​Ce sa schimbi in alimentatie dupa 40 de ani ca sa nu te ingrasi. Pe masura ce trec anii, este tot mai greu sa slabesti sau sa te mentii in forma. Vezi ce schimbari sa faci in alimentatie ca sa nu te ingrasi dupa ce treci de 40 de ani. Hormonii si schimbarile care au loc in organismul tau dupa 40 de ani iti afecteaza metabolismul, sistemul digestiv si alte functii ale corpului. Daca vrei sa scapi de aceste transformari, este indicat sa faci unele schimbari in stilul de viata. Poate ti se pare un paradox, dar cinci-sase mese mici pe zi, in locul a trei mari, te ajuta sa mentii o greutate optima, potrivit positivemed.com. Consuma cantitati mai mici de mancare si nu vei simti nevoia sa faci alegeri nesanatoase. Mentii nivelul zaharului din sange in limite normale si ai mai multa energie, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci semnale ingrijoratoare care anticipeaza boala Alzheimer. Temuta boala Alzheimer, o afectiune degenerativa progresiva a creierului, apare in special la persoanele de varsta a treia, producand o deteriorare tot mai accentuata a functiei de cunoastere a creierului. In acelasi timp, boala este asociata cu tulburari de comportament. In astfel de cazuri, boala ingrijoreaza familia persoanei care se confrunta cu grave tulburari de comportament. Pe plan mondial, efectele cumplitei boli Alzheimer sunt studiate cu maxim interes in numeroase centre de cercetare din lumea intreaga. In aceasta privinta, specialistii de la Universitatea din Alabama (SUA)au descoperit ca exista cinci semnale ingrijoratoare care contribuie la depistarea bolii Alzheimer si acestea au legatura directa cu domeniul financiar. Cercetatorii americani apreciaza care sunt aceste 5 semnale ce demonstreaza tulburarile de comportamet ale persoanei ce poate deveni victima bolii Alzheimer, anuntaClick.

Tratamente alternative pentru ovarele polichistice. Ovarele polichistice sunt o problema pentru multe femei. Vestea buna e ca raspund foarte bine la terapii alternative. Totusi, ar fi bine sa faci tratamentul sub supravegherea sau cu acordul medicului tau ginecolog. Bea de trei ori pe zi cate un ceai facut din urmatorul amestec din plante in parti egale: urzica moarta, frunze de castan, stejar, traista-ciobanului, roinita, mielarea, napraznic, cretisoara, salvie si busuioc. Se prepara dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa. "Dupa prima luna, tratamentul poate continua doar cu tinctura de cretisoara, extractul de zmeur, precum si cel de propolis inca doua luni", spune dr. Daniela Busneag, medic cu competente in apifitoterapie si homeopatie. "Propolisul este un excelent antimicrobian, antibiotic, antifungic, antiinflamator, analgezic si antioxidant. El se poate utiliza atat sub forma de extract cat si sub forma de ovule", informeazaLibertatea.

Super-fructul plin de vitamine care previne bolile de inima si scade aciditatea din sange. Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, delicios, cu un gust inconfundabil, denumit si "piersica japoneza", asemanator ca forma rosiei, iar ca textura piersicii si pepenelui galben. Este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este mai bogat in potasiu decat banana, iar studiile au aratat ca acesta are de doua ori mai multe fibre decat merele. Contine carbohidrati de buna calitate si la fel de multi antioxidanti ca ceaiul verde. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri, proteine si betacaroten, care ii da culoarea. Fructul se culege toamna tarziu si se poate consuma proaspat, uscat, sub forma de gem sau inclus in diverse salate si preparate dulci, scrieDoctorulZilei.ro.

Care este singura boala care te face sa traiesti mai mult. Glanda tiroida indeplineste o multime de functii importante, asa ca nu este de mirare ca activitatea ei poate influenta cat de mult vei trai. Vezi de ce s-ar putea sa te numeri printre norocosi daca suferi de hipotiroidism. O glanda tiroida lenesa s-ar putea sa iti prelungeasca viata, potrivit unui studiu al cercetatorilor din Danemarca, citati de reuters.com. Totusi, asta nu inseamna ca hipotiroidismul este secretul pentru tinerete fara batranete. Specialistii au evaluat starea de sanatate a 849 de frati din 421 de familii cu o speranta lunga de viata. Potrivit Jurnalului de Endocrinologie si Metabolism, media lor de varsta a fost de 93 de ani, cu mult peste speranta de viata de 78 de ani din SUA. Dupa ce au evaluat longevitatea acestor persoane, echipa de cercetatori a analizat hormonii tiroidieni din sangele participantilor la studiu, anuntaUnica.ro.