Care este greutatea ideala in functie de varsta O greutate normala te ajuta sa fii sanatoasa si sa te protejezi de bol. Vezi cate kilograme ar trebui sa ai, in functie de varsta. Trebuie sa stii ca greutatea ideala depinde de la o persoana la alta. Daca te compare cu prietenii sau cu rudele, risti fie sa te multumesti sa ai cateva kilograme in plus, fie sa vrei sa slabesti exagerat de mult, potrivit medicalnewstoday.com. Daca ai mai putine kilograme decat ar trebui, mergi la medic si vezi daca nu cumva ai o problema de sanatate. Dupa ce ai exclus aceasta posibilitate, poti incerca sa iti imbogatesti dieta cu nutrienti care te-ar putea ajuta sa te ingrasi. Daca ai kilograme in plus, trebuie sa iei unele masuri pentru a reveni la o greutate normala. Excesul de greutate creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, de accident vascular si de diabet. Integral pe Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai comune 6 obiceiuri care distrug rinichii Consumul insuficient de apa - Pentru a functiona in parametri optimi, rinichii au nevoie de apa. Apa ajuta la eliminarea toxinelor prin intermediul urinei si al transpiratiei si, in plus, hidrateaza organismul. Rinichii sunt cei care intermediaza evacuarea acestor toxine. Consumul ridicat de alimente prea sarate sau prea dulci - Corpul nostru se debaraseaza de lichidele indezirabile filtrand sangele cu ajutorul rinichilor. Prin urmare, pentru a ca apa in exces din celule sa fie eliminata, este necesar un echilibru intre potasiu si sodiu. Consumul exagerat de alimente bogate in zahar favorizeaza acumularea calculilor renali, crescand cu 33% riscul formarii acestora. Abtinerea de la urinat - Abtinerea de la urinat este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri care distrug rinichii, crescand riscul dezvoltarii infectiilor. Infectiile bacteriene care se propaga in sistemul urinar pot afecta aparatul urinar, cauzand o varietate de afectiuni, printre care cistita si calculii renali, integral pe Avantaje.

Remediile naturiste care te scapa de efectele exceselor culinare de Sarbatori Dupa incheierea postului, roma- nii se intrec in pregatirea celor mai savuroase bucate pentru masa de Craciun. Medicul primar Alice Popescu ne recomanda urmatoarele remedii naturiste, care contracareaza efectele exceselor. "Exista plante care dreneaza ficatul si fierea, precum sunatoarea, papadia, cicoarea sau o planta mai aromata, cum este busuiocul. Acestea ajuta la o mai buna digestie si se consuma sub forma de ceaiuri." Pentru situatia in care ne confruntam cu crampe abdominale si diaree, "in afara de binecunoscutul ceai de menta, se poate aplica o compresa calda cu aceasta planta", sfatuieste specialistul, integral pe Doctorul Zilei.

Combate raceala cu acest leac din soc Iata de ce ingrediente ai nevoie la aceasta reteta: O ceasca de fructe de soc uscate sau proaspete; 2 cesti de apa; 2 linguri de ghimbir proaspat, curatat si taiat; O ceascpa cu alcool 40%; O ceasca cu miere naturala de la producator; Un borcan de 250 de grame; Sticle mai mici pentru a distribui continutul. Intr-o tigaie mare, amesteca apa, fructele de soc si ghimbirul. Fierbe-le, la foc redus, apoi lasa-le la scazut timp de 20 de minute. Preseaza continutul si zdrobeste-le, ca pe piure, intr-un borcan de 250 de ml. Adauga in borcan o ceasca de miere si o ceasca de alcool pentru o mai buna conservare a mixturii. Agita bine borcanul, caruia i se pune capacul, pentru a se amesteca toata compozitia. Imparte totul in doua caserole mici si tine compozitia la congelator timp de 6 luni, informeaza Unica.

Cum putem risca sa neglijam un copil Uneori neintentionat, neacordand atentie nevoilor, dorintelor si atitudinilor copiilor, putem sa ii facem sa se simta neglijati. Un copil are nevoie de prezenta activa a parintelui, gija si implicarea lui. Iata ce putem face in acest sens. Neglijarea este o forma non-fizica a violentei si reprezinta refuzul sau incapacitatea adultului de a asigura dezvoltarea necesara copilului in toate aspectele vietii sale. Aceasta afecteaza negativ dezvoltarea fizica cat si dezvoltarea psiho-emotionala a copilului, care pot dura toata viata. De multe ori, parintele care isi neglijeaza copilul a fost, la randul sau, un copil neglijat. Parintele care a fost neglijat, daca nu a reusit sa-si vindece rana de ignorare, de abandon, atunci aceasta va fi transmisa si copilului sau, scrie Psychologies.