ani, iar rezultatele arata ca au proprietati terapeutice, potrivit cuisineandhealth.com. Ajuta la tratarea diabetului Un studiu din 2011 a aratat ca uleiul de susan a amplificat eficienta medicamentelor pentru diabet, Alte cercetari din 2006 au demonstrat ca folosirea de ulei de susan la gatit scade tensiunea arteriala si nivelul de zahar din sange. Scade tensiunea Cercetatorii au aratat ca uleiul de susan are efecte pozitive asupra pacientilor cu tensiune mare, care luau diuretice sau beta-blocante. Specialistii recomanda sa folosesti acest ulei pentru gatit, deoarece reduce atat tensiunea sistolica, cat si pe cea diastolica, scrie Unica.ro.