Sucul de rosii, remediul banal care "topeste" kilogramele in plus Rezultatele unui studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Taiwan au scos la iveala un lucru cu adevarat surprinzator - banalul suc de rosii ar putea fi remediul ideal pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus. "Nivelul colesterolului a scazut semnificativ la toate participantele studiului. Probabil ca acest lucru se datoreaza licopenului din rosii, un antioxidant puternic, cu multe efecte benefice pentru sanatate", a declarat unul dintre specialisti pentru site-ul beextrahealthynow.com. Rezultatele studiului au mai scos la iveala faptul ca un pahar de suc de rosii pe zi imbunatateste si digestia, intareste imunitatea, previne bolile cardiovasculare, scade riscul de cancer, stimuleaza functiile pancreasului si ale ficatului si scade riscul de boli pulmonare, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Fiecare avem dreptul la suferinta Din pacate, tristetea nu are un dead-line, oricat de bine ar fi ca acesta sa existe. Durata perioadei de suferinta si totodata recuperare, variaza de la individ la individ. Nu ai de ce sa te simti vinovata si sa adaugi stres starii pe care deja o ai. Doar tu iti cunosti nevoile si atata timp cat iti recunosti acest drept, esti in primul rand tu alaturi de tine. Intensitate - Poate fi un trecut care creeaza mediul propice unei intensitati prea mari a suferintei, pot fi alti factori asociati, poate fi o perioada in care esti epuizata emotional. Ai nevoie de ajutorul prietenilor si al familiei dar, totodata, daca gasesti elemente din trecut pe care nu le-ai putut rezolva si care iti contureaza modul actual de raspuns la un eveniment negativ, este util sa ceri sfatul unui psihoterapeut. Lupta interioara - Poate stii si tu ca este momentul sa iti revii sau poate acest lucru iti este subliniat de cei din jur. Din pacate, oricat de bine intentionati sunt apropiatii, nu pot duce lupta aceasta in locul tau. Ai nevoie de intelegere si sustinere, dar totodata si de acceptarea perioadei prin care treci ca fiind necesara. Uneori, chiar daca iti impui sa depasesti momentul si sa iesi din stare, acest lucru nu este usor de pus in practica, scrie Psychologies.

Cum sa scapi de gusa. Cele mai eficiente 7 exercitii Exercitiul 1 - Pentru primul exercitiu, va trebui sa deschizi gura, sa rotunjesti buzele si sa tragi aer in piept. Vei simti cum barbia se contracta. Repeta exercitiul de 10 ori, fa o pauza de 1 minut, apoi reia-l. Fa 3 serii a cate 10 repetari. Exercitiul 2 - Strange buzele, in asa fel incat sa simti ca zona gurii se contracta. Tine capul drept si intoarce-l incet catre dreapta cat de mult poti, mentine-l intors 30 de secunde, revino la pozitia initiala, apoi intoarce capul spre stanga si mentine pozitia tot 30 de secunde. Repeta exercitiul de 10 ori. Exercitiul 3 - Asaza-ti dosul degetelor sub barbie si, tinand buzele stranse, impinge barbia in degete. Rolul acestora din urma este de a opune rezistenta, astfel incat barbia sa se contracte. Fa 3 serii a cate 10 repetari. Citeste integral pe Avantaje.ro.

Cum verifici daca pestele e proaspat? Nu cumpara daca ai cea mai mica indoiala Pe langa miros, o proba elocventa este cea a branhiilor. Daca acestea sunt rosii-rozalii, cu lamelele bine diferentiate, atunci poti fi sigur ca pestele este proaspat. Daca branhiile au aspect de gelatina si sunt de culoare maro sau chiar neagra, renunta la el, pentru ca deja a intrat in procesul de putrefactie. Apoi, ochii pestelui proaspat trebuie sa aiba corneea perfect transparenta, convexa si cu pupilele negre. La pestele mort de mai mult timp, corneea se deterioreaza, devine concava si isi pierde din transparenta. Important este si aspectul pestelui la pipait. Daca il impingi cu degetul, pestele proaspat este elastic si nu se deformeaza. Daca este alterat, carnea lui este moale ca plastilina si la apasare in acel loc ramane o denivelare. Daca pestele e umflat sau deformabil la comprimare, arunca-l! In fine, atentie la pielea care crapa la cea mai mica atingere, sub care se afla o pasta moale, rosiatica, scrie Libertatea.

Infarctul, mai periculos in cazul femeilor decat in cel al barbatilor. Care sunt simptomele ascunse? Femeile nu prezinta intotdeauna simptome precum, dureri mari in piept care sa radieze in brat. Unele femei prezita aceste simpotome inssa de cele mai multe ori acestea sunt unele vagi sau "tacute" care risca sa fie ignorate.1. Dureri in piept sau disconfort. Durerile in piept sunt cel mai comun simptom pentru un atac de cord insa unele femei nu prezinta astfel de manifestari. Femeile pot simti un fel de presiune sau sentiment de plin, iar durerea pote fi oriunde in piept, nu doar in partea stanga. Senzatia din timpul unui infarct este disconfort extrem. 2. Dureri de stomac. Uneori oamenii confunda durerile de stomac si cred ca este vorba de arsuri, raceala sau ulcer, cand de fapt sunt semnalul ca are lor un infarct. Alteori femeile simt o presiune enorma in zona abdomenului, ca si cum un elefant li s-ar fi asezat pe burta. Integral pe Doctorul Zilei.