Ce se intampla in organismul tau daca mananci hamburger? Mancarea de tip fast-food este hulita de medici, nutritionisti si scoasa din meniul lor de adeptii runui regim alimentar sanatos. Si exista toate motivele pentru aceasta decizie drastica. Un inforgrafic realizat de expertii americani arata efectele pe care le are hamburgerul asupra corpului uman, la 10 minute, pana la o ora din momentul in care a fost consumat. Astfel, la doar 10 minute dupa ce cineva a mancat un hamburger glicemia din organism atinge un nivel anormal, la intevral de jumatate de ora se deshidrateaza, la 40 de minute se instaleaza senzatia de foame. Cat despre digestie, aceasta se face in... trei zile, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Masti de toamna care te intineresc. Nu ai nevoie de creme scumpe pentru a-ti face tenul frumos si luminos. In propria bucatarie gasesti toate ingredientele de care ai nevoie Poate cel mai comun si la indemana ingredient pentru o masca de fata este castravetele. Are un continut ridicat de apa, de vitamina E si uleiuri naturale, asa ca e bun pentru toate tipurile de ten - gras, uscat, sensibil sau normal. Taiat in feliute subtiri, poate fi pus direct pe fata, inclusiv pe ochi, pentru ca reduce cearcanele. Deoarece degreseaza pielea, te scapa de acnee, apoi amelioreaza arsurile solare, iti catifeleaza si improspateaza tenul, pentru ca hidrateaza in profunzime pielea. Poate fi combinat, in masti, cu argila si ulei de masline, cu iaurt pentru o curatare in profunzime, cu albus de ou si o lingura de zeama de lamaie proaspat stoarsa, daca vreti sa scapati de punctele negre si sa va inchideti porii. Nu sunt, insa, singurele legume si fructe din bucatarie care fac minuni, anuntaDoctorulZilei.ro.

Legumele care ingrasa! Ce sa nu mananci daca tii dieta. Inca un mit a fost daramat de nutritionisti: nu toate legumele fac bine la... silueta. Desi unele dintre ele, cum ar fi cartoful, nu sunt tocmai recomandate in diete, exista totusi siguranta ca un regim alimentar bazat pe astfel de alimente tine caloriile la distanta. Ei bine, cercetatorii de la Harvard au ajuns la concluzia ca telina sau cartoful nu sunt deloc indicate in alimentatie, daca vrei sa slabesti. Concluziile au fost integrate intr-o analiza detaliata asupra alimentatiei a 130.000 de subiecti, barbati si femei, din Statele Unite. Studiul a fost realizat pe parcursul a 24 de ani. La interval de patru ani, acestia au raspuns unor intrebari legate de diversificarea mancarii, trebuind sa precizeze daca au in alimentatia lor 131 de alimente, inclusiv fructe si legume. De asemenea, greutatea le-a fost masurata periodic si au trebuit sa dea detalii despre stilul de viata: daca fumeaza, fac exercitii sau se uita mult la televizor, informeazaUnica.ro.

Ierburi medicinale care ne dau energie. Cand te simti fara energie si nu stii ce sa faci, cel mai bine este sa consumi aceste plante, care sa te energizeze pe loc! Uite ce sa consumi Probabil ca stii despre rozmarin ca este un condiment foarte bun pentru mancaruri, dar este o planta antiinflamtoare, care care te ajuta sa respiri mai bine, te ajuta la procesul de digerare si iti da energie. Rozmarinul reduce oboseala si imbunatateste circulatia, in special cea de la nivelul creierului. Daca vrei ca planta sa iti fie de ajutor atunci cand ai foarte mult de munca si nu te poti concentra incearca sa bei 2 cani de ceai de rozmarin pe zi. Aloe vera este grozava pentru piele, fiind o planta care hidrateaza. De asemenea, ceaiul de aloe vera are proprietati nutritive - bogat in vitamina B si proteine iti poate da un boost de energie, scrieDoctorulZilei.ro.

Top 10 fructe cu efecte miraculoase. Fructele nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase. Vezi care sunt cele care nu ar trebui sa iti lipseasca niciodata din farfurie. Semintele din grepfrut sunt foarte eficiente in eradicarea infectiilor urinare, potrivit myhealthytraining.com. Pentru a fi eficiente, ar trebui consumate la fiecare 6-8 ore, insa trebuie sa ai grija sa nu le iei in timp ce faci tratament cu alte medicamente. Interactiunea dintre grepfrut si pastille poate fi foarte periculoasa, de aceea trebuie sa ii ceri intotdeauna sfatul medicului. Ananasul contine bromelaina, o enzime care lupta impotriva radicalilor liber care provoaca cancer. Numeroase studii pe animale au demonstrat eficienta acestui fruct impotriva cancerului. Il poti consuma proaspat sau sub forma de suc, anuntaUnica.ro.