Care este ora exacta la care ar trebui sa te culci. Daca esti mereu obosita, chiar daca dormi opt ore pe noapte, s-ar putea sa fie de vina ora la care te culci. Vezi cand ar trebui sa adormi, ca sa te odihnesti bine. Cercetatorii britanici au vrut sa afle ora exacta la care ar trebui sa adoarma cineva, ca sa se simta odihnit. Munca lor nu a fost in zadar, pentru ca au stabilit ca ora perfecta de culcare este 22:37, potrivit bustle.com. George Home, cel care a condus studiu, a analizat obiceiul de somn a 1.000 de oameni si ritualurile lor in timpul lunilor de iarna. Au aflat, astfel, ca 22:37 este cea mai buna ora pentru ca oamenii sa doarma cat trebuie si sa nu se simta obositi a doua zi. Nu doar ora la care te culci iti influenteaza calitatea somnului. Daca vrei sa dormi bine, mai ai nevoie de doua perne cu pene de gasca, sa te imbraci in pijamale de bumbac si sa te invelesti cu o pilota groasa, de iarna. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au constatat ca oamenii nu dorm bine in noptile de iarna, din cauza frigului. O pilota mai groasa te va incalzi si nu te va face sa simti frigul, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cea mai eficienta metoda sa iti sculptezi corpul. Slabesti doar in zonele in care vrei. Visul oricaruia dintre noi de a avea un corp perfect sculptat a devenit posibil odata cu evolutia chirurgiei estetice. Liposuctia este cea mai eficienta metoda de modelare a trupului, recomandata atunci cand exista zone din care grasimea nu dispare nici cu ajutorul alimentatiei sanatoase, nici in urma exercitiilor fizice. "La o astfel de interventie apeleaza oamenii care au depozite de grasime de care nu pot scapa. Foarte important este faptul ca procedura nu se realizeaza pentru a scapa de kilogramele in plus, ci pentru a modela anumite zone. Interventia este una sigura, iar rezultatele sunt vizibile. Dupa lipoaspiratie, pacientul sau pacienta trebuie sa aiba un stil de viata sanatos, pentru ca rezultatele sa se mentina cat mai mult timp", explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos. Scopul principal al liposuctiei este de a remodela una sau mai multe zone ale corpului, nu de a reduce greutatea corporala. Deseori acest tip de tratament este folosit pe zonele "problema" care nu au raspuns conform asteptarilor in urma dietelor si a sportului, anuntaDoctorulZilei.ro.

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda de a combate leucemia. Supranumita si "cancerul sangelui", leucemia este o boala care afecteaza maduva osoasa si sangele, fiind foarte dificil de tratat, de multe ori recidivand si fiind rezistenta la tratament. Cu toate acestea, un nou studiu publicat in Procedurile Academiei Nationale de Stiinte a Statelor Unite ale Americii ar putea oferi o speranta omenirii, dezvaluind ca este posibil ca celulele cancerigene sa se autodistruga. Mai exact, oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetare Scripps (TSRI) au reusit sa puna cap la cap o tehnica care poate convinge celulele canceroase sa se tranforme in celule autoimune, reusind sa-si rescrie programarea biologica. Cheia acestei solutii este un anticorp uman extrem de rar care reuseste sa blocheze raspandirea celulelor albe si sa determine autodistrugerea microbilor, informeazaLibertatea.

Cum iti detoxifici ganglionii. Sistemul limfatic este esential pentru repararea tesuturilor si controlarea inflamatiei in organe. Cand nu functioneaza bine, sistemul imunitar este slabit si pot aparea tumori in ganglioni. Vezi cum iti detoxifici nodulii limfatici, pentru a evita complicatiile. Sistemul limfatic este alcatuit din glande, ganglioni, splina si amigdale, potrivit blog.naturalnews.com. Pana si lichidul din ochi contine limfa, de aceea este important sa ai grija de aceasta substanta vitala organismului. Sunt cateva metode naturale, care te ajuta sa iti detoxifici ganglionii si sa ai, astfel, o limfa sanatoasa. Sucurile din comert, chiar daca nu sunt acidulate, au o cantitate foarte mare de zahar si coloranti. Aceste substante ingreuneaza munca sistemului limfatic si duce la acumularea de toxine in ganglioni. Este indicat sa renunti la bauturile din comert, iar daca ai pofta sa bei altceva decat apa, fa-ti un ceai, un smoothie sau o limonada, scrieUnica.ro.

Cum sa scapi de orice durere fara medicamente. Metoda care face minuni e la indemana oricui. Ultimele cercetari in domeniul medicinei au scos la iveala faptul ca pacientilor le poate fi ameliorata durerea prin modificarea starii receptorilor de la nivelul creierului. Acest proces ar putea fi controlat prin exercitii fizice repetate. Cu ajutorul acestei metode, receptorii neuronali sunt stimulati, dand pacientului o rezistenta sporita la efectele durerii de care sufera. Cel aflat in suferinta raspunde, astfel, mai usor la tratamentul aplicat pentru boala. Pentru a demonstra aceasta ipoteza, specialistii de la Universitatea din Manchester au incalzit pielea subiectilor folositi in experiment, pentru a masura gradul de durere la care acestia sunt expusi. A urmat apoi testarea pacientilor cu ajutorul unui tomograf, pentru a putea fi cuantificat numarul de receptori de la nivelul creierului, anuntaDoctorul Zilei.ro.