Ce mananca si ce beau nutritionistii de sarbatori. Sarbatorile sunt aproape si stim cat de greu este sa iti mentii silueta in aceasta perioada. Pentru ca vrem sa iti venim in ajutor, iti spunem ce mananca si ce beau nutritionistii de Craciun si Revelion, dar si ce fac ca sa ramana in forma. Cum te pregatesti pentru masa de sarbatori. Nu pleca la nicio petrecere de sarbatori infometata. Mananca o gustare sanatoasa acasa, plina de proteine. Este cel mai simplu mod in care poti sta departe de preparatele nesanatoase, pe care vrei sa le eviti in aceasta perioada, spune nutritionistul Laura Schoenfeld, citata de eatclean.com. Daca, totusi, vrei sa te rasfeti, alege ceva care iti place foarte tare. In perioada sarbatorilor vei avea in casa fripturi si alte preparate bogate in calorii si grasimi, iar o metoda care te va ajuta sa ramai la greutatea ta este sa ai un mic dejun sanatos. Alege lapte cu fulgi de ovaz si fructe de padure sau o salata cu piept de pui, iar pana la masa principala, multumeste-te cu un mar si migdale. Nutritionistul Jessica Levinson sustine ca o astfel de masa te va ajuta sa rezisti pana in momentul in care vei ajunge la petrecerea sau reuniunea de Craciun, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remediul din Biblie care te scapa de sute de boli. Maslinul este cultivat de mii de ani si este folosit atat ca aliment, cat si ca medicament. Uite cum il poti utiliza pentru a trata sute de boli. Nu doar uleiul de masline este foarte sanatos, ci si frunzele acestui arbore, potrivit cuisineandhealth.com. Frunzele pot fi folosite pentru a trata pneumonia, gonoreea, tuberculoza, meningita, herpesul, hepatita B si multe ale afectiuni. Pentru ca au efect antiseptic, pot fi folosite dupa operatii, pentru tratarea infectiilor fungice si bacteriene. Cel mai bun mod de a beneficia de proprietatile frunzelor de masline este sa le prepari sub forma de ceai. Consumat constant, aceasta bautura iti intareste sistemul imunitar si iti da energie. In plus, este indicat in perioadele stresante, pentru ca te ajuta sa te relaxezi, anuntaLibertatea.

Cinci lucruri pe care nu le stii despre vinul fiert. Ce poate fimai relaxant intr-o seara de iarna friguroasa decat o cana cu vin fiert savurata in compania celor dragi? Insa, pe cat de delicoasa este acesta bautura, pe atat e de periculoasa. Iata ce nu stiai despre vinul fiert. Te imbeti mai repede. Vinul fiert ne imbata mult nau rapid decat bauturile reci alcoolizate. Bauturile calde sunt absorbite foarte rapid de corpul uman, se duc repede din stomac in intestine si de acolo trec direct in sange. Vinul fiert te ingrasa. Vinul fiert ingrasa deoarece are zahar. Daca este consumat seara, ingrasa si mai mult, deoarece corpul nu are timp sa elimine substantele pe care le stocheaza. De preferat este ca seara sa bem bere sau vin rece. Poti avea dureri de cap. Bauturile care contin zahar pot sa fermenteze in stomac si de aceea ne provoaca dureri de cap. In plus, din cauza substantelor care se degaja in urma fierberii, uleiuri si aldehide, vinul fiert poate sa dea dureri de cap si chiar stari de greata. Integral inClick.

Durerile de picioare si amorteala, semne ca ai arterele infundate. Simptome care anunta ca esti in mare pericol. Arterele ajung sa fie infundate de cele mai multe ori de un nivel foarte crescut al colesterolului. Arterele infundate pot cauza afectiuni grave, de tip cardiac si nu numai, avand in vedere ca obstructioneaza efectiv circulatia sangelui. Asadar, atunci cand sunt detectate simptomele care arata ca ai arterele infundate, este nevoie de un control medica imediat din cauza ca aceasa afectiune afecteaza intreg organismul, inclusiv creierul, din cauza fluxului instabil de sange. Durerile de picioare si senzatia de amorteala poate sa fie un semn clar ca ai arterele infundate. Mai mult decat atat, daca senzatia de picioare amortite dispare atunci cand te odihnesti, atunci simptomele sunt si mai clare, scrieDoctorulZilei.ro.

Sase motive pentru care sa nu mai consumi sucul de lamaie. Toata lumea lauda beneficiile sucului de lamaie, insa exista cateva voci care sustin ca exista cel putin sase motive pentru care zeama citricelor sa nu mai fie consumata. Printre altele, lamaia afecteaza smaltul dintilor, provoaca dureri de stomac, dureri in capul pieptului, dezhidratare si poate crea probleme mari cu pielea. Sucul de lamaie este recomandat sa fie consumat cu apa, dimineata, pe stomacul gol. Cel putin asa spun nutritionistii care sustin ca aceasta combinatie pune in miscare toate functiile organismului, ajuta la digestie, la metabolism si ofera energia necesara pentru toata ziua. Insa, inainte sa ajunga in stomac si sa ne faca atata bine de la primele ore ale diminetii, sucul de lamaie ia contact prima data cu cavitatea bucala si, implicit, cu dintii. Se pare ca acidul citric continut de aceste fructe dauneaza grav smaltului dintilor. Acest lucru duce la sensibilizarea danturii la contactul cu rece sau cald, de asemenea, provoaca patarea dintilor. Pentru a reduce efectul sucului de lamaie, incearca sa il amesteci cu alte alimente, anuntaUnica.ro.