Iti place sa bei cafea? Nu ar trebui sa o bei niciodata in combinatia aceasta! Pentru unii cafeaua este motivul pentru care se dau jos din pat dimineața, în timp ce alții o folosesc drept energizant atunci când au băut mai mult decât trebuie, în speranța că își vor mai reveni puțin. De asemenea, dacă te-ai bucurat de savoarea unui pahar de vin în timpul cinei și ai comandat și o cafea la desert, mai bine gândește-te de două ori. Noile studii arată că nu este una dintre cele mai reușite combinații. Robert Swift, doctor în dependență și asociat la Centrul de Studii pentru Alcool și Dependenție de la Universitatea Brown, susține că băutura care conține cofeină îți păcălește creierul că este încă activ, când el nu funcționează deloc la adevărata lui capacitate, din cauza alcoolului. Explicația o oferă tot medicul Swift. Atunci când începem să bem câteva pahare, alcoolul trimite la creier semnale pentru a produce un nivel crescut de dopamină, un neurotransmițător al stării de bine. La rândul eim dopamina activează producerea unei substanțe chimice numită AMP ciclic, adică adenozin-3,5-monofosfatul ciclic. Acesta îți face creierul mult mai activ, te face să te simți mai fericit, mai volubil și mai energic, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cancerul de stomac este o boala perfida care poate fi depistata abia in stadii incipiente. Ce simptome ar trebui sa va duca la medic? Bolile de stomac apar in urma alimentatiei nesanatoase, a stresului sau a neglijarii unor afectiuni vechi. Este important sa recunoasteti primele semne ale bolii si sa mergeti urgent la medic. Gastrita. Durerea de stomac este usoara si apare imediat dupa masa ori in situatii stresante. Alte simptome sunt greata si varsaturile, lipsa poftei de mancare, indigestiea si balonarea. Ulcer. Durerea de stomac este intensa, de obicei ca o arsura. In ulcerul duodenal, apare la 1-3 ore dupa masa, iar in cel gastric este mai usoara. "O agravare a unei gastrite netratate, ulcerul gastric are potential de cancerizare", avertizeaza Cristian Doru Gavrila, medic internist. Printre simptome se afla: varsaturi cu sange, modificarea apetitului alimentar sau scaderea brusca in greutate. Cele mai frecvente cauze sunt tutunul, alcoolul, stresul si tratamentul cu analgezice, anuntaDoctorulZilei.ro.

De ce boli suferi daca ai mereu degetele reci. In mod normal, extremitatile sunt mai reci decat celelalte parti ale corpului, deoarece organismul trimite mai mult sange organelor importante. Totusi, daca ai mereu degetele reci, s-ar putea sa ai ceva probleme de sanatate. Problemele circulatorii apar atunci cand cantitatile de nutrienti si oxigen din sange se reduc din cauza faptului ca inima nu mai functioneaza bine sau din cauza depunerilor de colesterol de pe artere. Cand sangele nu mai circula bine prin tot corpul, mainile si picioarele sunt reci, amortesc si simti furnicaturi. Anemia apare atunci cand organismul nu are destule celule rosii ori cand cantitatea de hemoglobina este prea mica. In aceste conditii, organismul primeste prea putin oxigen si de aceea ai degetele mereu reci. Lipsa de fier, hemoragiile, cancerul sau bolile digestive duc la aparitia anemiei. Pe langa degete reci, te poti confrunta cu oboseala excesiva, ameteli, dureri de cap, dificultati de respiratie si piele palida, informeazaLibertatea.

Alimente care provoaca insomnii. Broccoli sau conopida sunt alimente foarte bune, pline de vitamine si minerale, care ajuta la detoxificarea organismului si prevenirea cancerului. In plus, contin si triptofan, un amino-acid care induce somnul si ajuta corpul sa produca serononina. Cu toate acestea, legumele crucifere contin fibre insolubile care incetinesc digestia. Daca le mananci inainte de culcare, organismul va fi ocupat cu digestia si nu vei putea adormi, potrivit cercetatorilor citati de msn.com. Nu inseamna ca trebuie sa eviti aceste produse, ci doar ca nu ar trebui sa le consumi inainte sa adormi. Sucul de rosii este plin de vitamina C, fier si antioxidanti care reduc riscul de infarct sau cancer. Pe langa aceste beneficii, insa, este si foarte acid, astfel ca poate provoca arsuri si indigestie in timpul noptii. Daca vrei sa dormi bine, renunta la acest aliment inainte de culcare, scrieUnica.ro.

Condimentul care face minuni pentru sanatatea inimii. Unui condiment ii sunt atribuite proprietati anti-inflamatorii despre care nu se stia mare lucru pana acum. Cu toate ca nu este prea des folosit in bucataria romaneasca, noile descoperiri l-ar putea face cat se poate de popular in randul celor cu afectiuni ale inimii. Cu toate ca Curry este un condiment destul de cunoscut, nu este utilizat atat de des pe cat ar trebui. Cel putin, daca e sa ne luam dupa noile descoperiri ale beneficiilor pe care le aduce consumul de curry, merita utilizat cat mai des. Cea mai noua descoperire consta in faptul ca acest condiment ar ajuta la prevenirea atacurilor de cord, in special la persoanele care au suferit interventii chirurgicale pentru punerea unui bypass, potrivit unui studiu citat de publicatia britanica DailyMail. Curry este recunoscut pentru proprietatile de bun antioxidant si anti-inflamator, anuntaDoctorulZilei.ro.