Testul de 60 de secunde care iti spune daca esti bolnava. Vizita la medicul de familie este obligatorie cel putin o data pe an, dar sunt cateva teste pe care le poti face si acasa, pentru a vedea cat esti de sanatoasa. Uite cum iti verifici in 60 de secunde starea organelor interne. Pentru a vedea daca organele interne functioneaza bine nu ai nevoie decat de o lingura. Foloseste-o pentru a razui partea din spate a limbii si incearca sa te duci cat mai aproape de gat. Dupa ce ai facut asta, infasoara lingura intr-o punga de plastic si las-o un minut sub o lumina puternica, potrivit healthguide365.com. Lumina are rolul de a stimula dezvoltarea bacteriilor, asa ca trebuie sa fie foarte intensa, pentru ca rezultatul sa fie concludent, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta cu grasimi si proteine: slabesti si mananci de toate! Spre deosebire de alte diete de slabit, dieta cu grasimi si proteine, cunoscuta si sub denumirea de ketogenica, este la polul opus: aport mare de grasimi, mediu de proteine si foarte scazut de carbohidrati, fiind folosita in special in scop medical (controlul crizelor epileptice la persoanele care nu raspund tratamentului medicamentos). Astfel, in loc sa ardem glucoza si sa stocam grasimi, vom arde grasimi. Pentru ca asta sa se intample, trebuie limitate glucidele din dieta la maxim 50 grame pe zi. Dieta keto inseamna ca din totalul caloriilor, 5% provin din glucide, 30% din proteine si 65% din grasime. Se pot pierde destul de multe kilograme. Nu este neobisnita o pierdere de 3-4 kilograme in prima saptamana, reprezentand apa si glicogen. Ulterior, se trece la arderea grasimilor. Procesul este accelerat de efort intens de tip sprint sau sala de forta. Iata ce presupune mai exact dieta cu grasimi si proteine, anuntaClick.

Efecte nebanuite. Ce se intampla daca mananci zilnic masline. Maslinele sunt foarte bogate in fier, sunt o sursa pretioasa de vitamina E, calciu sau fibre. Datorita continutului ridicat de grasimi mononesaturate si de antioxidanti, maslinele sunt un adevarat miracol pentru sanatate, ajutand la prevenirea cancerului, lupta importriva colesterolului, sanatatea oaselor, circulatia sangvina, imbunatatirea vederii, calitatea pielii etc. Consumul zilnic de masline, spun nutritionistii, aduce beneficii importante si starii de sanatate a fumatorilor, deoarece previne degradarea plamanilor si imbunatateste calitatea vietii bolnavilor cronici. "Consumate zilnic la mesele principale, maslinele intaresc vasele de sange, ameliorand afectiunile specifice inaintarii in varsta, precum: vederea, incetinirea proceselor de imbatranire, degradarea unor tesuturi si functii ale organismului. Nu in ultimul rand, dieta cu masline intareste dantura, oasele si ajuta la regenerarea tesuturilor distruse in situatii dramatice-accidente sau imobilizari indelungate la pat", explica Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, informeazaDoctorulZilei.ro.

Semne ca hormonii tai imbatranesc prea repede. Dupa 30 de ani, productia de hormoni incetineste, iar daca ai un stil de viata nesanatos, poti intra la menopauza mult mai devreme. Vezi cum iti dai seama ca hormonii tai imbatranesc prea repede. Cand hormonii tai imbatranesc prea repede, te simti epuizata si ai insomnii, esti anxioasa, coplesita de ce ti se intampla si deprimata, potrivit mindbodygreen.com. Alte semne ar fi lipsa libidoului, aparitia acneei, schimbarile bruste de greutate si dereglarile menstruale. Nu trebuie sa intri in panica si sa te gandesti ca intri la menopauza, mai ales daca nu ai trecut de multa vreme de 30 de ani. Sunt cateva schimbari in stilul de viata care te pot ajuta sa incetinesti imbatranirea hormonilor, scrieUnica.ro.

Cele mai bune tincturi care alina durerile de gat. Cand durerea de gat devine insuportabila, ai vrea sa existe ceva care s-o faca sa dispara ca prin magie. Un antibiotic este solutia potrivita doar atunci cand ti-l recomanda medicul. Din revista "Click! pentru femei" afli la ce tincturi poti recurge oricand, ca sa te simti mai bine. Pentru scaderea in intensitate a durerii de gat incearca tinctura de ghimbir. Este de ajuns sa faci gargara de trei ori pe zi cu 100 ml de apa la temperatura camerei sau cu infuzie calduta de plante in care pui o lingurita de extract de ghimbir. Leacul este recomandat atat in afectiuni respiratorii, raceli, gripe, cat si in tulburari de apetit, indigestie, rau de masina, astenie. Totusi, nu este un bun remediu pentru persoanele care au sensibilitate gastrica sau care au fost diagnosticate cu ulcer ori gastrita hiperacida, intrucat creste aciditatea stomacala, anuntaClick.