Adevarul despre numaratul caloriilor. Zilnic citim pe spatele ambalajelor de alimente si vorbim despre cate calorii au ele, cate calorii ardem daca alergam sau daca facem o plimbare, cate acumulam cand mancam un mar sau o prajitura, si, bineinteles, cu totii vrem sa stim cate ar trebui sa consumam pentru sanatatea noastra. Iata cum stau lucrurile cu numaratul caloriilor. Se stie deja ca fiecare dintre noi are nevoie de un anumit numar de calorii acumulate zilnic pentru a putea functiona. Totodata, stim ca atunci cand mancam mai mult decat este nevoie, corpul incepe sa depoziteze surplusul sub forma de grasime. Acelasi lucru este valabil si pentru cazul unui consum numeric mai mic decat cel indicat, corpul fiind nevoit sa arda mai multe calorii decat are in depozitele sale, asa ca vom slabi. Astfel, este nevoie sa masuram intr-un fel sau altul cantitatea de energie pe care o consumam in fiecare zi, si facem acest lucru cu ajutorul caloriei, care nu este altceva decat un mod de a tine cont de cantitatea de energie de care are nevoie corpul pentru a functiona, scriePsychologies.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ingredientul pentru dieta-fulger. Dai jos 15 kilograme într-o lună și nu te îngrași la loc. Oamenii de ştiinţă au descoperit o dietă minune, care te ajută să slăbeşti uşor şi rapid. Aceasta se bazează pe extractul de boabe de cafea verde. Boabele necoapte de cafea conțin substanțe care, în combinație cu cafeina stimulează arderea rapidă a grăsimilor și împiedică formarea de noi depozite grase. Prin prăjire, boabele de cafea pierd acidul clorogenic, substanța minune care te ajută să slăbești rapid și sănătos. Acest acid stimulează arderea grăsimilor din organism, reduce absorbția de zahăr ; așadar scade și glicemia și poate împiedica formarea de noi depozite grase. Pe scurt, cafeaua verde (neprăjită) te ajută să slăbești rapid, dar previne și efectul de yo-yo pe care îl au destul de multe diete din ziua de astăzi. Cafeaua verde reglează metabolismul, astfel contribuie simţitor la arderea grăsimilor şi, în timp, la eliminarea kilogramelor nedorite. De asemenea, aceasta inhibă aportul de glucoză în intestine şi reduce absorţia zahărului în organism. Indiferent de dieta pe care o urmezi sau de orele pe care le petreci în sala de sport, cafeaua verde este, se pare, un aliat incontestabil în menţinerea sănătăţii. Reducerea colesterolului, un alt beneficiu în urma consumului, aproape că elimină orice şansă de a dezvolta boli de inimă, anuntaDoctorulZilei.ro.

Condimentul minune - 7 afectiuni pe care le combate turmericul. Cu o aroma unica, piperata si o culoare vie, galben-aurie, specific mancarurilor traditionale din Asia de Sud si Orientul Mijlociu, turmericul este un condiment inconfundabil. Cand adaugi acestui fapt nenumaratele studii ce ii atesta beneficiile devine tot mai clar ca ar fi intelept sa treci dincolo de utilizarile lui traditionale si sa incepi sa il folosesti in tot felul de preparate. Curcumina este compusul care ii da turmericului culoarea specifica si totodata si beneficiile sale pentru sanatate, incluzand proprietatile sale anti-inflamatorii, antioxidante, antibacteriene si antivirale, potrivit unor studii aparute in Journal of the American College of Nutrition, informeazaElle.ro.

Stresul, inamic sau aliat? Simti uneori ca nu mai poti face fata multiplelor sarcini pe care le ai de rezolvat? Fiecaruia dintre noi i s-a intamplat cel putin o data in viata sa simta ca, daca nu face ceva, pur si simplu o sa explodeze din cauza tensiunii interioare acumulate. Vestea buna este ca putem invata strategii prin care sa gestionam stresul. Multi dintre noi au acest obiectiv: sa reuseasca sa isi gestioneze mai bine propria tensiune interioara. Si cum putem invata mai usor lucruri despre noi decat jucandu-ne? De pilda, intr-unul din jocurile de autocunoastere pe care eu le folosesc, le propun participantilor sa se aseze pe un balon umflat si, in timp ce stau pe el, sa poarte conversatii cu alti colegi participanti la curs. Probabil ca va intrebati deja ce se intampla in timpul exercitiului: se sparge sau nu se sparge balonul? Reusesc participantii sa aiba un dialog? O sa va raspund simplu: depinde! Integral pePsychologies.ro.

Bărbații, loviți de osteoporoză. Cum se manifestă și cum e diagnosticată. Deși ne-am obișnuit să asociem această boală doar cu femeile, și bărbații suferă de afecțiunea scheletică sistemică, în urma căreia oasele devin mai fragile. Osteoporoza este o boală scheletică sistemică ce se caracterizează prin masa osoasă scăzută şi deteriorare microarhitecturală a ţesutului osos, cu creşterea consecutivă a fragilităţii osoase şi a riscului de fracturi. Afecțiunea predispune oasele la fracturi și este întâlnită cu preponderență la femei, dar asta nu înseamnă că reprezentanții sexului masculin sunt imuni la osteoporoză. Printre factorii de risc în apariția acestei boli la bărbați se numără vârsta, excesul de alcool și de glucocorticoizi, hipogonadismul. În Ghidul pentru diagnosticarea și tratamentul osteoporozei la bărbați, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, definiția osteoporozei este aceeași ca la femeile în postmenopauză, deși există o diferență importantă sub aspect microarhitectural, care constă în conservarea numărului de trabecule, anuntaDoctorulZilei.ro.