Semințele – sursă de grăsimi și uleiuri sănătoase. Știai că semințele reprezintă o sursă importantă de grăsimi și uleiuri sănătoase? Acestea sunt sățioase și îți asigur necesarul de grăsimi zilnic. Secretul pentru a consuma aceste semințe este să le incorporezi în salate sau dimineața la micul dejun. Le poți consuma cu iaurt grecesc sau cu lapte,potrivit Doctorul Zilei.

utileFoto: Colaj foto

Beneficiile sfeclei roșii. Leguma românească te scapă de tumori. Sfecla roșie, regina grădinilor din România, este o plantă foarte benefică pentru sănătate. Sucul de sfeclă te ajută în lupta împotriva tumorilor. Sfecla roșie conține flavonoizi, componente care luptă împotriva tumorilor canceroase. Iată cum prepari sucul anti-cancer bogat în vitamine, fibre și anti-oxidanți,noteaza Doctorul Zilei.

Controleaza-ti criticul interior. Cu totii avem nevoie sa stim sa ne controlam criticul interior. Este acea voce neprietenoasa, care de cele mai multe ori ne blocheaza actiunile dar si dezvoltarea. Iata trei strategii de a tempera aceasta voce. Identifica vocea critica. Cel mai important lucru este sa iti dai seama ce gandesti negativ. Multe ganduri se amesteca, par un firesc, sunt atat de familiare incat nici nu le mai identificam ca nocive,scrie Psychologies.

3 schimbari care iti imbunatatesc sanatatea mentala. Anumite obiective, pentru a fi atinse cer indeplinirea altor scopuri mai mici. Mai mult, pentru o transformare majora, trebuie sa incepem cu schimbari graduale. Iata trei dintre acestea, care imbunatatesc sanatatea mentala si starea de bine. Schimba-ti regimul alimentar. Cu singuranta ai incercat macar o dieta. O data sau de nenumarate ori, ai recurs la acest procedeu pentru a ajunge la greutatea dorita sau pentru a te simti pur si simplu mai bine,informeaza Psychologies.

Noul ghid dietetic din SUA stabileste in premiera limite specifice de zahar, sare si grasimi. Americanii ar trebui sa reduca aportul de sare, grasimi si zahar, in conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal si care stabileste pentru prima data limitele specifice pentru anumite produse alimentare. Astfel, ghidul recomanda ca adultii sa consume mai putin de 10% din caloriile zilnice din adaosul de zahar in produse alimentare preparate si in sucuri. Acestia ar trebui sa limiteze, de asemenea, la mai putin de 10% consumul de grasimi saturate, potrivit documentului elaborat de United States Department of Agriculture (USDA) si US Department of Health and Human Services (HHS), relateaza Stirile Pro TV.