​Cum ajuta aspirina la fertilitate. Femeile care isi doresc sa faca un copil trebuie sa ia un sfert de aspirina pe zi, este recomandarea unuia dintre cei mai renumiti experti in fertilitate. Profesorul Richard Paulson sustine ca exista studii care arata ca o doza mica din acest medicament pe zi ajuta la concepere. Aspirina aduce o serie de beneficii in procesul premergator conceptiei, pentru ca imbunatateste ciruculatia sangelui in zona pelviana si ingroasa endometrul (mucoasa uterului). Cele mai recente studii arata ca aspirina reduce inflamatiile si deci, sansele sa poti face un copil sunt mai crescute, si in cazul femeilor care au suferit pierderi de sarcina, acest medicament le-a ajutat sa ramana din nou gravide. Profesorul Paulson, vicepresedintele Societatii Americane pentru Medicina Reproducerii (ASRM) este de parere ca orice femeie care ia acest medicament isi creste nu doar sansele de a ramane gravida, dar acest lucru se poate intampla mult mai repede decat s-ar astepta. Aspirina este recomandata chiar si in cazul pacientelor care stiu ca au probleme legate de fertilitate, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Topul alimentelor care dau cancer si hepatita. Unii le mananca zilnic fara sa stie ca se otravesc. Specialistii in nutritie arata ca mai multe produse alimentare au afectat starea de sanatate a oamenilor in perioada moderna, printre care zaharul rafinat, faina alba, sarurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG). Prof. dr. Pavel Chirila a subliniat la o dezbatere ca aceste alimente trebuie consumate cu mare moderatie sau chiar eliminate din alimentatie, el explicand ca au efect cancerigen, dar ca provoaca si afectiuni precum hepatita cronica, alergii, boli autoimune. "Sarurile nitrice se combina cu aminele din carne si produce nitrozamina, care provoaca cancer la sobolani (supusi testelor - n.r.). In 14 zile, animalele dezvolta tumoare canceroasa. Persoanele care consuma mezeluri risca aceasta boala. (...) Pana acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, ca nu ar fi toxica", a aratat dr. Chirila. El a adaugat ca si aditivii alimentari sunt foarte toxici pentru organism, dand ca exemplu zaharina, anuntaDoctorulZilei.ro.

Ce se intampla in corpul tau cand sari o masa. Stresul si programul incarcat te face deseori sa ai mese neregulate. Afla ce se intamplpa in corpul tau cand sari o masa. Poate nu ti se pare mare lucru, dar cand sari peste o masa, nivelul de cortizol din organism creste si te face sa te simti anxioasa. Creste si insulina din organism, pentru ca apoi sa scada brusc, provocand caderi de glicemie, potrivit healthyfoodteam.com. Corpul tau este obisnuit sa lucreze in timpul zilei, iar cand nu sari peste mic-dejun, pranz sau cina, nu mai are ce procesa. Pentru ca metabolismul tau sa functioneze bine si pentru a avea un sistem digestiv bun, trebuie sa ai trei mese principale pe zi si doua gustari. Desi pare un parados, de cate ori sari peste o masa, iti dai organismul peste cap si il faci sa creada ca te infometezi. In aceste conditii, el incepe sa depoziteze grasime, pentru a avea rezerve mai tarziu, informeazaLibertatea.

De ce este recomandat sa consumam cojile de banana. Cojile de banane, ca majoritatea invelisurilor care imbraca fructele, sfarsesc de fiecare data la cosul de gunoi, fiind obisnuiti sa ne bucuram doar de savoarea miezului onctuos. Ei bine, si stratul protector al bananei este, se pare un bun de consum, nutritionistii incadrandu-l, mai nou, in categoria superalimentelor. Potrivit nutritionistei Ella Allred, coaja de banana, desi pare ciudat, este un aliment bogat in nutrienti. "Fibrele continute de cojile de banana ajuta la regularizarea functiei vezicii. Faptul ca este bogata in magneziu, potasiu, vitamina C si B6 nu este de trecut cu vederea", considera Allred. Laura Flores, un alt nutritionist, din San Diego, sustine ca, pe langa vitaminele mentionate mai sus, cojile de banana mai sunt bogate si in vitamina B12, vitamina A-care ajuta la pastrarea sanatatii dentare, a inimii, tesutului si a oaselor, dar si in proteine. "Mai contine si polifenoli, caroten si multe altele", explica Flores, scrieUnica.ro.

Asa slabesti doar din grasime nu si din masa musculara in doar 10 zile. De obicei, atunci cand slabim, nu dam jos doar grasime ci si muschi, de aici aspectul lasat al pielii. Insa antrenorul personal Nicholas Polo spune ca se poate sa slabim doar din grasime, fara sa fie afectata masa musculara. Iata planul lui de 10 zile in care poti pierde 5% din grasimea corporala: Bea ceai de ginseng sau ceai verde. Daca stai sa verifici, orice dieta de slabit recomanda sa bei ceauri. Cele mai bune pentru topirea grasimii si combaterea balonarii sunt cel de ginseng si cel verde. Incepe dieta dupa ciclul menstrual. Femeile au tendinta sa manance diferit in functie de perioada ciclului menstrual. Schimbarile hormonale, baloanarea si scaderea nivelului de fier iti pot da peste cap planul de slabit, asa ca cel mai bine e sa incepi dieta de 10 zile dupa terminarea ciclului menstrual, anuntaDoctorulZilei.ro.