Cel mai bun leac impotriva tusei este... acest desert delicios Profesorul Alyn Morice, directorul centrului de studii cardiovasculare si respiratorii la Universitatea din Hull, si fondatorul Societatea Internationala pentru Cercetarea Tusei, sustine ca ciocolata este buna daca ne confruntam cu aceasta afectiune. Un studiu realizat de Morice si colegii sai au aratat ca toate siropurile care trateaza tusea si care sunt pe baza de cacao sau ciocolata au functionat mai bine decat cele standard. Tratamentul se pare ca adat roade pe pacientii care au primit acest remediu in doar doua zile, comparativ cu celelalte siropuri. Totusi, aceasta nu este singura cercetare care arata rezultatele bune ale produselor pe baza de ciocolata impotriva tusei, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa cureti salteaua pe care dormi usor si rapid Despre substantele toxice din saltele s-a tot vorbit, toluenul diizocianat fiind cea mai periculoasa dintre acestea. Daca de toxine putem scapa relativ usor, cu ajutorul... cepei, de petele de la suprafata putem scapa cu ingredientul bun la toate - bicarbonatul de sodiu. Acesta te ajuta nu doar sa indepartezi petele de pe saltea (cu tot cu mirosurile pe care le emana), dar si sa elimini acarienii. Acestia din urma cauzeaza astm, conjunctivita, dermatita si rinita alergica, putand patrunde pana in plamani. Asa ca iti recomandam sa folosesti aceasta metoda nu doar pentru a scoate petele din saltea, dar si pentru a o reimprospata si a elimina acarienii, informeaza Avantaje.

Iarna asta n-o sa cazi! Trucuri vechi si noi, ca sa castigi pariul cu gheata si cu poleiul Grija incepe de dimineata, in fata sifonierului: cu ce te imbraci? Nu, in zilele cu ger si polei nu ai nevoie de haine de fite. Primul tau gand este sa ajungi la serviciu nevatamat, nu sa iti "dai pe spate" colegii de serviciu. Lasa pe umeras paltonul epatant prin lungime, largime, falduri si brizbrizuri. Si geaca superstramta, care iti evidentiaza formele. Ai nevoie de haine comode, nu de un "corset" care iti blocheaza miscarile sau de o "pelerina" care se infasoara in jurul picioarelor, ca sa-ti puna piedica. Si la capitolul incaltaminte trebuie sa fii foarte practic: ghete sau cizme cu talpa plata, din cauciuc, cu rizuri si cu un caramb inalt, care strange (dar nu exagerat) glezna, scrie Libertatea.

Cat de importanta este vizita anuala la ginecolog si ce analize ginecologice sa-si faca orice femeie Este necesar sa consulti macar o data pe an medicul ginecolog care va face analiza secretiei vaginale pentru a depista posibilele infectii vaginale, testul Babes Papanicolaou pentru a verifica modificarile anormale care pot sa apara la nivelul colului uterin si examinarea sanilor. De asemenea, medicul va decide, in functie de rezultatele testelor daca mai este necesar sa faci o ecografie intravaginala (depisteaza chisturi, fibrom uterin, tumori) sau o colposcopie care permite inspectarea mai detaliata a colului uterin, integral pe DoctorulZilei.

Cum ne explicam gelozia De ce suntem geloase? In primul rand, din cauza fricii, din teama de a-l pierde pe cel iubit. In al doilea rand, gelozia provine din lipsa de incredere pe care se bazeaza relatia. Neincrederea este cea care furnizeaza incertitudinea si impresia ca partenerul nu te mai place suficient sau ca ar putea gasi o alta femeie care sa fie mai buna decat te crezi tu insati. Totodata, gelozia este rezultatul unei atitudini de proprietate fata de partener. Dorinta de a avea un monopol asupra vietii lui personale poate avea ca efect interventia in toate treburile lui. Nu in ultimul rand, gelozia poate sa apara ca urmare a altor complexe sau temeri.Dar, din toate aceste cauze vedem ca lipseste cuvantul iubire. De ce? Pentru ca gelozia nu provine din iubire. Izvorul geloziei este frica. Gelozia impiedica dragostea si face ca relatiile sa devina o sursa de suferinta si neincredere, scrie Psychologies.