Ucigasul neasteptat al celulelor canceroase. O noua speranta a fost acordata zilele trecute oamenilor bolnavi de cancer din intreaga lume.Vestea buna vine din partea departamentului de Chimie si Biochimie a Universitatii din Windsor, Canada. Studiul efectuat de specialistii de acolo a dezvaluit faptul ca radacina papadiei pur si simplu "ucide" celulele infectate cu cancer, fara sa dauneze celorlaltor celule ale organismului. Savantii canadieni au ajuns la concluzia - minunata, daca ne intrebati pe noi - potrivit careia radacina firavei si atat de desconsideratei papadii are efecte mai puternice decat chimoterapie, deoarece ucide complet celulele atinse de aceasta boala. In prima faza, echipa condusa de Siyaram Pandey a observat ca extractul de radacina de papadie a impins la sinucidere una dintre cele mai rezistente la tratamente celule canceroase - leucemia mieloida cronica. Pentru ca mai apoi sa constate si faptul ca tratamentul repetat cu doze mici de papadie ucide, pur si simplu, absolut orice tip de celula canceroasa, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum reusesc unii oameni sa fumeze cativa zeci de ani si sa aiba plamanii la fel de sanatosi ca ai nefumatorilor. Misterul din spatele faptului ca anumite persoane par sa aiba plamani sanatosi la varsta a treia, in ciuda faptului ca au fumat aproape intreaga lor viata adulta, a fost descifrat de cercetatorii din Marea Britanie, informeaza bbc.com. Studiul, realizat pe un esantion de peste 50.000 de persoane, a aratat faptul ca anumite mutatii favorabile se produc la nivelul ADN-ului unora dintre fumatori pentru a stimula functionarea plamanilor, mascand astfel impactul negativ al fumatului. Cercetatorii de la Medical Research Council spun ca aceasta descoperire ar putea duce la dezvoltarea unor noi medicamente care ar putea sa amelioreze functionarea plamanilor. Insa refuzul de a fuma reprezinta intotdeauna cea mai buna optiune, au adaugat autorii studiului, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum iti dai seama ca ai probleme cu tiroida. Tiroida poate fi sursa ascunsa a tuturor problemelor de sanatate cu care te confrunti, fara sa-ti dai seama. Cu toate ca este o glanda micuta, tiroida este implicata in multe functii esentiale ale organismului - de la stimularea metabolismului bazal, pana la buna functionare a sistemului nervos. Cu toate acestea, multi oameni asociaza problemele tiroidei, cu fluctuatiile de greutate. Pentru a-ti da seama daca ai sau nu probleme cu glanda tiroida, e important sa stii care sunt principalele simptome, informeazaLibertatea.

Cum previi aparitia firelor albe cu o ceapa rosie. Ti-ar placea la nebunie sa ai parul des si stralucitor, insa Mama Natura nu a fost atat de darnica in ceea ce te priveste. Nu este totul pierdut. Te poti folosi totusi de un ingredient care se gaseste in... curtea ei: ceapa rosie. Exista o reteta care are la baza aceasta leguma si care nu doar ca te ajuta sa obtii o podoaba capilara asa cum ti-o doresti, dar impiedica si cresterea firelor albe. Cresterea rapida a parului depinde de mostenirea genetica, iar acest lucru a fpst dovedit de oamenii de stiinta. Pe de alta parte, sunt factori externi si interni din cauza carora parul nostru nu creste cu "viteza", asa tocmai cum ne-am dori. Metoda cu ceapa rosie este, se pare, foarte eficienta, si chiar sunt personalitati de la Hollywood care o folosesc. In plus, studiile arata ca ceapa rosie previne caderea parului cu pana la 87 la suta, scrieUnica.ro.

Cum sa scapi de cicatrici fara operatie laser. Cicatricile sunt inestetice si vin la pachet cu o groaza de dezavantaje - mancarime, usturime etc. Operatia cu laser este singura care scoate cicatricile la fel cum face detergentul cu petele, insa exista cateva plante care te vor ajuta la fel de bine sa scapi de cicatrici Cidrul de mere. Inmoaie un betisor in cidru si da peste zona afectata. Asteapta cateva momente pentru ca substanta sa se absoarba in piele. Aceasta reduce dimensiunea si senzatia de mancarime. Repeta procesul de cateva ori pe zi. Sucul de lamaie. Sucul de lamaie te ajuta sa deschizi la culoare cicatricea si in procesul de vindecare, in special daca este nou formata.Stoarce sucul de lamaie direct pe cicatrice si asteapta cateva minute inainte de a spala cu apa, anuntaDoctorulZilei.ro.