Cum slabesti mancand sunca si fara sa faci sport. Auzim in toate dietele de slabit ca grasimile sunt inamicul siluetei. La fel de des aflam ca burta sau kilogramele in plus de pe coapse se dau jos numai si numai cu alergat. Ei bine, autorul Grant Peterson, care a scris cartea "Mananca sunca, nu alerga", demonteaza in lucrarea sa cateva mituri pe care cel putin o data le-am luat in seama atunci cand am urmat un regim de slabit. Grasimile din peste sunt extrem de benefice organismului si tine departe bolile de creier. Bogate in omega 6 si omega 3, preparatele din peste sunt binevenite in dieta, de la somon, sardine, creveti, hering sau anchois, crabi, midii sau scoici. Musai insa acestea sa fie produse bio, mai exact sa provina de la animale hranite cu iarba. Si acestea contin acizii grasi Omega 6 si Omega 3, desi nu intr-o cantitate atat de mare precum pestele, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Boala raspandita care te lasa fara dinti si imbolnaveste inima. Una dintre principalele griji ale celor diagnosticati cu orice forma de diabet consta in efectele pe care le poate avea asupra sanatatii organismului. Cercetatorii au identificat o serie de relatii intre diabet si afectiunile gingivale. Dr. Irina Alexandru, medic stomatolog generalist ne prezinta nu numai cele mai recente rezultate stiintifice, dar si cum anume pot fi prevenite problemele dentare asociate cu diabetul. "Cercetarile recente sugereaza o posibila relatie intre problemele dentare si diabet. Fluctuatiile nivelului de glicemie din organism favorizeaza afectiunile gingivale care permit patrunderea bacteriilor in fluxul sanguin si activeaza celulele care produc semnale biologice inflamatorii cu efect distructiv la nivelul intregului organism", ne atentioneaza Dr. Irina Alexandru, medic stomatologie generala, anuntaDoctorulZilei.ro.

Motive pentru care te trezesti noaptea. Un somn linistit este necesar pentru o stare de bine, insa se intampla deseori sa te trezesti in toiul noptii si sa nu mai poti sa adormi. Vezi de ce se intampla asta si cum poti remedia problema. Cei mai multi oameni se trezesc in jurul orei 4 dimineata, din cauza cosmarurilor sau a stresului. In timpul noptii, organismul are de indeplinit functii clare, precum detoxificare, intarirea sistemului imunitar si inlaturarea agentilor patogeni, potrivit dailymail.co.uk. Pentru ca organele au o activitate intensa, un somn linistit este necesar, ca sa te simti activa si plina de energie a doua zi. Intre 2 si 6 te afli in somnul REM, cand visezi si cand psihicul tau se curata, pentru o sanatate mentala buna. In timpul noptii, treci din starea non-REM in REM la fiecare 90 de minute, insa ar trebui sa nu ai o problema sa adorimi imediat. Problema apare cand ramai cu ochii in tavan si nu te mai poti odihni, informeazaLibertatea.

Ce sa mananci dimineata ca sa elimini toxinele si sa slabesti. Oricat ai fi de grabita, nu sari niciodata peste micul-dejun. Iti da energie pentru toata ziua si te tine departe de poftele nesanatoase. Iti dam o reteta care te va ajuta sa scapi de toxine si sa slabesti. Una dintre cele mai sanatoase idei de mic-dejun din lume contine vitamine si minerale bune pentru piele, par si sistem imunitar, potirvit healthtipsportal.com. Daca alegi sa o pui in practica, te va ajuta sa scapi de substantele nocive si sa slabesti 5 kilograme. Iar partea cea mai buna este ca ai nevoie de doar 5 ingrediente. Nu ai nicio scuza sa ratezi prima masa a zilei, pentru ca aceasta reteta trebuie pregatita de seara. Peste prunele uscate toarna 100 de ml de apa fierbinte, acopera-le si lasa-le sa stea asa pentru 5-10 minute. Intre timp, adauga intr-un bol fulgii de ovaz, semintele de in si cacao, toarna kefirul peste si amesteca totul. Taie si prunele uscate si adauga-le pentru amestecul de ingredient. Lasa compozitia obtinuta la frigider si mananc-o dimineata. Ar fi indicat sa incerci aceasta reteta intr-un weekend, pentru ca vei simti o senzatie ciudata in stomac si este mai sigur sa fii acasa. Consumat regulat, acest mic-dejun iti va regla digestia. Daca simti nevoia sa mananci desert, poti incerca o banana, scrieUnica.ro.

Cum sa scapi de boala care iti face pielea de gaina. Ai observat pe suprafata pielii niste mici umflaturi, cu aspect de piele de gaina? Ar putea fi vorba de keratoza pilara, o boala de piele cauzata de producerea in exces a keratinei, o proteina naturala a epidermei. Keratoza pilara consta in aparitia unor vezicule, mici si rugoase, caracterizate drept "piele de gaina" si este incurabila, dar poate fi controlata prin tratament continuu. Veziculele apar, de obicei, pe brate, picioare si fese. Conform unui studiu la nivel international, keratoza pilara afecteaza 40% dintre adulti si aproximativ 50-80% dintre adolescenti si este intalnita mai des in cazul femeilor decat in cel al barbatilor. Aproximativ 30-50% dintre cei care sufera de aceasta boala au un istoric familial pozitiv. Varsta de debut a bolii este in prima decada de viata. Simptomele se intensifica la pubertate, insa tind a se reduce odata cu varsta. Pe timpul iernii, pentru ca pielea este mai uscata, simptomele se agraveaza. Cazurile extinse pot cauza desfigurare cosmetica si stres psihologic, anuntaDoctorulZilei.ro.