Cum sa scapi de durerile articulare cu gelatina. Durerile articulare sunt foarte greu de suportat si pot aparea la orice varsta. Afla cum le poti trata cu gelatina. Medicul este cel care iti poate da cele mai bune sfaturi pentru tratarea durerilor articulare, insa poti incerca si metode alternative. Gelatina este foarte eficienta pentru calmarea durerilor, daca stii cum sa o prepari, potrivit healthyfoodadvice.net. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 150 de grame de gelatina. O poti cumpara din orice magazin si o vei folosi timp de o luna. Seara, inainte de culcare, ia 5 grame de gelatina (aproximativ doua lingurite) si amesteca-le cu un sfert de cana de apa foarte rece. Amesteca bine si lasa bautura obtinuta sa stea peste noapte. In acest timp, gelatina se va transforma in jeleu. Dimineata, consuma solutia obtinuta pe stomacul gol. Daca nu iti place gustul, o poti amesteca cu suc natural, miere sau iaurt, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Prea mult sau prea putin somn pot duce la ingrasare si boli. Cat este normal sa dormi pe noapte. Cat de sanatos mananci, cat de multe exercitii faci si cat de des iti pot afecta sanatatea, insa, somnul este si el o parte a vietii care nu trebuie neglijata. Prea mult somn sau prea putin ne poate afecta in mod egal. Daca dormim prea mult, atunci organismul ne poate semnala o problema - de la o banala raceala la oboseala cronica sau chiar depresie. Prea putin somn poate duce la ingrasare. Somnul influenteaza functiile neuroendocrine si metabolismul atat la copii cat si la adulti. Orele regulate de somn si potrivite varstei regleaza secretia de hormoni metabolici, apetitul si hormonii de stres. Imagineaza-ti cum te simti dupa o noapte nedormita? Nu prea poti sa mananci sanatos si ai pofta doar de alimente hipercalorice, anuntaDoctorulZilei.ro.

Tanorexia, obsedia de a fi bronzat. Care sunt cauzele si cum se trateaza. Printre obsesiile vremurilor noastre se numara si aceea de a fi mereu bronzat. Evident, o consecinta a modei impusa de vedete de cinema sau sportivi. O obsesie care a devenit pentru unii percum un drog si care este la fel de daunatoare. Multe femei si tineri intre 15 si 40 de ani au aceasta obsesie: sa aiba pielea aramie si sa fie mereu bronzati. Pentru asta, evident, recurg la solarele artificiale. Aceste aparate inventate in anii 80 de americani sunt interzise in multe tari din lume, din pricina efectelor lor negative legate de incidenta cancerului de piele. Tanorexicii au mereu impresia ca pielea lor este alba si se duc la solar sau se expun la soare mult prea des. Explicatia e legata si de un alt fenomen: soarele stimuleaza productia de melatonina (pigmentul care coloreaza pielea) iar acest fenomen elibereaza endorfine. Acestia sunt hormoni care provoaca o stare de bine si care calmeaza durerea, aproape ca un drog. Deci, se creaza o stare de dependenta, informeazaLibertatea.

Remedii naturiste pentru nodulii tiroidieni. Glanda tiroida este cea mai mare glanda a sistemului endocrine si are ca principala functie productia de hormone. Uneori pot aparea, la nivelul ei, noduli care trebuie urmariti de medicul specialist. Pe langa tratamentul classic, poti apela si la remedii naturiste. De cele mai multe ori, nodulii de la nivelul glandei tiroide sunt benigni, insa trebuie supravegheati constant, pentru a nu incepe sa creasca. Pentru ca nu prea dau simptome, poti descoperi aceste formatiuni intamplator, in timpul unui control de rutina. Daca sunt de mari dimensiuni, pot fi vizibili la nivelul gatului si pot da dificultati la inghitire. Tumorile benigne ajung sa secrete tiroxina in exces si pot aparea, astfel, palpitatii, stare de nervozitate sau pierdere inexplicabila in greutate. Daca glanda tiroida nu functioneaza bine, tot organismul este dat peste cap, de aceea este important sa tratezi aceasta problema. Medicul este cel care iti va prescrie medicamente care sa te ajute, dar poti discuta cu el si alternativele naturiste, scrieUnica.ro.

Trei metode rapide ca sa scapi de balonare. Balonarea este unul dintre cele mai neplacute efecte secundare ale consumului de sare sau ai carbohidratilor in exces. Cand simti ca ai depasit limita, iata 3 metode rapide prin care sa scapi de burtica umflata. Poti sa elimini sarea din organism prin urina. Bea foarte multa apa ca sa te debalonezi. Daca te-ai saturat sa bei apa simpla, poti incerca sa adaugi ghimbir sau lamaie. Alimentele bogate in potasiu te ajuta sa elimini sodiul in exces. Daca nu stii ce sa mananci, incearca fructe si legume proaspete. Bananele, kiwi, capsuni, pepene, citricele toate acestea te ajuta in lupta impotriva balonarii, anuntaDoctorulZilei.ro.