Probleme menstruale pe care sa nu le ignori. Cand esti la menstruatie, fii atenta la simptomele pe care le ai, pentru ca unele ar putea semnala probleme grave. Vezi ce semne ar trebui sa te trimita de urgenta la ginecolog. Crampe bruste si intense. Crampele menstruale sunt normale, insa daca apar brusc si sunt de nesuportat, s-ar putea sa suferi de endometrioza, potrivit healthyrecipeshome.com. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin dezvoltarea anormala a celulelor din uter. Simptomele pot aparea oricand, insa sunt mai intense la menstruatie. Absenta menstruatiei. Daca menstruatie iti intarzaie doua-trei luni, cere sfatul ginecologului. Poti avea un dezechilibru hormonal, probleme cu tiroida, o dieta slaba in nutrienti ori menopauza timpurie. Absenta menstruatiei poate duce la o crestere a celulelor anormale, situatie ce poate creste riscul de cancer. Medicul de specialitate iti poate prescrie un tratament pe baza de hormoni, dar ar trebui sa iti recomande teste care sa stabileasca nivelul de hormoni si starea tiroidei, precum si o ecografie a ovarelor, noteaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cataplasmele cu ghimbir, cel mai eficient remediu pentru durerile de spate. Ne apuca atunci cand ne e lumea mai draga, iar cauzele sunt diverse: fie stam prea mult timp asezate pe scaun, fie suntem sedentare de fel, fie facem miscari bruste etc. Cert este ca durerile de spate, caci despre ele este vorba, sunt unele dintre cele mai nesuferite dureri. Uneori sunt insuportabile, alteori nu, insa reusesc intotdeauna sa ne imobilizeze si sa ne impiedice sa ne desfasuram activitatile de rutina. Afla, asadar, din randurile care urmeaza cum poti scapa rapid de durerile de spate cu ajutorul unui remediu naturist pe baza de ghimbir. Beneficiile ghimbirului asupra sanatatii. Lista de virtuti curative pe care le are ghimbirul este lunga: oboseala, tulburarile digestive, greturile, durerile de cap, toate devin de domeniul trecutului gratie remediilor pe baza de ghimbir. Ghimbirul contine prostaglandine, hormoni care previn sau calmeaza inflamatiile. Astfel, gratie proprietatilor sale antiinflamatorii, ghimbirul calmeaza rapid durerile de spate, de mijloc, musculare sau cele reumatismale. In plus, stimuleaza sistemul limfatic, imbunatateste circulatia si elimina toxinele, scrie Avantaje.ro.

Este sau nu periculos sa mancam cartofi incoltiti. De multe ori am auzit oameni vorbind despre acest subiect, insa de fiecare data parerile erau impartite. Daca unii sunt de parere ca este periculos sa mancam cartofi incoltiti, deoarece sunt toxici, altii spun ca nu-i nimic in neregula cu ei. Pentru toti cei care s-au intrebat macar o data care este adevarul, am incercat sa dezlegam misterul... Ei bine, aproape ca de fiecare data, adevarul e undeva la mijloc - intr-adevar, acei muguri albi-verzui, care apar pe cartofi sunt toxici. Insa, pentru ca o persoana sa se imbolnaveasca, ar trebui sa manance foarte multi cartofi incoltiti, ceea ce nu este cazul. Mugurii care apar pe cartofi sunt considerati toxici deoarece contin o substanta ce ne poate afecta sistemul nervos, daca este consumata in exces. Totodata, e bine de stiut ca pe masura ce cartofii incoltesc, ei tind sa contina mai mult zahar, informeaza Unica.ro.

Cum sa redescoperi dorinta sexuala in cuplu. Cu timpul ne obisnuim sa acceptam ca dorinta sexuala fata de partener scade, nu mai are intensitatea pasiunii de inceput, iar rutina o macina treptat. Nu este un motiv ca aceasta sa dispara definitiv, putand sa gasim stimuli pentru a o reactiva si redescoperi. Interesul pentru partener. Tii minte in copilarie cand iti doreai foarte mult o jucarie si odata ce o obtineai, aceasta devenea treptat tot mai putin atragatoare? Desigur, oamenii nu se inlocuiesc la fel de usor precum jucariile, dar in timp, sigurata prezentei partenerului, rutina, alte preocupari si griji, se pot interpune, distantandu-ne, cel putin sexual, de partener. Descopera factorii ascunsi care stau in spatele dorintei sexuale precum stresul, legatura emotionala, schimbarile hormonale, probleme legate de aspectul fizic sau imaginea de sine. In egala masura, cercetarile demonstreaza existenta unui numar mare de cupluri in care exista conexiune afectiva, respect si grija pentru celalalt fara a avea si scanteia pasiunii. In primele etape ale unei relatii, cand indragostirea este mai puternica decat sedimentarea sentimentelor trainice, oxitocina este eliberata in cantitati mai mari, facandu-ne euforici si dornici de contact fizic, noteaza psychologies.ro.

Ce sa arunci din bucatarie ca sa fii sanatoasa. Indulcitorii artificiali. Indulcitorii artificiali iti fac organismul sa depoziteze grasimea si cresc riscul de diabet, potrivit justnaturallyhealthy.com. Acelasi lucru este valabil si pentru alimentele si sucurile care contin aceste ingrediente. Pe langa faptul ca te ingrasa, indulcitorii artificiali provoaca si probleme grave de sanatate, precum infarct, accident cerebral sau Alzheimer. Recipientele din plastic. Recipientele si sticlele din plastic nu au ce sa caute in bucataria ta, daca nu vrei sa suferi de tulburari endocrine. Cand esti expusa la substantele care se gasesc in aceste obiecte, risti sa suferi de tulburari de atitudine, hipertensiune, infertilitate sau cancer de sani, tiroida sau prostata. Odorizantele de camera. Odorizantele de camera contin substante care duc la pubertate precoce si alte probleme de sanatate, precum cancerul, spun cercetatorii. Daca nu iti place mirosul din casa ta, gaseste cauza acestuia si elimin-o. Aeriseste in fiecare dimineata, iar daca vrei un miros placut, alege uleiurile de buna calitate, care nu iti pun in pericol sanatatea. Integral in Unica.ro.