Cinci semne de cancer ce apar in randul tinerilor. Cancerul apare la varste tot mai fragede, iar statisticile ingrijoratoare ii fac pe medici sa traga un semnal de alarma. Vezi care sunt primele simptome care ar trebui sa te duca la doctor, indiferent de cat de tanara esti. Un studiu recent atrage atentia ca aproximativ o treime dintre tinerii cu cancer sunt diagnosticati prea tarziu pentru ca nu recunosc semnele, potirvit dailymail.co.uk. Aproximativ 29% dintre adolescenti, parintii lor si doctori nu reactioneaza la primele semne de boala, iar starea lor de sanatate se deterioreaza pana cand ajung la spital. Aceleasi cercetari au aratat ca 32% dintre bolnavi viziteaza medicul de familie de trei-patru ori inainte sa fie trimisi spre un oncolog, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Tehnici care iti pot salva viata. Asa supravietuiesti unui infarct daca esti singur. Un atac de cord poate fi fatal in multe cazuri, insa daca stii sa ce sa faci, ai putea sa-ti salvezi viata. Este foarte important sa stii cum sa reactionezi atunci cand apar simptomele infarctului, mai ales daca nu e nimeni prin preajma care sa te poata ajuta. Ca sa poti actiona la timp, trebuie sa cunosti simptomele infarctului. Acesta apare atunci cand circulatia sangelui este intrerupta intr-o anumita zona a inimii, de obicei, din cauza unei artere blocate. Zona afectata incepe sa moara din cauza lipsei de sange si de oxigen si daca nu este tratata la timp, muschiul inimii poate fi grav afectat. Primele semne ale infarctului includ durere in piept, scurtarea respiratiei, palpitatii, transpiratie excesiva, greturi, ameteli, oboseala, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cele patru activitati zilnice care iti antreneaza creierul. Creierul poate fi comparat cu un muschi care trebuie lucrat, hranit si caruia ii trebuie oferita odihna necesara pentru buna functionare. Iata de ce are nevoie acesta, potrivit cercetatorilor! Exercitiile cardio. Ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin, prin oxigenarea corespunzatoare si prin furnizarea de nutrienti. Printre cele mai bune astfel de exercitii se numara mersul pe jos, alergatul si plimbatul cu bicicleta. In timpul acestora, se recomanda executarea unor sarcini mentale care vor ajuta la crearea unor conexiuni, implicit la cresterea puterii creierului. Invatarea unor lucruri noi. Acest organ trebuie provocat in permanenta pentru a ramane activ. E bine ca in fiecare zi sa incerci sa acumulezi noi cunostinte. Specialistii spun ca este ideal sa inveti o limba straina, un stil de dans, ba chiar sa canti la un instrument. Se spune ca pana si taierea cojii unui mar solicita intr-un mod pozitiv creierul, informeazaLibertatea.

Ce se intampla in corpul tau cand renunti la anticonceptionale. Fie ca vrei sa ramai insarcinata, fie ca pur si simplu vrei sa iei o pauza de la pilulele anticonceptionale, e foarte important sa stii ce schimbari se produc in corpul tau cand incetezi administrarea pastilelor. Teoria conform careia nu poti ramane insarcinata imediat dupa ce nu mai iei anticonceptionale este falsa. Corpul tau elimina hormonii foarte repede - este o chestiune de ore, maxim 1-2 zile - si apoi organismul tau incepe sa functioneze normal. Adica poti ramane insarcinata imediat. Unii specialisti spun chiar ca in primele 14 zile, daca nu te protejezi cu ajutorul altei metode contraceptive, este chiar foarte usor sa ramai insarcinata, scrieUnica.ro.

Simptome care iti salveaza viata. Cum iti dai seama ca ai pancreasul inflamat. Pancreasul este un organ important situat in spatele stomacului. Acesta produce enzimele, care ajuta in procesul de digerare si sintetizeaza insulina. Exista oameni, care traiesc si fara pancreas, insa acestia trebuie sa faca terapie cu hormoni sintetizati, care sa ii inlocuiasca pe cei secretati de pancreas in mod natural pentru a avea o digestie buna, anuntaDoctorulZilei.ro.