Sase obiceiuri de un minut care iti imbunatatesc starea de sanatate. Sunt cateva obiceiuri pe care le putem avea in viata de zi cu zi si care ne pot imbunatati cu mult starea generala de sanatate. De exemplu, japonezii au o traditie straveche in a-si lasa incaltamintea la usa. Pe atunci era doar un ritual prin isi exprimau respectul fata de casa in intrau, in zilele noastre insa poate avea o semnificatie si mai practica. Faptul ca nu pantofii sunt lasati la intrare impiedica microbii sa intre in intimitatea spatiului unde locuiesti. Asadar, nu dureaza decat un minut sa te descalti si sa lasi pantofii. Indiferent ca esti intr-o vizita sau trebuie sa te intorci din drum pentru ca ai uitat ceva. Cariile dentare si bolile gingivale pot fi prevenite printr-un mic gest pe care este bine sa il faci in fiecare zi. In timpul periajului dentar este bine sa nu-ti neglijezi nici limba. Partea inferioara a limbii este o zona importanta care trebuie curatata pentru ca acolo se depoziteaza majoritatea resturilor alimentare. Cu acets mic oibicei zilnic previi nenumarate neplaceri provocate de neglijarea igienei dentare, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce e mai sanatos sa folosesti untura la prajit in locul uleiului? Mancarea prajita in untura e mai sanatoasa pentru ca uleiurile vegetale elimina substante toxice care pot cauza cancer, boli de inima si chiar dementa, potrivit unui nou studiu. Uleiurile bogate in grasimi polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui si cel de porumb elimina o cantitate mare de aldehide, niste substante toxice "invinovatite" de aparitia mai multor boli. Cu toate ca uleiul de masline e mai sanatos decat alte uleiuri vegetale, tot untul si untura sunt mai sanatoase. Descoperirile se bazeaza pe 20 de ani de cercetari, chiar daca expertii in sanatate ne sfatuiesc sa evitam grasimile saturate si sa le folosim pe cele nesaturate. Profesor ul Martin Grootveld de la Universitatea De Montfort a descoperit ca daca gatesti peste cu ulei de porumb sau de floarea-soarelui, sunt eliberate de 200 de ori mai multe aldehide toxice decat limita zilnica admisa, anuntaDoctorulZilei.ro.

Lucruri pe care ginecologul ar vrea sa nu le faci. Sunt unele reguli pe care ginecologul tau ar vrea sa le urmezi, pentru a preveni problemele de sanatate. Oricat de ocupata ai fi, nu ramane in aceleasi haine in care ai facut sport sau alte activitati fizice. Ginecologii te sfatuiesc sa faci dus imediat dupa un astffel de moment, deoarece bacteriile se raspandesc mai usor cand esti transpirata si ai hainele ude, potrivit prevention.com. In aceste conditii, pot aparea infectii, iritatii si vaginite. Cel mai bine este sa porti intotdeauna haine din materiale naturale, precum bumbacul, deoarece nu mentin umiditatea. Sexul iti ofera, in mod normal, placere, dar daca te doare, mergi la medic. Disconfortul din timpul actului sexual poate fi cauzat de infectii vaginale, constipatii, endometrioza, chisturi ovariene sau chiar cancer, asa ca nu trebuie sa il ignori. Mergi la medic la primele simptome si vei evita complicatiile, informeazaLibertatea.

Cinci retete pe baza de apa care detoxifica organismul. Apa este secretul eliminarii toxinelor din organism, fiind cea mai eficienta metoda de detoxifiere. Cantitatea necesara pentru a reusi curatarea corpului este de minimum 1,5 litri pe zi, insa nu mai mult de un pahar, o data. Exista si retete pe baza de apa, foarte simple, care ajuta la curatarea organismului si sunt magice pentru ca sunt extrem de usor de facut, nu contin decat trei ingrediente. Cura de detoxifiere pentru stomac. Ai nevoie de 6 pahare de apa, o lingurita de ghimbir ras, un castravete taiat felii si o lamaie taiata felii. Lamaia, ghimbirul si castravetele le bagi in robot si le pasezi bine. Le amesteci cu apa si lasi totul la frigder pana a doua zi. Cura de detoxifiere anticancer. Pentru aceasta cura trebuie sa bei intr-o zi continutul a 1.8 litri de apa, jumatate de ceasca de capsune taiate pe jumatate, jumatate de lamaie taiata felii, un sfert de ceasca de frunze de busuioc, toate amestecate, scrieUnica.ro.

Cat timp trebuie sa faci exercitii, de fapt, ca sa slabesti? Exercitiile sunt o parte importanta a unui stil de viata sanatos, tin la distanta bolile si mentin talia subtire. Un studiu realizat de cercetatorii de la London School of Economics sustine ca 30 de minute de mers pe jos pe zi, ar fi cea mai eficienta metoda de slabit, mai eficienta decat alergatul si mersul la sala. Insa, ce parere au antrenorii personali despre acestu studiu si de cata miscare e nevoie de fapt ca sa ai rezultate. "Daca vrei sa slabesti, e indicat sa te gandesti la cat sport faci intr-o saptamana, nu intr-o zi. In cel mai optimist caz, e nevoie de trei ore de exercitii pe saptamana ca sa slabesti. Asta nu inseamna sa mergi la sala si sa stai o ora, inseamna chiar sa faci miscare o ora intreaga. Uneori oamenii stau si o ora jumatate la sala dar fac exercitii doar 40 de minute" a explicat Justin Maguire, antrenor personal, anuntaDoctorulZilei.ro.