Ce alimente nu ar trebui sa congelezi niciodata. Cele mai multe legume si fructe nu isi pierd proprietatile in momentul in care le congelezi, insa altele nu iti mai aduc niciun beneficiu dupa ce ingheata. Vezi ce alimente nu ar trebui niciodata puse in congelator. Daca vrei sa te bucuri de o salata delicioasa, nu pune frunzele verzi in congelator. Odata inghetate, acestea se ofilesc, se inmoaie si isi pierd aroma. Cel mai bine este sa le speli bine, sa le usuci si sa le lasi in frigider, invelite in hartie sau intr-o punga de plastic gaurita, pentru a avea aer, potrivit huffingtonpost.com. Daca te gandesti sa congelezi laptele, gandeste-te ca va fi plin de cocoloase in momentul in care il dezgheti. Nu va mai fi bun de baut, insa poate fi folosit la gatit. Trebuie doar sa te asiguri ca, atunci cand il scoti de la congelator, il lasi sa revina la starea sa naturala in frigider, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum iti detoxifici ficatul peste noapte ca sa te trezesti plina de energie. Un somn bun te ajuta sa te trezesti odihnita si in toane bune, iar daca stii ce sa faci inainte de culcare, iti poti detoxifica ficatul in timp ce dormi. Numeroase studii au aratat ca l-teanina, un compus ce se gaseste in ceaiul verde, este foarte buna pentru sanatate, potrivit theheartysoul.com. Cercetatorii sustin ca l-teanina ajuta in procesul de relaxare si te scapa de anxietate. Experimentele au aratat ca aceasta substanta calmeaza creierul, fara a-l adormi. Oamenii de stiinta japonezi au observat ca persoanele care iau zilnic 200 de mg de l-teanina se trezesc mai odihniti si plini de energie. Daca aceasta substanta este combinata cu o alta bautura perfecta pentru dimineata - cafeaua, anxietatea care poate fi provocata de cofeina dispare, dar amestecul nu interfereaza cu abilitatea cafelei de a creste activitatea creierului, anuntaLibertatea.

Ce boli pot cauza somnul insuficient. Persoanele care nu dorm suficient, adica sapte-opt ore pe noapte, sunt mai predispuse la anumite afectiuni. Sa te asiguri ca ai un somn odihnitor este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta. Ora la care suna ceasul este un factor dupa care sa te ghidezi, sa vezi daca ai dormit suficient. Daca te trezesti cu cateva minute inainte ca acesta sa sune, atunci organismul este odihnit. Daca nu auzi alarma inseamna ca ai dormit putin. Cand acest lucru se intampla frecvent, ia-l ca pe un semnal de alarma pentru organismul tau, caci te poti imbolnavi mai usor, spre deosebire de persoanele care isi respecta orele de somn, informeazaClick.

Cele mai sanatoase fructe uscate. Previn artrita, guta si bolile de inima. Stafidele sunt cele mai sanatoase dintre fructele uscate si pot fi o alternativa excelenta la consumul de bomboane, ciocolata sau alte dulciuri. Stafidele sunt obtinute prin uscarea anumitor soiuri de struguri, in general cele fara samburi Sultanina si Flame Seedless. Acestea sunt cultivate pe tarmului Marii Mediterane, in Grecia, in Cipru si in Turcia.Tipul de stafide depinde de soiul de struguri folositi. In prelucrarea strugurilor se urmareste obtinerea de stafide cu anumite dimensiuni si culori, precum verde, negru, albastru, mov si galben. Stafidele aurii sunt tratate cu dioxid de sulf dupa uscare, pentru a avea culoarea aurie. Stafidele de Corint sunt mai mici, mult mai inchise la culoare si au un gust picant. Stafidele Muscat sunt mari, in comparatie cu alte stafide, si, de asemenea, sunt mai dulci, scrieDoctorulZilei.ro.

Trucuri care te scapa de constipatie pentru totdeauna. Constipatia iti poate strica buna-dispozitie, insa exista cateva trucuri prin care sa scapi de aceasta problema imediat. "Mancatul stimuleaza reflexul prin care totul este miscat catre inainte in intestine", a declarat Joanne A.P. Wilson, doctor gastroenterolog si profesor in medicina la Universitatea Duke din Durham. Iar aceste este principiul pe baza caruia functioneaza digestia. Asadar, sistemul nostru are nevoie de un impuls, incepand de la micul dejun si pana seara. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam proteine la prima masa din zi, daca vrem sa evitam ingrasatul. Sucul de prune, curmalele, supozitoarele cu glicerina sau laptele sunt laxative foarte bune si, daca suferi de constipatie in special atunci cand pleci in calatorii, poate ar fi bine sa iei unul dintre aceste lucruri cu tine, anuntaUnica.ro.