Utile: Surpriza de pe lista celor 116 produse periculoase intocmita de OMS: Marul lupului este cancerigen; Neuropatia diabetica. O singura ora poate salva o viata; Alimente pentru articulatii sanatoase
Surpriza de pe lista celor 116 produse periculoase intocmita de OMS: Marul lupului este cancerigen. Alaturi de tutun, azbest, gaze de esapament rezultate de la motoarele diesel, alcool, arsenic, tigari, pe lista realizata de Agentia internationala pentru studii oncologice, parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se regaseste si planta marul lupului ca fiind potential cancerigena prin acidul aristolochic continut. Si daca pe scara larga este recomandata doar pentru uz extern in arsuri, varice, ulcer varicos, eczeme, furuncule, prurit, urticarie, zona zoster, psoriazis, acnee si hemoroizi, multi specialisti fitoterapeuti o recomanda pentru consum intern, ca remediu impotriva cancerului. Fanica Voinea Enea, specialist in medicina complementara, spune ca totul tine de doza utilizata, scrie Libertatea.ro.
Neuropatia diabetica. O singura ora poate salva o viata. Neuropatia diabetica este cel mai frecvent intalnita complicatie invalidanta cauzata de diabetul zaharat. Amputatiile care pot surveni afecteaza nu numai pacientul cu diabet, ci si intreaga familie. O viata cu independenta redusa in mobilitate, cu costuri crescute, dar si o viata care, in 50% din cazuri, se reduce la numai doi ani dupa interventia chirurgicala, este ceea ce le asteapta pe persoanele cu diabet ce nu descopera timpuriu complicatiile afectiunii. Societatea de Neuropatie Diabetica atrage atentia asupra faptului ca rata amputatiilor poate fi redusa printr-o diagnosticare precoce a bolii si sustine extinderea actiunilor de screening pentru persoanele cu neuropatie diabetica, scrie doctorulzilei.ro.
Inlocuieste carnea cu ciuperci! Ciupercile sunt cel mai sanatos substitut pentru consumul de carne si au avantajul de a fi mult mai usor de digerat. Sursa perfecta de proteine, ne ajuta sa nu mai simtim oboseala si sa spunem adio durerilor de stomac. Iata care sunt principalele beneficii aduse organismului. Sursa de fibre, vitamine si minerale Ciupercile nu contin grasimi, zahar ori sare si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine din grupul B. Ele contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor, insa cel mai semnificativ este seleniul. Leac impotriva cancerului de san Cancerul de san poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun cercetatorii. Astfel, femeile care introduc in alimentatia zilnica ciupercile prezinta un risc mai redus de a se imbolnavi de cancer mamar, scrie Click.ro.
Antreneaza-ti creierul: aplicatii care te fac mai inteligent. Duolingo. In urma cu zece ani, pentru a invata o limba straina aveai doar doua posibilitati. Una dintre ele implica angajarea unui profesor pentru obtinerea de meditatii. A doua, un pic mai simpla, necesita un volum semnificativ de vointa si achizitionarea de casete audio si manuale sub forma unui curs pe care sa-l parcurgi in ritmul tau. Acum, insa, exista Duolingo, poate cea mai buna aplicatie destinata invatarii de limbi noi. In plus, e gratuita, disponibila atat in versiunea web, cat si pentru iOS si Android, scrie Playtech.ro.
De ce nu este bine sa dormi mult. Lipsa somnului iti poate crea multe probleme de sanatate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stai in pat cat poti de mult. Vezi de ce nu este bine sa dormi mult. Risti sa faci diabet Bolnavii de diabet dorm mai mult, deoarece obosesc mai repede, avand in vedere ca organismul lor munceste mai mult pentru a transforma glucoza in energie. Studiile au aratat, insa, ca aceasta nu este doar o cauza, ci si un efect. Diabetul afecteaza mai des oamenii care dorm prea mult. Te poti imbolnavi de inima Cercetatorii au gasit o legatura puternica intre obiceiul de a dormi foarte mult si riscul de a suferi de boala coronariana, potrivit Unica.ro.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul