Busuiocul de camp, planta folosita de chinezi in tratarea cancerului. Prunella Vulgaris, planta cunoscuta popular drept busuiocul de camp, are o sumedenie de proprietati benefice in special pentru sistemul imunitar si este folosita in medicina chineza pentru tratarea cancerului. Busuiocul de camp are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antivirale, iar in China este folosita in tratarea cancerului, diabetului, SIDA, dar este cunoscuta ca avand efecte terapeutice si pentru boli degenerative cognitive cum ar fi Alzheimerul sau schizofrenia. Prunella vulgaris se gaseste si in Europa, Asia si America de Nord si creste pe camp, in zone bogate in ingrasamant sau regiuni deluroase cu sol neutru sau alcalin. Consumul zilnic al acestei plante imbunatateste vizibil capacitatile cognitive, potrivit ultimelor experimente facute pe cobai in Coreea de Sud. Amerindienii obisnuiau sa prepare ceai din astfel de radacini, pe care il consumau in cadrul unor ceremonii care aveau loc inainte sa mearga la vanatoare. Potiunea le imbunatatea vederea si le ascutea simturile, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Moartea incepe in colon! Cum iti cureti colonul ca sa eviti 90% din boli. "Moartea incepe in colon", asa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicina. Doctorul Catalin Luca considera, de asemenea, ca 90% din imbolnaviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arata ca 1 din 20 locuitorii din tarile dezvoltate sunt afectati de cancer de colon, care este a doua cauza de deces prin cancer. "Surprinzator, dar adevarat: in mod curent fiinta umana asimileaza doar 10% din nutrientii din hrana lor", adauga dr. Luca. Aceasta se datoreaza formarii de-a lungul timpului a asa-numitei - placi de mucoid" ce reprezinta un amestec de materie partial digerata si in stare de putrefactie, amestecata cu substante toxice si medicamente, si inchegata cu mucus intarit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului aceasta teaca poate ajunge sa cantareasca intre 2 si 11 kg de reziduri metabolice, anuntaDoctorulZilei.ro.

Trei pasi catre un sistem digestiv sanatos. Sistemul digestiv influenteaza anumiti factori vitali pentru organism precum greutatea corporala, imunitatea si reglarea metabolismului si de aceea este foarte important sa-i mentinem sanatatea si buna functionare. Medicii specialisti considera ca dieta este esentiala atunci cand vine vorba despre o digestie sanatoasa, iar alimentele si lichidele bogate in fibre, omega 3 sau cele care contin probiotice sunt alegerile care ne scapa de probleme. Datorita continutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sanatatea organismului, meniul bazat pe peste este foarte eficient impotriva problemelor digestive. Omega 3 se gaseste in carnea de somon, pastrav, hering sau ton, insa exista si alte alimente bogate in acesti acizi grasi pe care le putem include in dieta zilnica: nucile, salata verde, soia si spirulina, informeazaLibertatea.

Ce sa faci inainte de masa ca sa nu te balonezi. Balonarea este o problema comuna, care nu dispare intotdeauna dupa ce iei medicamente. Vezi ce sa faci inainte de masa ca sa nu te balonezi. Nu este recomandat sa bei apa in timpul mesei, insa o poti face inainte sa incepi sa mananci. Apa si orice lichid interfereaza cu enzimele si acidul din stomac si ingreuneaza digestia, potrivit theheartysoul.com. Poti alege sa mananci fructe si legume care contin apa, astfel ca nu vei ingreuna procesul de digestie. Este indicat sa bei apa inainte de masa si pentru ca trebuie sa te hidratezi inainte sa supui organismul procesului de digestie. Consumata cu 20 de minute inainte de masa, apa iti purifica sistemul digestiv si il pregateste pentru ce urmeaza sa primeasca, scrieUnica.ro.

Alimentele cu care previi imbatranirea creierului. Inlocuieste carnea cu acest super-aliment ca sa ai mai multa materie cenusie. Adoptarea dietei mediteraneene bogata in fructe, legume, cereale integrale, peste si grasimi sanatoase pastreaza creierul tanar chiar si la batranete, potrivit cercetatorilor americani. Cercetarile anterioare au facut legatura intre dieta mediteraneeana si riscul scazut de Alzheimer. Pentru studiul curent, oamenii de stiinta s-au axat pe functiile cognitive ale oamenilor sanatosi si pe cum influenteaza regimul mediteraneean imbatranirea celulelor creierului. "In cazul adultilor sanatosi am reusit sa identidficam o stransa legatura intre dieta mediteraneeana si imbinatatirea functiei cognitive", a explicat autorul studiului, Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York. Pentru a intelege mai bine legatura dintre regimul alimentar si sanatatea creierului, Yu si colegii sai au revazut studii la care au participat 647 de adulti sanatosi. Participantii au competat chestionare referitoare la obiceiurile alimentare si au facut teste RMN, anuntaDoctorulZilei.ro.