Semne ascunse ca esti bolnava. Corpul tau te anunta intotdeauna cand ceva nu functioneaza bine, secretul este sa il asculti. Vezi care sunt semnele mai putin cunoscute care te anunta ca esti bolnava. Medicul este cel care iti pune diagnosticul, insa si tu ai un rol foarte important, cand vine vorba de sanatatea ta: trebuie sa examinezi fiecare zona a corpului tau, sa fii atenta la fiecare modificare care apare pe piele, pe fata, in aspectul parului, in voce. In momentul in care observi ca ceva nu este in regula, trebuie sa ceri sfatul specialistului. Parul albeste inainte de 40 de ani. Daca observi ca parul tau albeste inainte de 40 de ani, poate fi din cause genetice, insa sunt si alte probleme care duc la aceasta situatie. In ciuda credintei populare, stresul nu are nicio legatura, potrivit cercetatorilor citati de webmd.com. Lipsa de vitamin B12, o tiroida lenesa, problemele glandei pituitare sau diabetul pot duce la albirea premature a parului. Integral in Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Scapa de dependenta de zahar in 3 zile. Zaharul nu este bun pentru sanatate, iar asta ne-o confirma foarte multe studii, dar sunt si destule motive: nu contine nutrienti esentiali, inamicul dintilor sanatosi, inamicul ficatului, deoarece prea mult zahar poate provoca o boala a rinichilor non-alcoolica, poate cauza rezistenta la insulina, diabet, cancer, obezitate, colesterol ridicat, risc major ale bolilor de inima. Zaharul se poate depune in zona abdomenului in doar 10 saptamani. Ca sa scapi de dependenta de zahar, urmeaza acest plan de detoxifiere pentru 3 zile. Ziua 1 Mic dejun - omleta. Nuci ca gustare dupa micul dejun. Continuarea in doctorulzilei.ro.

Cele mai bune leacuri pentru colicile renale. Dureroasele colici renale pot fi alinate cu ajutorul infuziilor din plante, cataplasmelor, dar si cu un regim alimentar adecvat. Medicina populara si fitoterapia moderna ofera o multime de solutii eficace pentru aceasta problema. Revista "Click! pentru femei" iti prezinta cateva dintre acestea. Preparate cu cicoare. Prepara un decoct din radacina de cicoare: fierbe 15-30 g de radacina intr-un litru de apa, 5 minute, apoi lasa la infuzat 15 minute. Bea o ceasca inainte de mese. Poti folosi si suc de cicoare: stoarce radacinile proaspete de cicoare si bea 50 - 250 ml zilnic. Sucul stimuleaza functiile renale. Ceaiuri. Foloseste pentru decoct Coada calului mare, cunoscuta si sub numele de Parul porcului: fierbe 15 g de planta in 250 ml apa. Bea fractionat, la inceputul crizelor. Foarte indicata este si infuzia de Limba boului si Limba mielului. Din partile aeriene ale plantelor, se iau cantitati egale. Prepara o infuzie din 10 g amestec la o cana cu apa clocotita. Bea fractionat, la inceputul crizelor dureroase. Pentru ceaiul de Plamanarica, foloseste partile aeriene ale plantei, 20 g la o cana cu apa. Lasa la infuzat 5-10 minute, bea fractionat. Citeste mai mult in Click.ro.

Ce spun talpile despre sanatatea ta. Talpile pot semnala probleme importante de sanatate, asa ca este indicat sa le examinezi din cand in cand. Fii atenta si la durerile sau disconfortul pe care il simti in acea parte a corpului. Crampe in talpa. Crampele din talpa pot fi un semn ca ai probleme cu sistemul nervos, potrivit healthuandnaturallife.com. Pot, de asemenea, sa indice faptul ca ai o lipsa de nutrienti sau ca esti deshidratata. Bea zilnic cel putin doi litri de apa pe zi, mai ales daca faci exercitii fizice, pentru a evita aparitia acestor dureri. Daca vrei sa previi malnutritia, consuma alimente bogate in potasiu, magneziu si calciu. Citeste mai mult in Unica.ro.

Efectele miraculoase ale muraturilor asupra organismului. Alimentele fermentate contin bacterii probiotice benefice organismului. Daca iti place sa mananci muraturi trebuie sa stii ca se digera mai usor decat unele alimente in varianta proaspata si contin foarte multi nutrienti. Preparatele alimentare obtinute prin lacto-fermentatie (adica fermentatie anaeroba - in lipsa oxigenului), respectiv muraturile in saramura, sunt bogate in probiotice si contribuie la dezvoltarea unei flore intestinale sanatoase. Rezultatul duce la imbunatatirea a starii generale a organismului. De asemenea, muraturile in saramura sunt mai usor de digerat decat legumele si fructele proaspete, contin numeroase enzime benefice, precum si substante antibiotice si anticancerigene. Care sunt nutrientii pe care le contin? Doamna doctor Gabriela Man ne spune ca "in linii mari, alimentele murate contin probiotice (lactobacili care sunt benefici pentru sanatatea colonului si intarirea sistemului imunitar), substante antibiotice si anticancerigene, hepatoprotectoare (sulforan), vitamine si antioxidanti (vitaminele C, A, E, B1, B2), zinc, fibre alimentare, minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu), acid lactic (reglator al microflorei intestinale) si enzime", scrie Libertateapentrufemei.ro.