Cum iti poti imbunatati vederea fara ochelari. Daca ai probleme cu vederea, un oftalmolog iti va spune ce sa faci ca sa scapi de aceasta problema. Totusi, exista tehnici pe care le poti incerca acasa si care te ajuta sa vezi mai bine. Vezi care sunt. Potrivit 4amazingthings.com, oftalmologii prefera sa prescrie ochelari decat sa le recomande pacientilor aceste metode care ii ajuta sa vada mai bine. Daca simti ca ochii incep sa nu mai fie la fel de ageri ca inainte, poti incerca cateva tehnici care iti vor fi de mare folos. Sunt, de fapt, niste exercitii care iti relaxeaza muschii ochilor, dar inainte sa le incepi, fa un test simplu, care iti va spune daca vezi bine, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Tu stii ce sa mananci ca sa ai o podoaba capilara de invidiat? Patru greseli care duc la caderea parului. Dintotdeauna femeile s-au plans de problemele legate de caderea parului. Iar in momentul in care se lovesc de aceasta neplacere, majoritatea incearca tot felul de remedii naturiste, tratamente scumpe cu produse profesionale, ba chiar aleg sa se tunda, sperand ca acesta poate fi remediul problemei. Hair stylistul Cristi Pascu le explica insa care sunt greselile de alimentatie care pot afecta major sanatatea podoabei capilare si atrage atentia asupra curelor drastice de slabire, a regimului de viata vegetarian si asupra consumului de zahar in exces. Zicala "esti ceea ce mananci" se aplica foarte bine si atunci cand vorbim despre cauzele care duc la caderea parului. "Pentru ca parul sa fie sanatos este important sa avem o alimentatie echilibrata si sa nu exageram cu diete drastice. Toate femeile tin, la un moment dat, o cura de slabire agresiva, iar in aceasta perioada in organism se produce un dezechilibru de substante. Lipsa vitaminelor si a anumitor proteine poate duce la caderea parului", spune hair stilystul Cristi Pascu, anuntaLibertatea.

Obiceiuri care afecteaza sanatatea ovarelor. Ovarele fac parte din sistemul genital feminin si au rol dublu: pe de o parte, ele elibereaza in fiecare luna la femeie, incepand de la pubertate si pana la menopauza, un ovul maturizat in folicul, iar pe de alta parte, ele secreta hormonii sexuali feminini, estrogenul si progesteronul. Din pacate, femeile pot dezvolta mai multe afectiuni ovariene, cum ar fi chisturile, sindromul ovarelor polichistice sau chiar tumori ovariene. Iata de ce, pe langa controale regulate la medicul specialist, orice femeie trebuie sa cunoasca principalele riscuri care pot afecta sanatatea ovarelor! Asa cum probabil stiai, surplusul de kilograme este asociat cu problemele de sanatate. Asadar, cum poate afecta ovezitatea sanatatea ovarelor? In primul rand, este important de stiut ca obezitatea afecteaza intregul metabolism, dar mai ales hormonii, informeazaClick.

Ce se intampla in organismul tai daca dormi mai mult de 9 ore? Un somn sanatos este foarte important si la fel de importanta este si durata somnului. Cine doarme prea mult isi poate pune in pericol sanatatea. La fel ca alcoolul si fumatul, abuzul de somn poate avea un efect nefast asupra organismului - este concluzia la care au ajuns cercetatori de la Universitatea din Sydney (Australia) intr-un studiu publicat in revista PLOS Medicine. Se stie deja ca lipsa somnului poate duce la obezitate, tensiune arteriala si multe alte afectiuni, insa si prea mult somn este aproape la fel de nociv ca un lant de insomnii. Cercetatorii australieni au aratat ca mai mult de noua ore de somn ar fi la fel de daunatoare pentru corp ca fumatul si alcoolul. Cercetatorii s-a bazat pe un vast studiu australian in cadrul caruia au fost analizate mecanismele sanatatii generale pe masura avansarii in varsta, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce se intampla cand iti trosnesti degetele. Daca obisnuiesti sa iti trosnesti degetele, sigur ti s-a spus de nenumarate ori sa nu o mai faci. Iti dam cateva argumente pe care sa le dai celor care te critica atunci cand faci asta. Un filmulet aparut pe Youtube arata ca suntetul pe care il auzi cand iti trosnesti degetele este, de fapt, o eliberare de gaz, potrivit aplus.com. Desi oamenii sustin ca un astfel de obicei este foarte periculos pentru oase, cercetatorii nu au dovezi clare care sa stabileasca o legatura intre trosnitul degetelor si artrita. Atunci cand iti trosnesti degetele, nu faci decat sa intinzi spatiul dintre oase, care este plin cu lichid sinovial. Aceasta substanta reduce frecarea articulatiilor de cate ori te misti si contine gaze precum oxigen, nitrogen si dioxid de carbon. Cand incepi sa iti trosnesti articulatiile, spatiul dintre oase creeaza o presiune negativa, asemanatoare cu o aspirare, care atrage lichidul sinovial. Bulele apar din cauza gazelor din acest lichid, iar cand se sparg, se aude acel zgomot enervant, anuntaUnica.ro.