Cum iti afecteaza cafeaua corpul de la prima inghititura. Cafeaua este ritualul de dimineata al majoritatii oamenilor din campul muncii, si nu numai, insa trebuie stiut faptul ca organismul nostru este influentat de licoarea aducatoare de energie inca de la prima inghititura. Iata ce efecte are cafeaua asupra organismului! La 20 de minute dupa ce ai baut cafea, cafeina stimuleaza adrenalina, iar ca rezultat, pupilele se dilata usor, iar vederea ti se imbunatateste. Imediat dupa ce este savurata, cafeaua mai are un efect, in afara de satisfacerea papilelor gustative. Insa nu tocmai placut. Tensiunea si pulsul cresc brusc cu o valoare. Insa efectul este mult mai pronuntat daca nu obisnuiesti sa bei cafea. Daca te rezumi la o ceasca de cafea, iti scade pulsul. "Totusi, mai multe cesti de cafea determina cresterea pulsului", a explicat doctorul Owen Bain, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cea mai ieftina metoda sa-ti albesti dintii. Costa doar un leu. Albirea dintilor este o procedura care poate duce la cateva sute de lei, in cabinetul stomatologic. Exista, din fericire si variante mult mai ieftine si mai comode. Una dintre ele e coaja de banana. O banana costa in jur de un leu si iti poti albi dinti cu coaja oriunde ai putina intimitate si nici nu dureaza mai mult de cateva minute. reaca-ti dintii cu partea carnoasa a cojii de banana apoi lasa sa actioneze 10 minute, dupa care ia periuta uscata mai intai si pasta si periaza-ti dintii. Apoi cu periuta uda si cu pasta, periaza-ti dintii ca de obicei. Repeta zilnic, mai mult de doua saptamani. Cum functioneaza: potasiul, magneziul care se gasesc in mod natural in coaja de banana scot petele de pe smaltul dintilor, anuntaDoctorulZilei.ro.

Alimente care iti distrug flora intestinala. Flora intestinala contine bacterii bune si bacterii neprietenoase, iar cand apare un dezechilibru, te confrunti cu numeroase probleme de sanatate. Vezi ce alimente iti distrug bacteriile bune si le ajuta pe cele rele sa se inmulteasca. Alimentele tip fast-food sunt sarace in nutrienti, dar sunt foarte bogate in calorii. Cercetari recente au aratat chiar ca aceste produse distrug flora intestinala care protejeaza impotriva obezitatii, cancerului, bolilor de inima si a inflamatiei colonului. Cercetatorii din Londra au constatat ca mancarea fast-food contine ingrediente foarte procesate, toxice pentru bacteriile bune. De altfel, la cateva zile dupa ce incepi sa consumi astfel de alimente, apare si dezechilibrul florei intestinale. Zaharul este un alt ingredient care iti distruge bacteriile bune din intestine, asa ca nu trebuie sa consumi mai mult de 25 de grame pe zi. Carnea rosie, ouale crude sau fructele de mare sunt, de asemenea, de evitat, informeazaLibertatea.

La ce ora trebuie sa dormi, sa mananci si sa faci sex, in functie de varsta? Te trezesti foarte greu dimineata si nu reusesti sa te pui pe picioare nici dupa trei cafele baute la serviciu? Nu este de vina petrecerea de cu o seara inainte, ci ceasul biologic, care variaza in functie de varsta. Iar acest "mic" detaliu prea putini ii stiu sau il iau in seama. Potrivit expertilor de la Universitatea Oxford, ritmul circadian, care ne influenteaza ceasul biologic, dicteaza in functie de anii pe care ii avem la ce ora este bine sa ne trezim si sa facem activitatile de zi cu zi. Asadar, iata ce trebuie sa faci in functie de varsta! Integral peUnica.ro.

Nu mai arunca cojile de la portocale. Iata ce sa faci cu ele. Portocalele sunt surse importante de vitamina C si sunt bune la gust. Ne portejeaza imporiva racelilor, insa, cojile de portocale contin de 5 ori mai multe fibre decat pulpa. Iata ce poti sa faci cu cojile Ceai de portocale. Aduna cateva coji, lasa-le sa se usuce si toarna apa fierbinte peste ele. Ceaiul de portocale este bun, atunci cand ai nasul infundat. Scade tensiunea arteriala. Ideal pentru hipotensivi, cojile de portocala scad tensiunea arteriala daca sunt consumate. Parfum impotriva tantarilor. Ia o coaja de portocala si freac-o pe picioare, pe maine, pe gat si in zonele unde esti muscata foarte des. Mirosul de portocale va tine tantarii la distanta, anuntaDoctorulZilei.ro.